Trampská osada Minessota

Stránky neortodoxních trampů


Bez sněhuGermany France United Kingdom
Ver: 4.1.2020 - 07

Diskuzní forum

Diskuze k těmto stránkám

Hlavní strana fóra Odpovědět

Téma: Diskuze k těmto stránkám

Toto diskuzní vlákno je vhodné především pro řešení problémů s provozem webu Minessota.cz, určené pro návrhy zlepšení, opravy funkčnosti i vzhledu apod.

Autor: Ječmen || Vloženo: 30.1.2020 - 09:22:42
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=762589487564149&id=372791593210609

Skoda ho.. Chtelo b to vic opatrnosti.. Smile
Autor: Honza || Vloženo: 25.12.2019 - 22:08:35
Správně! Minessotu si rozvracet nedáme! Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 25.12.2019 - 22:07:12
Za dvacetiletou existenci těchto stránek jsem dnes poprvé aplikoval zásah cenzora. Dlouhodobí návštěvníci našich osadních stránek dobře ví, že zdejší diskuze není nijak omezovaná. Cenzura je prvkem, který mi jde silně proti srsti a tím pádem nebyla provozována ani zde. Důvody, proč jsem dnes udělal výjimku, vysvětlím v následujících řádkách.

Není tomu ani týden, co jsem byl svědkem na nejmenované sociální síti v uzavřené skupině hádky. Smutné na tom bylo to, že šlo většinou o trampy, nebo jim podobní. Postupné výměny názorů přerostly ve větší hádku, až létaly všemi směry doslova sračky. Přitom jiskra, která to celé zažehla, byla jen velmi malá. Jistý, psychicky narušený člověk, poznal sílu sociální sítě a svůj komplex oprávněné méněcennosti pak namířil vůči čundrákům. Ti jednali okamžitě a zkratovitě. Nastala mela, nad kterou si onen nemocný člověk jistě ukájel svoje libido.

A právě kvůli zbytečnostem zde nechci mít podobnou názorovou stoku.

Podobný provokatér zabloudil i sem. Říkám jim "migranti", neboť bloudí internetem, kam strčí hlavu, už tam nastavují svoje pravidla a zavedená místní kultura je jim nejen cizí, ale snaží se jí změnit. V případě internetu pak nadávkami, urážkami, provokacemi. Protože tu takovou žumpu skutečně nechci mít, musel jsem přistoupit k cenzurnímu kroku. Neboť diskuze je to, co oni chtějí, v čem si libují.

Takže René z vlákna pod článkem o guláši dostal "banána" a jeho "příspěvek" jsem zneviditelnil Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 3.10.2019 - 23:31:41
Po mnoha peripetiích jsem konečně úspěšně završil jednu významnou servisní změnu na stránkách Minessoty. Před několika měsíci jsem z důvodu hackerského útoku na moje druhé internetové stránky - Pražská čára.cz - dočasně pozastavil provoz registrovaných účtů na Minessotě. Hackerský útok sice zmíněné stránky s několika šrámy ustály, ale ihned jsem se pro jistotu vrhl na Minessotu, která je mojí srdcovou stránkou.

Odstavil jsem účty, zakázal registrace nových a položil do zdrojových kódů několik pastí, majících za úkol sledovat cvrkot a sbírat informace. Tak se mi povedlo zaregistrovat pravidelné pokusy o prolomení ochran i tady. Jen tak pro zajímavost, útoky automatických robotů probíhají každý druhý den, vždy pětkrát za sebou. Mají za úkol vytvořit registraci, překódovat identifikátory, tím se zaměnit za jiné uživatele a změnit jejich uložená data.

Takže jsem zasednul ke zdrojovým kódům a pustil se do změn. Databáze obdržela nové šifrování, aplikoval rovnou čtyři způsoby jak zablokovat účet, který by prošel posílenou ochranou. Ta spočívá ve dvou antispamových ochranách, z toho jedna je založená na česky psaném textu v obrázku a odpovědi na něj musí člověk cíleně vyhledat (zase tak těžké pro člověka to není, pro robota doufám nemožné). Vše se autorizuje přes email. Opakovaná chybná zadání jsou automaticky blokována .... atd atd.

Zkrátka je toho tolik, že mi to zabralo několik celých večerů. Ale fungovat by to teď mělo.

Takže.

Seznam změn:
Nutné vyplnit české jméno v obvyklém formátu - jméno a příjmení. Jedno jméno, nebo tři nebudou přijaty.
Heslo z původně 32 bitového šifrování zmizelo pod 64 bitovým binárním.
Ověřování pravosti probíhá emailem.
Je aplikována bezpečnostní otázka v podobě roku narození uživatele.
Povinný je souhlas s podmínkami stránek a souhlas s GDPR.
Antispamové ochrany jsou dvě.

A samozřejmě z pozice autora stránek vím o zakládání účtu dříve, než stihne být aktivován. Smile Smile

Jo a jedna potěšující změna, zmizelo zobrazení emailu v profilu (lze jej jen cíleně aktivovat). To byla funkce, která tam byla už od počátků webu. V dnešní době jen málokdo chce vystavovat svůj email na internetu ...

Jo a abych nezapomněl, makám také na optimalizaci stránek. Výsledek je zatím tady Smile Smile Seo servis
Autor: Lahvic || Vloženo: 25.3.2019 - 11:48:14
Po mnoha peripetiích zprovozněn kalendář a hned do něj zkusmo vložen záznam o akci k výročí 30-ti let osady Minessota, kterou chystám na příští rok. Ještě kalendář odladím, ale jeho základní funkce už fungují.
Autor: Lahvic || Vloženo: 2.12.2018 - 22:07:34
Z důvodu hackerského útoku na moje druhé stránky o opevnění Pražské čáry, dočasně pozastavuji na Minessotě zakládání nových účtů. Současně dojde k velkým změnám ve stávajících. Pražská čára se sice v osmatřicátém nemohla utkat s německými armádami, ale web o ní útoku novodobých dobyvatelů s menšími oděrkami ustál na výbornou. Paradoxně jistá nedokonalost jednoho zdrojového kódu byla onou nepřekonatelnou překážkou pro umístění virových souborů Smile Tedy alespoň takto mi to psal webhoster.

Přestože web odolal a Minessotě se útok prozatím vyhnul, moje paranoia mne přivedla na několik změn. Ty se budou týkat právě registrovaných účtů. Nové založit prozatím nejdou a makám na těch starých.
Autor: Lahvic || Vloženo: 11.8.2018 - 14:12:09
Jsem zpátky a plnou silou se vrhám na Minessotu Smile Podařilo se mi k vlastní spokojenosti dotáhnout projekt o bunkrech a nyní nové poznatky hodlám aplikovat zde. Smile

V plánu mám hned několik změn i úprav. Zde je výčet.

Tak především jsem přepracoval systém zakládání článků. Dosavadní způsob publikovaných a nepublikovaných článků mi zcela nevyhovoval. Zřejmě jsem jeden z mála uživatelů počítače, který k psaní delších statí nevyužívá MS Word. Práce v něm mi docela vadí, nevím proč. Takže jsem fungoval na principu psaní v editoru zde na webu a projekty pak ukládal v Poznámkovém bloku do počítače. To mi teď odpadne, rozepsaný článek se nyní dá průběžně ukládat do projektu, kdykoliv načíst a prohlédnout si výsledky na virtuálním článku. Ten pak lze publikovat až poté, co je vše hotovo. Nikdo jej do té doby neuvidí.

To byla informace zpod pokličky. Stejně tak další.

Postupně zcela vyměním zdrojové kódy webu. Co běžný uživatel příliš nevidí, to vidím já. Zdrojáky jsou jeden velký bordel. Ony byly psány v době mých začátků v jazyce PHP, postupně se sice stránky funkcemi rozšiřovaly, ale za cenu tzv.vytloukání klínu klínem. Problém jsem tak vyřešil záplatou, pak další a další. Některé uložené údaje v databázi dokonce využívají tří jedinečné identifikátory, z toho každý k něčemu jinému. Takže v této oblasti mě čeká velké čištění.

Tak, a teď ty viditelné změny.

Příběhy autora dostanou několik dalších dílů. Tři z nich mám rozpracované, z toho jeden již dokončený a čeká na grafiku.

Změny budou ve vzhledu karet osadníků, i v obou bočních menu.

Přepracován bude zpěvník.

Přibudou nové funkce v diskuzním fóru. Jiné, například zamykání vláken pro změnu budou odstraněny.

Přibude historie článků, neb se chystám přepsat asi čtyřicítku vandrů. Důvod je prostý, zkrátka se mi nelíbí jejich styl psaní.

A asi největší změnu chystám v optimalizaci stránek pro mobilní telefony a tablety. Zdrojový kód rozliší zařízení a nabídne optimalizovaný vzhled. Potřebu změn v této oblasti jsem pocítil osobně v uplynulých dnech, když jsem data z Minessoty používal k nafocení Proměn v čase v okolí Dubé.

Zcela změněn bude systém zasílání novinek emailem. Navíc bude vyčištěn, neb do databáze proniklo od spamovacích robotů několik adres.

Zkrátka, vrhám se na osadní stránky v plném nasazení. Tak mi držte palce Smile

Edit: Opravy webu budou popisovány a odkaz na ně vede shora hlavičky stránky.
Autor: Lahvic || Vloženo: 8.4.2018 - 15:24:28
Všiml jsem si několika chyb v diskuzním fóru. Zkusím je opravit, přičemž případné chyby v ukládání příspěvků upravím prozatím manuálně Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 22.5.2017 - 09:45:01
Smile To až později, až v době, kdy si nebudu vzpomínat na to, co se děje teď Smile Musím být poplatný době. Smile A v časech, kdy ony zapomenuté vandry probíhaly, lidi rozdělovaly tak možná politické názory, ale ne obyčejné vajgly v ruce Smile
Autor: Honza || Vloženo: 17.5.2017 - 22:33:06
Cituji: ... jednu s cigárem a druhou bez něj.
A nezapomeň na stavebně oddělené prostory pro nekuřáky! Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 17.5.2017 - 18:20:37
Úplně jsem zapomněl zmínit skutečnost, že se na webu Minessoty připravuje nová sekce "Zapoměnuté vandry". Vandrů, které se mi definitivně vypařily z paměti, je jistě mnoho. Po několika dalších se mi dochovaly jen určité fragmenty, které, jak zjišťuju, každým rokem více zapadají do hloubi zapomnění. Byla by škoda o to přijít. Fragmenty to jsou ale natolik malé, že na sepsání článku to nestačí. Nová sekce bude tedy jen v krátkosti sepisovat ony události. Integrovaná bude do kroniky vandrů. Hlavním rozpoznávacím znakem bude ilustrační obrázek s pravděpodobným letopočtem události. Animaci přikládám. Změny budou i v ní, neb jsem připravil dvě, jednu s cigárem a druhou bez něj. Symbolizovat to má roky, ve kterých, kdybych to psal, tak jak bych to psal ... Smile
Ilustrační fotografie :-)
Autor: Lahvic || Vloženo: 17.5.2017 - 18:12:46
Editoval jsem jeden ze starších článků. Na podobnou akci se chystám u několika dalších. Nejen že chci trochu vylepšit několik poměrně krkolomně psaných článků, ale především doplňuji některé události, které jsem si před deseti a více lety na internet prostě netroufl položit Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 13.1.2017 - 23:13:30
Dík Smile Jo jo, trochu jsem zamakal na vzhledu, ten starý se mi už okoukal. Ještě pár úprav v hlavě mám, pak přijde konečně na řadu oprava diskuzního fóra.
Autor: Honza || Vloženo: 13.1.2017 - 01:21:35
A hele, admin se vrhnul do práce - ta nová grafika vypadá dobře! Smile
Autor: Honza || Vloženo: 31.3.2016 - 22:05:15
tak to přeju hodně štěstí a pevné nervy Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 31.3.2016 - 12:25:19
No nic, dojde na původně zamýšlenou nejhorší variantu, ale dle posledních zjištění asi nejsnadnější. Čeká mě zkombinování nových zdrojových kódů diskuzního fóra se starými daty z databáze. Balancování na hraně neplánovaného rozházení tří tisíc a devadesáti čtyřech příspěvků ve fóru mi přijde mnohem méně náročná varianta, než ve starých zdrojových kódech najít jednu malou chybku. Notabene chybku, která se projeví jen někdy.
Autor: Honza || Vloženo: 25.3.2016 - 12:41:35
Už ten článek vidím, dík. Asi se něco seklo, že se mi ho nepodařilo poslat mezi publikované.

K té diskuzi: asi by nebylo od věci, kdyby se témata na hlavní straně diskuzního fóra řadila podle data posledního příspěvku.
Autor: Lahvic || Vloženo: 23.3.2016 - 20:02:17
Článek jsem přepsal jako publikovaný, tudíž je vidět i na hlavní straně Smile

No a k té diskuzi. Někde v Metrixu je skutečně chybka. Dohledat jí bude fuška, neb zdrojáky tohoto diskuzního fóra jsou staré už mnoho let (od roku 2007). Zvažuju kompletní překopání zdrojů, nebo přehrání diskuze novějším fórem, které maká s jinými parametry na mých bunkráckých stránkách. To by byla fuška větší, riziko ohrožení dat vyšší, ale na mnoho dalších let větší klid Smile Uvidíme
Autor: Lahvic || Vloženo: 22.3.2016 - 18:41:07
Zdar, protože je vedený jako nepublikovaný. měl by být vidět jen tobě jako autorovi (přístup k němu vlevo v menu - žlutě označený) a samozřejmě mě Smile Dneska se už nedostanu, ale zítra se konečně ponořím do zdrojáků Smile
Autor: Honza || Vloženo: 22.3.2016 - 17:27:08
Ono to asi zlobí někde v základech Matrixu, dopsal jsem článek, ale neobjevil se ani na homepage ani v příslušné rubrice, jen v novinkách.
Autor: Honza || Vloženo: 22.3.2016 - 16:15:04
a k poslednímu příspěvku se mi nevložil obrázek :-(
Autor: Honza || Vloženo: 22.3.2016 - 16:12:09
Jak tak koukám, občas trucují ankety - nechtějí se na homepage načítat.
Autor: Lahvic || Vloženo: 2.12.2015 - 22:42:39
Pravdivost rčení o tom, co se člověk v mládí naučí, ve stáří jako když najde, nemohu prozatím posoudit, neb jsem té druhé zmíněné věkové kategorie prozatím nedosáhl. Ale upravit jej mohu, do podoby přijatelné. "Na co se v mládí vysereš, pak budeš v produktivním věku narovnávat." Vlastnosti jako pořádkumilovnost či smysl pro hierarchii mě v mém mladším věku zcela minuly. Snadno je to poznat ve fotografiích. Zpravidla poté, co opustily Fotolab, ztratily také svůj obal, který zmizel v nenávratnu a netříděné fotky putovaly mezi horu dalších. Postupně se míchaly, až v nich vznikl dokonalý bordel. V tomto směru diametrálně odlišný brácha Unkas sklidil ode mně nejeden posměšek za to, že svoje fotografie na zadní stranu popisoval. A ty dnes patří mezi ty stoprocentně lokalizované fotky, jak v čase, tak v místě.

Protože se v Minessotě snažím si udělat svůj osobní vzpomínkový deníček, narážím zcela pravidelně na hradbu zapomínání. Dost často musím fotografie identifikovat v čase jen na základě našeho vandrovního oblečení. Mnoho fotek lokalizuju pouze na základě současného stavu předpokládaného místa. Třeba nad takovými bunkry, které jsme prozkoumávali s bráchou v roce 1996, dnes trávím hodiny času a objekty jeden po druhém identifikuju podle nepatrných detailů, které se odstupem téměř dvaceti let někdy slušně změní. Řopíky.net jsou pro toto nezbytností. Google earth je významným pomocníkem, letecké mapy jakbysmet.

K jednotlivým fotografiím přiřazuju GPS souřadnice. Na to, že jich tu mám přes dva tisíce, mám co dělat Smile Myslím těch, které svou lokaci nemají napsanou v EXIFu.

Ucelený přehled o zaměření fotek jsem umístil sem: LINK. A v pravém menu "na rozcestníku" jsem do "Statistiky čundrů" umístil malou orientační mapu s počty prozatím uložených fotografií.

Jo jo, kdybych tenkrát třídil, dnes bych si pamatoval a nemusel se s mnoha fotografiemi takhle srát. Tak.
Autor: Lahvic || Vloženo: 25.11.2015 - 12:37:46
Chystám se přepsat několik článků o vandrech, které mi připadají příliš chudé svým obsahem. Protože nebudu aktualizovat jejich datum (chci si ponechat datum z dob jejich vzniku), články nebudou vidět na hlavní straně. Chystám se změnit kostru hlavní strany, ale než se tak stane, aktualizované popisy vandrů budou viditelné v seznamu Novinek v pravém horním roku hlavičky stránky.
Autor: Lahvic || Vloženo: 13.9.2010 - 12:03:09
Zpěvník je ve fázi před dokončením. Masírujte prsty, ať ho můžeme plnit. Zatím bude pouze tiskový výstup podobný těm pod články, pédéefko dodám hned jak doladím chybičky.
Autor: Bludi || Vloženo: 27.8.2010 - 07:08:14
Ok.
PDF je taky přijatelnej formát. Možná i lepší než DOC...
Autor: Lahvic || Vloženo: 26.8.2010 - 21:21:57
červenej zpěvník mám a opatruju ho jak oko v hlavě. I když to není u mě úplně přesné porovnání, neb jsem v minulosti o oko málem přišel.

Print all nebude problém Smile Zvlášť když máš tu možnost takový tiskárny. Export do souboru DOC dokážu taky, ale stále mi to chybuje - vyžaduje to nějakej převodník. Sice ho odklikneš že ho nechceš a obsah se zobrazí, ale přeci jen se mi chybová hláška nelíbí. Uvidíme, třeba to pořeším. Možná by pomohl export do PDF
Autor: Bludi || Vloženo: 25.8.2010 - 20:23:38
No paráda. Sice bych to tipoval, že to bude zapeklitý, ale přesně si na to kápnul.
Je to fakt pakárna to tisknout. Hlavně kvůli tomu, projíždět ty seznamy písní a vzpomínat na co ještě člověk zapoměl... Pokud budu mluvit za mne, bude stačit, když tam bude volba tisknout vše. Případně třeba export do souboru. Pak to pošlu do tiskárny s automatickym oboustranym tiskem, dám si kafe a je hotovo. Takže ztratí se nám pár stránek, nevadí, všechno vytisknu znova a tamty se vyhoděj..
což mi připomělo trošku OT: Doufám, že už u sebe máš ty tu poslední verzi zpěvníku, co jsme měli na Plešivci(ty červené desky) nerad bych to tisknul znova..
Samocenzura co zvládneš zahrát bude taky dobrá...
Autor: Lahvic || Vloženo: 25.8.2010 - 19:55:21
Po delší době se mi trochu uvolnily kapacity a mám náladu psát kódy. Tak se hrabu ve starých částečně rozpracovaných nebo nezapočatých a plánovaných projektech. Tak mě napadlo uskutečnit jeden z pilotních projektů, jenž nikdy neseznal světlo na našich stránkách, i když s ním bylo počítáno už v počátcích naší webové kariéry.

Zpěvník.

Nekladu si za cíl být byť jen velmi malou konkurencí slavných Supermusic nebo Akordytexty. Jde mi spíše o zálohu repertoáru, který jsme schopni na vandrech zahrát. Už mockrát se nám stalo, že naše zpěvníky na vandrech podlehly rozmarům počasí nebo alkoholickému opojení jejich majitelů. Bylo tak nutno opakovaně písničky hledat a tisknout. Tuto "povinnost" vždycky v poslední době odneseš ty, Bluďáku, což věřím že může být zdlouhavá záležitost, kor v případě, když nevíš, co vlastně hraju nebo jsem schopen zahrát.

Což tedy vytvořit zpěvník u nás ?? Sázet do něj písničky který známe a nastylovat nějaký kvalitní tiskový výstup. Odpadla by tak nutnost někde vyhledávat písničky, nebo tisknout je s akordy které neznáme nebo nejsou vhodné. Znáš to, už se nám to stalo mockrát.

Sázet data do zpěvníku by jsme mohli opět jen my, tisknout kdokoliv. Písničky by se daly tisknout hromadně, jednotlivě, i výběr. Ještě mě napadla taková menší aplikace přidružená k uživatelskému účtu, kdy by se všechny vytisknuté písničky ukládaly a nenabízelo se jejich opětovné tisknutí do doby, kdy si uživatel sám tiskovou frontu nevyčistí. Napadlo mě to z důvodu, že zpěvník se může tisknout průběžně, písničky přibývat a mohly by se tak ocitnout na papíře dvakrát.

Tak co, mám se do toho pouštět ??

Osobně nabízím sám sebe jako určitej "filtr", kdy nové písně můžu doma zkoušet zahrát a ve zpěvníku je pak upravit. A texty se mohou kopírovat odkudkoliv Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 23.8.2010 - 21:58:14
Úpravy v kalendáři jsou následující ....
Záznamy se starším datem než aktuálním jsou automaticky mazány.
Připojen odběr novinek emailem i přes RSS Editovat je lze přes přihlášení k účtu.
Rozšířeny možnosti editace pro administrátory.

Při téhle příležitosti mě napadá myšlenka, zprovoznit možnost odběru novinek emailem i pro neregistrované. Zájem mezi registrovanými je, zkusím i ostatní ....
Autor: Lahvic || Vloženo: 15.8.2010 - 09:12:59
Klasickej kalendářík už jsem dělal, ten po mě chtěli, ale jediné funkce které požadovali, byla možnost listování a vyznačení aktuálního dne. U nás je to trošičku složitější Smile

Tak chyba nebyla na tvém přijímači, nýbrž u mě. Chyba v kódu tabulky. Za její odhalení jsem tentokrát vděčnej Exploreru, neb mnou proklamovaná Opera je podstatně tolerantnější vůči chybám v kódu než IE. I Mozilla se s chybou vyrovnala a zobrazila kalendář jak jsem chtěl. Validátor by mi to prásknul, ale k němu se pouštím až po dokončení prací.

Dík za info a dík za tipy Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 15.8.2010 - 07:53:47
No tak sláva, budiž pochválen...
K té složitosti: Zkušenosti se ti budou určitě někdy hodit, spíš mne docela překvapuje, že si to při rozsahu svých prací ještě neřešil..
Dílko jsem zkouknul, sice se mi zobrazuje nesprávně, ale to může být na mém přijímači-píšu z Ostrý..Zkouknu doma.
Ale už teď to vypadá dobře.
Přesně jak řiká, k datu bych psal velmi stručný komentář, případně link na zvadlo apod..
Asi bych to neindexocal, když takový záznam má pouze časově omezený význam, tj. po uplynutí data je vlastně už k ničemu narozdíl od zvadla, či článku a tak..
Ano, zadávat pouze registrovaní..Pokud se neosvědčí a budou se tam objevovat kraviny(sice o tom pochybuju) tak zpřísnit..
S tou prioritou to zní dobře..
Starší data mazat, co jinýho s tím?
Informace do RSS a do mejlu určitě..
Fotky asi ne, od toho už je pak klasický zvadlo a tak..

Autor: Lahvic || Vloženo: 14.8.2010 - 23:13:42
Kalendář je na světě. Když jsem před nedávnem přislíbil tvorbu plánovacího kalendáře do našich stránek, neměl jsem zdání, jakej jsem si na sebe upletl bič. Práce s datem je v PHPčku docela peklo, kor když se musí hned několikrát převádět, zadávat ho do tabulek a z nich ho opět brát. No nic, kostra kalendáře a jeho napojení na databázi je hotový. Ještě asi pár chybiček obsahovat bude, neb rozsah prací je opravdu neobvykle velký. Pro příklad, samotný kalendář ovládá šesti set řádkový zdrojový kód, do něhož jsou ještě dva výpočetní soubory s polovičním obsahem kódu includovány.

Potřeboval bych znát pár dalších detailů. Především přesně neznám typ dat, které se do něj budou zadávat. Postačí nějaký nadpis a stručný komentář k danému datu?

Čím to budeme plnit? Ptám se kvůli navržení SEO. Jestli půjde jen o nějaké poznámky bez valné hodnoty pro vyhledávače, tak bych indexování stránky s kalendářem zakázal. Jestli půjde o seriozní data, vyplatí se Googla na něj navést. Příklad : Indexovat "narozeniny" nemá cenu, "výprava na Křivoklátsko" už hodnotu má.

Zadávání dat do kalendáře jsem ponechal registrovaným.

Mám ponechat stávající systém upozorňování na blížící se událost v pravém menu pod kalendářem, nebo vypracovat nějakou lištu pod horním menu nebo pravého horního rohu hlavičky stránky. Napadlo mě ještě filtrování dat, kdy při jejich zadávání by bylo možno zvolit jejich prioritu. Vysoká priorita by se zobrazovala v hlavičce stránky, nižší pouze v pravém menu.

Data zpětně mazat ? Když už událost na kterou je upozorňováno proběhne, je možnost jí automaticky z databáze vymazat. Stejně tak se tam ale může ponechat, nikoho zpětně už otravovat nebude. A vytvořil by se tím vlastně takový archiv.

Připojit odběr novinek emailem a přes RSS ??

Umožnit přikládat fotografie k datům ?? Třeba kvůli zvadlu ...

Připojit diskuzní fórum ? Ve fóru by se pak zobrazovala stručná informace o novém zadání data do kalendáře.

Tak a to by bylo zatím asi vše. Zamotal jsem hlavu ?? To jsem rád, já jí mám zamotanou pomalu celej dnešek Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 8.8.2010 - 10:18:34
Z důvodu rychlejšího načítání jsem počet fotografií k článku omezil na 30. Pokud jejich počet k jednomu článku přesáhne zmíněný počet, vytvoří se automaticky samostatná fotogalerie, kam se všechny fotky nahrnou. Odkaz na ní se objeví pod článkem.
Autor: Bludi || Vloženo: 2.8.2010 - 11:18:23
Jo to je přesně ono, tak jsem to myslel.
Nad oprávněním už jsem taky uvažoval. Vzhledem k tomu, že by nás kalendář měl upozorňovat a tudíž o sobě dávat vědět, bylo by dobrý, aby to šlo přes nějakej ,,filtr´´, tudíž přes nás. Aby tam nějakej spamer nenasekal nějaký voloviny. Ostatní si můžou o zadání termínu požádat, že...
Autor: Lahvic || Vloženo: 2.8.2010 - 11:10:19
Nejni problém Smile Až bude nějaká chvilka volna, do kalendáře se pustím. Předpokládám že chceš nějaký malý okýnečko v pravým menu, kde se bude ukazovat kalendář s vyznačeným aktuálním datem a zadaným datem nějaký akce Smile Po kliknutí na to vyznačené datum se otevře okýnko s info. A nějakou dobu před termínem bude upozornění v nějaký liště pod horním menu. Pochopil jsem správně ?

Zadávání dat po přihlášení ?? Pro administrátory, nebo všechny registrovaný ?
Autor: Bludi || Vloženo: 1.8.2010 - 17:36:55
Dovolil bych si přihodit jeden návrh co zde chybí...
Já chci kalendář... Ne nezajímá mne kolikátého je, kdybych si to neuměl zjistit jinak asi bych vrátil maturitní vysvědčení.
Já myslím, kalendář akcí a různých jiných termínů. kam bychom vkládali významná data, blížících se akcí, či nějakých výročí. A v příslušný den, by se třeba na hlavní stránce objevilo okýnečko s připomínkou, případnš pár dní předem.
Detaily zatím nebudu rozebírat, myslím, že každý ví co myslím.
Napadlo mne to v souvislosti s mým posledním příspěvkem. Krásně bych tam naklik, že 25 září je koncík a ono by se to hezky zvýraznilo a ve správný čas připomělo.
Autor: Lahvic || Vloženo: 2.6.2010 - 20:32:57
Pomalu ale jistě se blíží termín, kdy mi přijde faktura na další roční provoz stránek. Koncem června je splatnost. Až bude faktura na stole, dám vědět, kolik kdo dáme Smile Smile Hrubým odhadem to bude kolem třinácti stovek.
Autor: Lahvic || Vloženo: 4.4.2010 - 22:13:28
Uvažuju nahlas, třeba někoho napadne nějaký uživatelsky přijatelný řešení. Chci vytvořit přímé nahrávání dat ze souboru GPX do databáze. Průběh je mi zpočátku jasný. registrovaný uživatel se přihlásí do administrace a pomocí formulářového okýnka nahraje svůj GPX soubor do adresáře. Přijatelný by byl pouze tento formát. PHPčko si ho přebere, zobrazí v textové podobě (na vyžádání) a přes funkci REPLACE rozebere, přepočte souřadnice a připraví na nahrání do databáze. Pak už jen odeslat, data se uloží do tabulek v databázi a následně přijde administrátor ke schvalovacímu procesu. Postup je celkem jasný, ALE ....

Zatím mi není jasný, kde a jak rozlišit typ dat a jestli je uživatel oprávněn takový data ukládat. Uvedu příklad. Uživatel zaměří 20 bodů na svojí cestě, označí správnými symboly (restaurace, bod výhledu, přírodní zajímavost), nebo je ponechá v defaultním nastavení GPS a administrátor si to pak přebere. Celý soubor pak pošle do databáze. Jenže, ukládat třeba kempy může jen omezené množství lidí (v současnosti jsme konkrétně tři). Tak a teď jak to třídit.

Buď nemusíme uživatele otravovat nějakým nastavením a necháme ho odeslat všechny body a admin to pak přetřídí a vyhází. Nebo můžeme uživateli nechat vykreslit stav souboru na plochu prohlížeče a nechat ho zařadit typy bodů samotnýho. Kempy a podobný zamčený typy by mu to pak nepustilo dál. Respektive, data by protekly, ale kempy by ke schvalování nepřišly.

Proč to řeším ?? Nějakýho vola by třeba mohlo napadnout, poslat nám do databáze falešný souřadnice kempů, přičemž administrátor v podstatě nemá šanci si ověřit jejich pravost. Pak by v tom byl pěknej hokej. Už jsem takhle data vyhazoval. Regulací uploadů by vznikla určitá kontrola dat, protože v současnosti informace o kempech můžou číst a editovat pouze lidi, kterým věřím, že nebudou ukládat kraviny.

Takže kontrola na vstupu, nebo ne ??

Při tom kontrolním zpracování by pak šly nahrávat fotky a doplnit případné poznámky k bodu. Při automatu by to šlo až po schválení.

Problém taky je, aby taky lidi pochopili, jak to funguje. Když je nebudeme otravovat nějakým nastavováním, bude to ně snadnější.

Proč to vlastně řeším ?? Zadávání bodů do databáze je v současnosti docela zdlouhavý proces. Člověk musí vytáhnout data z GPS a ručně je pak zapsat do formuláře. Ukládal jsem teď několik bodů a zabralo mi to dost času. Když bych nechal nahrát celý soubor GPX, bude otázka několika málo sekund jeho zpracování .....

Napadá vás někoho k danému tématu smysluplná myšlenka ??
Autor: Lahvic || Vloženo: 4.4.2010 - 19:37:17
Nádhera !! Ještě vymyslet jak to spojit s HTML odkazem s našimi stránkami a plácnu to sem. Autorovi jsem už psal prosbu o použití aplikace. LINK Člověk by pak připojil svůj GPX soubor a koukal, kde že se to vlastně pohyboval. Sice k tomu poslouží na PC MapSource, ale na webu to ještě nemáme Smile. Samozřejmostí by bylo zobrazení pouze vybraným uživatelům, podobně jako je naše zamčená sekce v POI.

Edit: Tak už mi to funguje. Link umožním jen vybraným jedincům, později ho zapracuju do databáze, kde lze koordinovat, kumu se to zobrazí Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 26.3.2010 - 10:11:07
Jako v nějakym konkrétním vlákně, no proč ne, to by nebylo špatný...
Autor: Lahvic || Vloženo: 26.3.2010 - 10:08:42
Provádím krmení databáze POI, hlavně kempy v Brdech a hospody okolo. Pak sosneme GPX a budeme mít široký pole působnosti v tamním kraji Smile
Tak mě napadá, co spojit POIka s diskuzí. Třeba že by se v diskuzi objevil záznam o novém bodu. Jen takovej informační slint Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 25.3.2010 - 09:13:27
Podle toho, jak si na tom s těma videama... Jestli už si před dokončením, tak bych to nechal.... Asi nemá cenu na pár dní to schovávat....
Autor: Lahvic || Vloženo: 25.3.2010 - 08:22:50
Já myslel že jsi ho publikoval ty Smile Mám ho schovat zpátky ?? Pravděpodobně moje hrátky s databází zavinily error Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 25.3.2010 - 08:17:07
Proč se zase publikoval článek, když ještě nemáme hotový všechny videa????
Autor: Olinek || Vloženo: 18.2.2010 - 22:19:01
tak to je dobra schiza. Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 18.2.2010 - 22:19:00
Nějakej bug !! Kurnik, zase mám práci Smile Koukám že jsme přesunovali vlákno oba ve stejnou chvíli Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 18.2.2010 - 22:16:25
Sem blbej, nebo co, se mi založilo nový vlákno???
Autor: Lahvic || Vloženo: 14.2.2010 - 16:10:05
Dík za info. Uvidíme, snad to byl jen překlep. Proto se ukládání odbavuje ve zvláštní sekci, odkud odcházíš odkazem Dokončit. Kdyby to bylo na stejný straně, tak by stačilo astánku aktualizovat a byl by tam příspěvek dvakrát.
Autor: Bludi || Vloženo: 13.2.2010 - 18:45:24
Musel jsem si po sobě smazat jeden příspěvek, neb se uložil dvakrát. Jen teda netuším, jestli jsem to omylem třeba odklep dvakrát a nebo zda-li nějká chybinka. Tak jen tak pro info...
Autor: Bludi || Vloženo: 18.1.2010 - 09:13:43
Ale jistě, tak do středy, někdy večer na ICQ domluvíme....
Autor: Lahvic || Vloženo: 17.1.2010 - 22:42:19
Bluďáku, měl bych pro tebe prácičku. V neděli mizím na týden do Říše a budu tak mimo internet. Respektive nemusel bych být, ale platit prachy T-Mobilu za připojení ze zahraničí se mi fakt nechce.

Sice jsi administrátor, což ti dává poměrně vysoký oprávnění pro přístup do databáze, nicméně ne kompletní. Můžu na tebe na ten týden převést svoje práva ?? Není tu žádnej velkej cvrkot, aby to potřebovalo každodenní zásahy, nicméně budu klidnější, když tady bude dohled. Přeci jen nedávno došlo k pokusu prolomení našeho hesla.

O co jde ?? Dostaneš moje přístupový kódy a budeš mít stránky kompletně pod kontrolou. Navíc na tebe tak přejde komunikace s Forpsinou, mejl bude automaticky přesměrovanej do tvýho boxu. A dostaneš k dispozici takový udělátko, kterým já každej večer dělám zálohu databáze. Šlo by to i automaticky, ale raději to dělám ručně. Forpsáci taky dělaj zálohy, nicméně důvěřuj, ale prověřuj. O firemní stránky bude podobným způsobem postaráno jiným zdrojem.

Můžu ti zaslat i přístupy k PHPMyAdmin a hesla k FTP, ale je to zbytečný. Většina akcí jde dělat přes webový rozhraní.

Děkuju !!!
Autor: Lahvic || Vloženo: 5.1.2010 - 17:58:59
Proti PHP injection jsme bráněný nejenom samotným serverem (Forpsina to blokne), i samotným omezením ve formulářových polích.
O Total Commanderu vím. On už samotnej program hlásí přísný varování před ukládáním hesla. Takže to vždycky vyplňuju jak kretén ....

Samozřejmě že proti takovýmu týpkovi úplně neprůstřelný nejsme, to asi nebude nikdy nikdo.

Ale útok zastavila přímo Forpsina, což firmě přičteno ke cti.
Autor: Bludi || Vloženo: 5.1.2010 - 17:45:29
Hm, tak já si řikal, nedam to sem, určitě o tom ví, bude to nosení dříví do lesa.. Takže pro jistotu přece jen...

LINK
Pokud vím, tak v nějakém dalším podobném článku zmiňovali SQL a PHP injection (SQL injection byla tuším na Hacker 3, takže hádám, že ponaučení sis odnesl a PHP injection, tak to je Hacker 4, což zatím nemáme a na, kterou jsem tě upozorňoval, že bych s ní potřeboval helpnout, takže tipuju, že to máš pošéfovaný) no a snad ten základ, mít vošéfovanej totalcommander, když uploaduješ na server, tam odsaď by to heslo šlo ukrást...To snad ani nemusím zmiňovat LINK
Teda aspoň doufám Smile

No a nakonec, pokud si snad zapoměl, plno inspirace lze načerpat zde...LINK
Autor: Lahvic || Vloženo: 5.1.2010 - 17:09:53
Byl jsem upozorněn registrátorem domény, že se někdo pokusil prolomit naše heslo. Nevím kdo a proč to dělá. Nicméně protokol o tom mám uložen a jsem připraven jej předat, v případě opakování, k příslušnému šetření .....
Autor: Lahvic || Vloženo: 4.1.2010 - 20:04:25
Paráda !!! Včera byl velmi výrazný úspěch !! 629 přístupů, za jeden den. To jsme zatím nezažili. Zbývá doufat, jen tak dál ...
Autor: Lahvic || Vloženo: 7.12.2009 - 17:49:56
Tomu nebrání vůbec nic Smile Stačí editovat článek a mezi svorky LINK vložit odkaz na svůj profil Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 7.12.2009 - 17:40:05
Aha. No mě už to tak vtipný nepřijde. Pokud se tedy třeba tvůj profil nebjevil pod heslem Jak si kvalitně za.ukat... Smile Smile
No k té mé historii, nemělo by se objevit jakési prolinkování k mému profilu?
Autor: Lahvic || Vloženo: 7.12.2009 - 14:30:15
Jo jo, vypadalo to móóc hezky !! Smile Vzhledem k tomu, že na obou stránkách je statických částí pramálo a hlavním "krmením" jsou tak přes PHP databázové tabulky, určitě by se ti to líbilo. Tabulky totiž používám názvem téměř všechny stejné, jen se mění databáze. PHPčko si tak z tabulek vytáhlo některá data z Minessoty a napasovalo to do vzhledu masážního salónu. Mohl jsi se tedy podívat na článek "Proč jít na masáž" a přečíst si "Bluďákova novodobá historie" Smile Smile Smile Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 7.12.2009 - 08:17:16
A to je škoda, takovžý oživení ochablých oudů by přišlo k chuti.
Autor: Lahvic || Vloženo: 7.12.2009 - 00:05:22
Kurva drát !! To jsem tomu zase vytřel prdel !! Ve večerních hodinách se mi zhruba na půl hodinky povedlo srazit tyhle stránky. Na vině je zbrklá manipulace s Total Commandrem. Připojil jsem FTP a přehrál Minessotu aktuální verzí stránek, na kterejch teď dělám. Smile Smile "Sťastlivci" tak mohli chvíli koukat, jak se na naší adrese vesele masíruje v salónu Smile Smile . Vše je zpátky, jediná "masáž" která je tu teď k dispozici, je moje mediální .... Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 27.11.2009 - 22:49:31
Fotka změněna. Kdyby jsi chtěl v budoucnu podobným způsobem fotografii změnit, stačí jí o den později editovat. Fotky se totiž řadí vzestupně dle data jejich uložení nebo editace. Nepočítají se minuty, ale dny. Takže když jí druhý den edituješ, naskočí na první místo.

K tomu slovníku ....

Ona totiž firmička si ze mě dělá šoufky a mění neustále koncepci. Zpočátku mělo jít o pouhý testík s volitelným počtem otázek, pak došlo na změnu a mělo jít jen o procvičování. Pak nastaly další změny ..... Tudíž nestačil jsem všechno jaksepatří doladit a u nás na netu sedí jen základ toho procvičovače slovíček. Tedy ne testík.

Test tam dodám, jen co to tak nějak doladím.

Plnit databázku máš možnost Smile Po přihlášení si vlezeš do svého účtu a klikneš na Vložit fráze do slovníku. A tam to sázej jak o život Smile Já budu jedině rád za plnění tabulky Smile

Systém funguje jako vyhledávání. Tudíž, má-li jeden výraz více významů, lze je do jednoho řádku napsat. Takže třeba výraz "něco", lze napsat do odpovídajícího řádku jako "something, anything" .... Oddělené čímkoliv, třeba jen mezerou.

Přesně tak, eliminuje to velká písmena. Nad měkkým a tvrdým íčkem bych musel ještě trošku popřemejšlet, neb v češtině by to mohlo hodit docela pěkný kopanec. S tím slovesem to vlož klidně i s tou předložkou. Kdyžtak k tomu sednem a pár detailů poladíme Smile

Schválení to nepodléhá, rovnou se to zapisuje. Oprávnění plnit databázi mají administrátoři, tudíž není potřeba nijak zvlášť filtrovat. Je mi jasný, že se tam pár zajímavejch slovíček určitě objeví, např. Panties, Pussy ... Smile Smile Smile

Takže bude to fungovat asi tak. Testík bude mít volitelný počet otázek, s odpočítáním do konce. Procvičování slovíček bude zaznamenávat chyby a bude ho možné kdykoliv ukončit. Zamezení opakování slovíček aplikuji. V závěru bude vyhodnocení ....
Autor: Bludi || Vloženo: 27.11.2009 - 13:39:49
2 věci:
Šlo by změnit fotku u článku s mojí historií? Přeci jen na tý úvodní bych měl být lépe vidět, když je to o mě Smile

Omylem sem narazil na anglicko-slovníčko testík. Zajímavý nápad ani sem si nevšiml, kdy to přibylo. A teď trošku konstruktivní kritiky, doufám, že to máš jen pro intení potřebu a nebo , že to je beta-verze-neb to obsahuje víc muách než lejno Smile
Namátkou: není to moc dlouhý? Vyplňoval jsem jak vzteklej a stále žádnej konec, aspoň informace, kolik slovíček zbývá do konce by se šikla. Slovíčka se mi v rámci toho jednoho testu dosta často opakovali, je mi jasný, že to ještě neni nakrmený datama, ale nešlo by aspoň to opakování zakázat, protože tak si zlepšuju hodnocení. Poprvé sice udělám chybu, ale pak už ne a jdou mi jen plusový bodíky.
Vypadá to, že to smazává rozdíl malý velký písmena, to je paráda, ale co kdyby to u některých slovíček ignorovalo i I/Y. Pokud se má překládat sloveso, tak v angličtině se před něj dává předložka TO, právě proto aby se odlišilo, že to je sloveso. Typický příklad(nevím jestli je v testu, něco tam bylo ale už si nepamatuju co) je slovíčko WORK - PRÁCE (dílo, činnost, zaměstnání) a TO WORK - pracovat, dělat, fungovat..

Ale abych jen nekritizoval, nabízím zištnou pomoc při plnění databáze slovíček. Třeba, že by si tu rozjel nějaký formuláříček na plnění slovíček a já bych tam občas v rámci nudy něco nakrmil a podléhalo by to třeba zase tvýmu schválení(třeba jako u POI)
Autor: Bludi || Vloženo: 15.11.2009 - 11:44:53
Znáš tu o té můze? Se čeká na políbení...Nějak sem se zasek a teď nevim co dopsat, nicméně myslim na to kudy chodim...
Autor: Lahvic || Vloženo: 15.11.2009 - 10:20:09
Už delší dobu tady na mě žlutě svítí nepublikovanej článeček, zkus ho prosím Bluďáku nějak dopsat. Je dobrej, docela jsem se zasmál, škoda ho držet pod pokličkou Smile Apropos, od Skalky do Haloun taky čeká na svého autora Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 13.11.2009 - 15:17:12
mezitím sem zjistil, že na straně PDA, netřeba mít Google maps zapnuto. Stačí dát při vypínání aplikace potvrdítko, že si nadále přeješ aktualizovat polohu. Jen nevím, jestli to děla v určenej časovej interval a nebo jestli to reaguje na změnu BTS(základnové stanice GSM) v telefonu..
Autor: Lahvic || Vloženo: 13.11.2009 - 15:09:35
K tobě do profilu to dám, v tom není problém. Možná že nebude ani problém s tím zoomováním, juknu na příslušné stránky a zkusím s tím něco udělat. Na mapách od Seznamu to jde bez problémů, stačí vepsat do Iframe trochu zdrojáku navíc a je vystaráno Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 13.11.2009 - 15:03:30
Geniální, myslíš, že by to tady mohlo zůstat a popřípadě, přidat dkaz na stránečku do ,,mého´´ profilu?
Myslím, že se tím podaří částečně eliminovat SMSky typu ,,KDE SEŠ?´´Smile Stačí kouknout na stránečku a hned je jasno. Zatím to bere polohu podle BTS, protože sedím v budově jsem zvědav jak se to zpřesní až vylezu na signál GPS..

Poslední výtka, né směrem k tobě, ale spíš ke googlu, škoda, že to není udělaný tak, že by se dalo i zazoomovat, ale to už by musel být kod složitější... Nebo aspoň když by se kliklo na mapu, že by se otevřela nová stránka přímo s google mapou...
Autor: Bludi || Vloženo: 13.11.2009 - 13:33:51
No chová se to jinak, než jsem si představoval. Mění se tam pouze status GPSOFFLINE a ONLINE. To funguje skvěle. Zapnul jsem google maps a okamžitě po reloadu stránek se ukázalo online a adresa. Na adresu se dá kliknout, pokud se regnu na webu IPOKI, tak to po klimutí na tu adresu ukáže mapu. To je, ale podle mne zbytečnost, když google sám nabízí moc pěknej status bar i s mapkou. Takže tě jeeště požádám, zda-li by tam šlo doplnit ještě kod, kterej ti mejlem pošlu. Tím by se měla zobrazit mapka od googlu, dokonce s časovým údajem, kdy byla poloha aktualizovaná....
Autor: Lahvic || Vloženo: 13.11.2009 - 13:22:01
Tak tady máš zatím tu stránku : LINK
Autor: Bludi || Vloženo: 13.11.2009 - 11:37:34
Cituji: Jestli to chceš otestovat, připravím ti stránku a zdrojáky ti tam nahraju. Třeba bludi_poloha.php. Musím to udělat já, zdrojáky ukládané formulářem do databáze nepovolím (respektive některé součásti). Tak až se tam zaregistruješ, dej mi vědět
Tak sem regnutej, otestovanej, na googlu vydim parádně historii, kde sem pohyboval, za poslední 2 dny, tak teď kdybys mohl teda rozjet tu testovací stránečku. Ode mne budeš potřebovat to veřejné číslo JSON. To dodám po mejlu.
Autor: Bludi || Vloženo: 12.11.2009 - 20:35:31
No apak bych ještě rád viděl nějaký systém bodového hodnocení uživatelů. Jako, že by uživatelé měli za dobré nápady bodíky Smile Smile Smile ---HUMOR!!!!
Autor: Lahvic || Vloženo: 12.11.2009 - 20:21:31
Oprava chyby při ukládání článku provedena. Php prostě hodilo chybovou hlášku tak dlouhou, že se zalomila až na konci BODY, ne na konci odstavce. Jo a políčko na upload souborů doplním.
Autor: Lahvic || Vloženo: 12.11.2009 - 20:15:13
A víš že mě ani vlastně nikdy nenapadlo sledovat odkud se na nás dá připojit ?? Smile Je to zajímavá statistika, docela koukám na pink Smile A vlastně co by tu kdo ze zahraničí dělal, nepadne tu ani slůvko jinou řečí ....
Autor: Bludi || Vloženo: 12.11.2009 - 10:34:07
A teď trochu odjinud, možná to jako webmaster znáš, ale pro jistotu. Ping na doménu z celého světa.
LINK

Díky tomu například vím, že v Hongkongu se na tyto stránky nepodívám a v Indii bych s tím měl asi taky velký problém, když se 30 procent paketů ztratí Smile Alespoň v tuto chvíli..
Autor: Bludi || Vloženo: 12.11.2009 - 09:57:37
Luxus, včera jsem se tam regnul, polohu mi to uložilo, dnes pokud bude čas tak ještě otestuji a uvidí se. Pokud by to nevyšlo, tak se na googlu dá vygenerovat ještě veřejný kód, který se dá uložit kamkoliv do profilu. Něco jako jak máme v profilech na GC to okýnko s počtem ulovených kešek... Tak podobný okýnko, který je o něco větší a zobrazuje se tam mini google mapa se smajlem, kde zrovna jsem(teda spíš, kde sem naposled zapnul google maps mobile)
Autor: Lahvic || Vloženo: 11.11.2009 - 18:58:42
Jestli to chceš otestovat, připravím ti stránku a zdrojáky ti tam nahraju. Třeba bludi_poloha.php. Musím to udělat já, zdrojáky ukládané formulářem do databáze nepovolím (respektive některé součásti). Tak až se tam zaregistruješ, dej mi vědět Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 11.11.2009 - 12:01:33
LINK

Jukni na tohle diskuzni vlakno, třeba by bylo zajímavý to tady u nás vyzkoušet. Hlásil bych se jako tester v terénu Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 3.11.2009 - 23:52:26
Chybička přijata. Přišlo mi hlášení :

Prohlížeč : Mozilla/5.0 (PLAYSTATION 3; 1.00)
Rozlišení : 1024 x 1280
Adresa : index.php
Chyba : test prohlizece
Java : ON
Cookies : ON
Ip : Je jiná než včera ....
Autor: Bludi || Vloženo: 3.11.2009 - 12:13:16
No né, netvářím se nijak významně, spíš neutrálně. Připojoval jsem se z domova, ale z ,,neznámého´´ prohlížeče, tedy konkrétně z PS3. Vlezl jsem do diskuze a napsat příspěvek, ale vzhledem k tomu, že mezitím mi na PC běželo i sosání nějakýho filmu, tak mi to hodilo chybku TIME-OUT. Takže pokud neusnu u TV, tak to dneska zkusím znova, tentokrát i stím příspěvkem a zkusim teda i nahlásit i nějakou tu chbyu aby se vidělo...
Nicméně už teď můžu říct, že díky debilní velikosti, resp. rozlišení, je při zobrazení hlavní strany, ufiklej celej pravej panel a šouplej až dolu, takže uživatelé surfující na PS3 maj trošku pokřivenej design Smile Nicméně, myslím, že o jsem asi tak jedinej Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 3.11.2009 - 00:11:21
Kolem zmíněného času byly dva přístupy, jeden v 22:39:41 a druhý v 22:53:25. Předpokládám že ty jsi byl ten první, neb je to unikátní IP adresa, dosud nikde nezaznamenaná. Z té druhé adresy byly prohlíženy dva články (Unhošť - Nižbor v roce 2001 a Voříšek), zatímco ta první se připíchla jen na hlavní stranu.

Informace o prohlížečích, operačních systémech a spoustu dalších dat jsem nedávno přestal shromažďovat, neb mi solidně plnily databázi. Docela se to rozrůstalo geometrickou řadou a se zvyšující se návštěvností jsem to promazával tak jednou za týden (jinak bych měl databázi plnou bezvýznamnejch dat). Sbírám v hlavní statistice jen ajpiny, data návštěvy a směru prohlížení. To kdyby bylo třeba někoho zpětně dohledat, kvůli nějaký trestný činnosti.

Info o prohlížeči tedy sbírám jen v případě hlášení chyby. Tak s tím nahlaš chybu a já ti písnu, čím nás sleduješ. Předpokládám že nějakej Player, ne ?? Neb kvůli čemu by jsi se tvářil tak významně ..... Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 2.11.2009 - 23:46:31
Ech, moje blbost, nevšiml jsem si. Tak to ber jako bezpředmětné...
Nicméně hned tě zahltím další otázkou. Ve 22.45 a kolem jsem učinil přístup z domova na stránky. V jakém prohlížeči?
Autor: Lahvic || Vloženo: 2.11.2009 - 23:34:01
Tak moment, buď jsem blbej, nebo ty slepej Smile Vždyť tam možnost výběru je, i z Mapy.cz, tak z Googlu ... Smile Jen ta základní mapa je z Imap, ale to je jen orientační náhled. Předělat by to asi nebyl problém (udělat náhled z Googla) , ale když ta možnost volby map je nahoře ....
Autor: Bludi || Vloženo: 23.10.2009 - 10:44:05
Čistě teoretický dotaz.. Proč u POIs používáš mapy.cz a ne google? Je to kvůli dostupnosti turistické mapy?
Byl by problém vytvořit možnost výběru? Napadlo mne to proto, že po přidání posledního geobodíku, když jsem ověřoval souřadnice na google mapách, tak díky nové funkci street view, jsem si byl schopen přímo prohlédnout geoobjekt kde se bude hledat, což je podle mne geniální, tedy alespoň tak kde je ,,pokryto´´.
Autor: Lahvic || Vloženo: 19.10.2009 - 19:53:08
Mio jsi tu ?? You Ok? Něco jsi mi sice psala po telefonu, ale raději se zeptám ještě tady.

Proč do tohohle vlákna?
Mám tady takový udělátko, který čas od času kontroluje platnost odkazů. Když kápne na nějakou nefunkční stránku, zapíše si jí a zanedlouho si jí zase prověří. Když už je to po několikátý, přijde mi majlík.

Teď mi přišlo několik hlášek o nefunkčnosti té tvojí fotogalerie. Je to jenom dočasně, nebo jsi tu galerku zrušila ?
Autor: Lahvic || Vloženo: 8.10.2009 - 20:12:04
To ošklivé slovo se dá vyložit dvojím způsobem, například prča Smile
Filtr slov je nyní aplikován pouze na hlásič chyb, tady na fóru není. Bude, ale až v novém kabátě Smile
Jo a hanlivé, v některých případech pravdivé, oslovení majitelky jejím pohlavním orgánem (nikoliv jeho lékařským názvem) nepovažuji za vulgární a neslušné. Naopak jej dle uvážení na některé osoby, zasluhující si v mých očích ono oslovení, rád aplikuji. Smile

Filtr slov je nyní velmi prořídlý, obsahuje pouhé fragmenty slovníku, který by z nás udělal slušnou společnost Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 8.10.2009 - 20:01:03
Rozhodně bych to vlákno vystrčil nahoru a když bude ještě oddělený barvou tak to bude úplně geniální.
a te´d mne ještě napdalo, co takhle hlásič chyb udělat jako ikonku a na pozadí bude šrafování. Buď bílo-červené jako při nějaký uzavírce a nebo žlutočerné, jak se s tím páskují nebezpečná místa, jestli víš co myslim..

Jojo forum je skutečně pod neustálým dohledem. A nejsprostší sem tady já Smile Třeba teď řeknu to ošklivé slovo p.ča Smile Smile
A stále mám silné nutkání otestovat hlásič chyb a nahlásit nějaký problém intimního charakteru Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 8.10.2009 - 19:56:56
Very good nápad !!! Už na tom vláknu pracuju. Ještě se rozhoduju jestli ho ponechávat vždy nahoře, ale pravděpodobně k tomu dojde. Jen co ho odliším od ostatních - barevně.

Na ten anonymizér už jsem koukal. Proti tomu nejni v podstatě obrany. Ikdyž vlastně je, kdyby tu fakt někdo prudil, tak prostě rozdám slušnejm uživatelům hesla a pojede se po nich. A nebo lépe, prostě to mazat. Je tu každodenní dohled od moderátorů, který nevhodnej příspevek smažou dvojím kliknutím. Ale pochybuju že to bude třeba, máme slušný návštěvníky Smile

A v připravovaném novém fóru je už vylepšená antispamová ochrana (text v obrázku). Takže kdyby to někdo chtěl napadnout robotem, tak bude mít smůlu Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 8.10.2009 - 13:47:05
Tak za prvé mne napadlo, co kdybys sis to vlákno, kde oznamuješ novinky na webu zamkl, aby si mohl přispívat jenom ty. Aby tam fakt byli jen oznámení a případná diskuze probíhala jen tady. A třeba bych to vlákno vystavil úplně nahoru-natvrdo, ať je vidět?
A druhá věc. LINK. Tuna najdeš jeden z anonymizéru, jak jsem se o tom bavili. Stačí zadat adresu a jedeš..
LINK a tuna ti poradím jak najít další..
Autor: Bludi || Vloženo: 30.9.2009 - 13:37:48
No drtivou většinu článků píšeš ty. A pro ty mý dva cancy to asi nemá smysl tím ztrácet čas, i když nápad je to dobrej....
Autor: Lahvic || Vloženo: 30.9.2009 - 12:01:21
Ó, děkuji Smile

Napadla mě taková inovace našich stránek, leč velmi pracná, tudíž jí chci nejdřív konzultovat. Jde mi o to, že můžu udělat k článkům několik výměnných tapet, který si pak autor může ke svému psaní zvolit.

Jedna z nich by mohla být podobná jako je teď historie naší osady. Vyráběl jsem si pro ten účel starej papír, můžu ho tedy různě ještě naohýbat nebo jinak upravit. Problém trochu je, že uváděná historie je statická stránka, kde je pevně daná její výška. Tapeta je tak napevno ukotvená, s pevnou velikostí. Jenže články jsou dynamické stránky. Jejich velikost a výšku určuje samotný článek. Napevno ukotvená tapeta by tak po jisté době skončila a nastalo by "bílo". To jsem ale schopnej pořešit, horní a dolní okraj papíru by byl dán ke krajům článku a bodýčko by představoval svitek papíru, bez horního a dolního okraje. Ten by se samozřejmě libovolně opakoval po celou dobu obsahu článku, takže by se celý článek vešel na jeden papír, byť dva metry dlouhej. Trochu by byly asi vidět ty přechody, ale zřejmě jen velmi minimálně.

Proč to takhle popisuju ??

Je to pracný. Musím udělat tapety, přidat do databáze údaje o použití tapety na onen konkrétní článek, vybrat jakou tapetu (opět záznam v databázi), vytvořit její zadávání, editace, smazání. Musím jim udat taky styly. Do takto upraveného článku by se hodilo fotky dostat do textu, což je dalších X záznamů v databázi. To by se dělo pomocí tohoto formuláře.

Má to cenu ?? Vypadalo by to dobře a určitě by se hodně vylepšil design stránek. Ale použili by jste to ve svých článcích ?? Samozřejmě nemusíte ve všech. Jde mi o to, abych se s tím nedělal a pak to nepoužíval sám. Pro sebe bych si takovej článek udělal v HTML a plácnul ho rovnou na stránky. Ale každej HTML neumí.

Zatím mě napadly tři tapety.

První je ten starej papír. Ta se určitě hodí k popisu starejch vandrů. Nevýhodou je, že použití barevných fotografií se k ní moc nehodí. Spíš černobílé, nebo sépie. I když, to se dá lehce zmáknout úpravou fotek v příslušném programu. Zmákla by to i GD knihovna v PHPčku, ale tuhle možnost sem dávat nebudu. Každej ať si to kdyžtak pořeší sám. Nakonec tu články nepíšou úplný lamy, aby nezmákly otevřít Photoshop a fotku upravit. Kdyžtak můžu pomoct radou, nebo je upravit osobně.

Druhou tapetou by mohl být ohořelý papír.

Jako třetí mě napadla maskovací látka, silně zesvětlený woodland.

Napadla mě taky, možnost použití vlastní tapety, což už ale bude náročnější na autora článku. Třeba tmavej základ by musel být se světlým písmem atd. To už je pak na každým ....
Autor: Bludi || Vloženo: 29.9.2009 - 14:07:40
A pro změnu dodám, že se mi nově naservírovaný design stránek líbí...
Autor: Bludi || Vloženo: 27.8.2009 - 07:08:15
Cituji: Kurnik tady mi nikdo neřek, že zhruba 5 dní nešlo vkládat příspěvky do diskuze - Lahvic 26.8.2009 - 22:17:02
To jde o to, jestli to vůbec někdo zkusil Smile Já třeba neměl potřebu od 23.6. To je datum mého posledního. I když řikáš 5 dní a 26-5 mi dává selským rozumem 21.6. Tak kde je chyba? Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 21.8.2009 - 21:33:26
Rozebral jsem na stavební součásti diskuzní fórum a chystám se ho znova poskládat dohromady. Důvodem je vychytání bugů, anti-hack a pod.
Mám zájem o váš názor, co se týče funkcí který sem mám dodat ...

Citace příspěvku
Podpis nebo pravidelnej komentář
Fotografie
Video
Avatar
Unikátní nick (malá registrace)
Náhled předchozího příspěvku při ukládání vlastního
Novinky mejlem i bez registrace
Sledování vlákna
Blokování vlákna
Zamčení vlákna s heslem
Uschování vlákna do trezoru
Uživatelská volba - odstranění vláken (řazení dle data vložení)
Vyhledávání (vlastní)
Připojení k hlavnímu vyhledávači
Přesun příspěvku mezi vlákny
Aktualizace příspěvku (oprava)
Aktualizace příspěvku (datum)
Blokování přístupu (manuál i auto)
Filtr slov
Autor: Lahvic || Vloženo: 23.6.2009 - 20:32:13
Klidně i s bobrem Smile Alespoň budu mít na co koukat Smile A co ty víš, třeba budeš chtít nějakej článek nazvat ženským pohlavním orgánem a pak se fotéčka bude hodit Smile Mimochodem, k ilustračním fotkám se dostanou jen zakladatelé článků a administrátoři, takže fantazii se meze nekladou. Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 23.6.2009 - 20:22:30
To jako, že uploadnu fotku do zvláštního ,,chlívečku´´ ilustrační? Když já mám samý s bobrem Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 23.6.2009 - 20:14:54
Mimochodem Bluďáku, kdyby jsi měl nějakej tip na ilustrační fotky, máš oprávnění je uploadnout. Vše máš přístupné ze svého profilu. Počet fotek neomezen, takže to tam klidně sázej, ať máme z čeho vybírat Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 17.6.2009 - 08:52:18
Říkám vpravo myslím vlevo Smile Jo jasně, přesně to jsem myslel..
Autor: Lahvic || Vloženo: 16.6.2009 - 20:32:55
Fotka od článku byla smazána a nahrána jako ilustrační. Tudíž sedí na serveru jen jednou a může být použita u více článků. Tak se také stalo Smile
Myslel jsi to takhle, že jo ??
Autor: Bludi || Vloženo: 16.6.2009 - 09:13:12
Jako fotku k aktuálnímu zvadlu jsem použil jednu co už to je. Stáhnul jsem si ji a poté znova uploadnul.Takže asi bude na serveru uložena dvakrát, tak až budeš mít čas, tak bych to upravil-prolinkoval, ať se podruhé tathá jen přes odkaz, ať to zbytečně nezabírá místo, jestli to pujde..??..
Autor: Bludi || Vloženo: 4.5.2009 - 22:26:46
JJ, musím potvrdit, úplně to samé. Nejdříve sem myslel, že mi to dělá jen v práci, ale ono i doma.....ISOL do kopru!!!
Autor: Bludi || Vloženo: 4.5.2009 - 22:26:41
JJ, musím potvrdit, úplně to samé. Nejdříve sem myslel, že mi to dělá jen v práci, ale ono i doma.....ISOL do kopru!!!
Autor: Lahvic || Vloženo: 4.5.2009 - 21:01:14
Kurnik, co to zase ten Isol dělá ??? Smile Za poslední tři dny při každým druhým kliknutí čumím na text z obrázku. Ověřeno ze třech dostupných připojení k netu, tudíž problém je to na jejich serveru. Ach jo .... Smile
Chyba
Autor: Bludi || Vloženo: 4.5.2009 - 08:33:31
Hlavně přiměřeně. No místo sedání na prdel, bych ocenil, kdyby nějaká samička ukázala Smile Smile Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 3.5.2009 - 21:58:28
Tak jo. Super. Já něco málo sesmolím a plácnu to sem do diskuze. Nebude toho moc, je mi jasný že romány je kravina psát. Hele trampský stránky a v hlavičce bude anglická vlaječka, z toho si kdekdo sedne na prdel Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 3.5.2009 - 20:18:00
Ech, nemyslím, že bych to zvládnul, když si nejsem schopnej přeložit ani svoji cache...
Nicméně, pokud by si dal dohromydy něco málo, o tom, ,,kdo jsme´´. pro začátek třebas jen odstavec, tak to bych asi dal, s tím, že by se na to postupem nabalovalo další....
Autor: Lahvic || Vloženo: 2.5.2009 - 11:10:58
Tak jsem se dneska prohrabával detailními statistikami který si na těhle stránkách vedu a zaznamenal jsem v poslední době (v řádech měsíců) přístupy za zahraničí. A je jich poměrně hodně. Google, Alexa, Yahoo, Compete, Jyxo a další fulltexty nás rozesílaj všude. Hodně zahraniční návštěvníky táhne článek o Pas de Callais i tahle diskuze. A hodně jich čumí co jsme zač přechodem na hlavní stranu.

Tak mě napadlo, Bluďáku, nudíš se občas hodně ???

Asi tušíš kam mířím. Nechtělo by se ti třeba ve chvílích volna a nudy přeložit nějakej textík do angličtiny ?? Mám na mysli třeba tu naší historii, nebo můžu nějakej sepsat nějakej skromnější souhrn, kterej by se pak dal přeložit líp. V kladném případě pak vím, kterým dalším zahraničním vyhledávačům text podstrčit (některým se musí trochu pomoct). Třeba Amazon, Ask nebo Ebay jsou pro nás zatím pole neoraný.

Ať jsme světový ....... Smile Smile Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 1.5.2009 - 19:19:48
Cituji: V současnosti aplikováno písmo MS Sans Serif. - Lahvic 26.8.2009 - 22:17:02
Abych řekl pravdu, změny jsem si ani nevšiml, takže můj názor je neutrální...
Autor: Lahvic || Vloženo: 15.4.2009 - 19:10:36
Takže OV2 opouštím, nebo odkládám někdy na později. Až se mi ho povede rozebrat v nějakým rozumným programu.

Článek beroucí si na mušku našeho chlebodárce jsem přesunul do trezoru, stejně jako příslušnou diskuzní skupinu. Není to z obav před případným postihem, ale článek je již bezpředmětný, neb situace kterou popisuje se výrazně změnila a text tak svou koncepcí poškozoval.
Autor: Lahvic || Vloženo: 14.4.2009 - 21:55:41
Hele Bluďáku, zkus mi prosím poslat nějakej soubor OV2. Tak aby měl alespoň 5 bodů. Zkusil bych ho rozebrat v poznámkovým bloku. Jestli to půjde, byl by další objekt na generování z POI.

Byl mi dán návrh na vygenerování souboru XLS (MS Excel). Od bunkráků. Oni si v excelu nějak míchaj souřadnice z bunkráckejch stránek. Nejni mi jasný proč a jak, ale udělat xls se dá. Fakt mi uniká smysl .....
Autor: Lahvic || Vloženo: 14.4.2009 - 20:21:08
Takže aby stránky byly trochu nadupaný, potřebujeme webhosting s trochu větším potenciálem. Forpsi vyhovuje ve všem, sami se dušují úplnou zákaznickou podporou, velký výběry nastavení atd ....

Takže sečteno :
webhosting : 2856 / rok
doména : 214,20 / rok
Celkem : 3070,20 Kč /rok
Forpsi

Autor: Lahvic || Vloženo: 13.4.2009 - 22:03:48
Vím, říkal jsi to. Isol se v tomto případě fakt nechová seriozně. Situaci jsem nechával dozrát, trochu doufal že když přišli o takovýho klienta jako je Geocaching, že to trochu polepšej. A taky jsem některý změny přikládal přechodu z PHP4 na PHP5. To už bylo ale zhruba před měsícem ...

Ovšem teď udělali botu jako kráva. Přenastavili server asi v pátek. Ve čtvrtek jsem ještě pohodlně generoval GPX soubory, jejichž nastavení se přenáší právě metodou POST. Fungovalo to bez problémů. No a dneska to nejelo. Na Localu pohoda, na Isolu ani Ň. No a tápáním jsem přišel na to, že díky nefungujícím apostrofům je totálně rozflákanej databázovej dotaz. To nevokecaj, na to už ten web dělám už moc dlouho ...

Už je to skoro všechno přepsaný, včetně firemních stránek. Když ale vidím tabulku s počtem downloadů souborů GPX za víkend, jímá mě hrůza. Hodně uživatelů si stáhlo prázdnej soubor .... Dobrá reklama Smile

Firemní stránky raději ani nebilancuju ....

Forpsi :

NORMALhosting zahrnuje:
provoz vlastní domény II.řádu (vašedoména.com, .net, .org ...)
až 10000 MB prostoru pro Vaši prezentaci
neomezený počet e-mailových schránek, každá o velikosti 100 MB
neomezený přenos dat
možnost výběru operačního systému: WINDOWS 2003 nebo LINUX
možnost používání ASP.NET 3.5, ASP, PHP 5
databáze Access nebo PostgreSQL nebo MySQL o velkosti 100 MB zdarma
neomezený FTP přístup
5 aliasů domény zdarma
podpora FrontPage Extensions pro MS FrontPage či MS Publisher
skutečný NONSTOP servis a dohled
NONSTOP zákaznická podpora

3156 Kč na rok (plná výbava)
1828 Kč za rok (zhruba třetina prostoru)

Viděl bych to od Forpsi jako hotovou věc ...
Autor: Bludi || Vloženo: 13.4.2009 - 21:27:41
mmm.. Oprav mne jestli se pletu, ale NEŘÍKAL JSEM TO?? To o tom ISOLu a o aplikování změn, bez jakéhokoliv varování a podobně... Vždyť přesně kvůli tomu u nich skončil gc.cz
¨K výběru já osobně kecat nebudu, to musíš vědět nejlépe ty, takže spíš hoď kdo kolik a za kolik?? Smile Smile
Nicméně forpsi se tváří seriozně...
Autor: Lahvic || Vloženo: 13.4.2009 - 20:19:51
Naše webovky jsou placený do konce června (doména do poloviny). Doteď stály včetně domény kolem 12 stovek za rok. Slušná cena, donedávna slušná kvalita.

Ale časy se měněj a my budeme muset na další rok trochu přikrmit. Důvodem je problém s webhostingem. A to dost zásadní.

Na Isolu totiž poměrně často nastavujou servery podle jejich potřeb, aniž by se uráčili dát vědět. Ani sebemenší náznak nějakýho informačního mejlu, nic .... A vzhledem k tomu že u nich nejedou jen naše stránky (ale i firemní), je to dost v prdeli. Uvedu příklad.

Metoda POST. Je to způsob přenosu formulářových dat na server. Metoda na všech mých stránkách hojně využívaná. V PHPčku se využívají apostrofy (obdoba uvozovek). Rozdíl od normálních uvozovek je například v tom, že co se mezi apostrofy vloží, zůstává neměnný.

Asi takhle :

$priklad = 50 ;
echo "$priklad" ; // Vypíše - 50
echo '$priklad' ; // vypíše - $priklad

No a na Isolu se rozhodli že apostrofy odpálej na serveru přidáním zpětných lomítek. Tudíž odstraněj jejich funkci.

A formulářovej přenos jde ve spoustě příkladů úplně do hajzlu !! Tak se stalo, že spousta funkcí v poslední době nechodila, aniž bych to nějakým způsobem zaregistroval. Přece jen nemůžu na všech webovkách každej den zkoušet všechny funkce. Dát mi to včas vědět, přepsal bych to dřív než to ohrozí funkčnost stránek.

Tudíž mě nasrali a jdu jinam. Definitivně !!!

Jinej webhosting bude pravděpodobně dražší, nicméně věřím že kvalitnější. Tedy alespoň v komunikaci. Web se musí vyvíjet, aplikujou se nový funkce, starý se vypínaj, mění se zabezpečení atd. To je samozřejmý, ale taky mi přijde samozřejmý dát o tom dopředu vědět, aby webmasteři nekoukali jak zjara a nové nastavení serveru nezjišťovali až podle nefunkčnosti stránek.

Uvítal bych třeba tip na dobrej hosting. Osobně mě v tuto chvíli napadá Forpsi, což vypadá jako solidní firma. Máme u nich doménu .....
Autor: Lahvic || Vloženo: 9.4.2009 - 22:03:13
Dobrej nápad. Dík !! Nadpisy přepsány, uvidíme jak se to chytí. Kdyby byl ještě nějakej nápad, sem s ním Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 9.4.2009 - 08:17:58
V rychlosti mne zatím napadá POI, body zájmu...
Pokud bude ještě něco zedituji příspěvek
Autor: Lahvic || Vloženo: 8.4.2009 - 22:44:09
Možná si budete myslet že jsem si spletl vlákno, že následující řádky bych měl vrazit mezi vtipy. Není tomu tak, nejedná se o žert, ale o skutečnou prosbu o pomoc.

Nevím si rady s názvem databáze.

Moji starší kolegové z práce koukali na tyhle stránky, klikali, klikali a prohlíželi co se dá. Ovšem nadpis Databáze je odradil, považovali to za nějakou soukromou sekci, do který můžou jen odborníci. A ani se tam nepodívali.

A mě došlo že nápis Databáze opravdu nebude tím vhodným. Mě to vlastně ani nepřijde, v poslední době v tvorbě několika webovek doslova ležím a asi se trochu ztrácím od reality. Už asi blbnu, samý tvorby novejch funkcí, výpočty, zdrojáky, optimalizace pro vyhledávače apod. A nějak mi asi trochu uniká optimalizace pro uživatele. Výraz databáze asi opravdu vypadá pri laika jako odbornej termín.

A já teď marně dumám nad tím, jak ho nahradit. Nad něčím srozumitelným, co by vystihlo o co se jedná.

Nemáte někdo nějakej návrh ??

Třeba něco jako Turistické body .....

V budoucnu plánuju do pravého horního rohu nějakou podrobnější navigaci která bude do databáze přímo navádět. Ovšem teď se mi do toho zatím moc nechce, mám pro to dva důvody. Především se musí udělat přes CSS, což mě nějak zvlášť nebaví. Zlatý PHP a HTML. A za druhý čekám, jak se budou dál vyvíjet prohlížeče, neb v poslední době začla neuvěřitelně blbnout Mozilla. S každou aktualizací jejich veleslavnejch produktů se mění i způsob nastavování některejch prvků. A aby toho nebylo málo, tak u každýho jejich produktu jinak. Explorer 8, Opera i Safari zobrazujou naprosto stejně, SeaMonkey i Firexox každej jinak. Takže než to ustálej, tak se nechci pouštět do žádnejch větších akcí.

Sečteno podrtženo, pomozte mi prosím najít nějakej jinej vhodnej výraz pro Databázi.

Díky
Autor: Lahvic || Vloženo: 6.4.2009 - 17:08:11
Hele Bluďáku, obracím se na tebe s radou o pomoc. Zkus si prosím vygenerovat soubor GPX (když budeš přihlášenej tak se ti zobrazej i kempy) a koukni na něj v Mapsourcu jestli má všechno co je potřeba. Neměl bych třeba do políčka "komentář" vložit popis toho objektu ?? Zatím do něj vkládám jen ten název. Nemám totiž možnost si to odzkoušet na Pda. Do tý mojí šedesátky se vejde jen prvních 20 znaků komentáře.
Autor: Lahvic || Vloženo: 31.3.2009 - 20:24:58
Novej článek jsem za Karlika editoval a publikoval. Poslal mi jeho znění emailem, včetně fotografie.

To samé platí i pro ostatní. Chcete-li někdo sem napsat nějaký ten recept nebo prostě jen sepsat něco z vlastní hlavy a nevěděli by jste si rady, pošlete mi to klíďo mejlem a já to publikuju. Jedinou podmínku mám ve vaší vlastní registraci, neb požaduju aby se článek chlubil vaším jménem.
Autor: Bludi || Vloženo: 27.3.2009 - 08:40:28
No upřímně vzato, tu možnost editace bych zatím odmítl. Není zrovna nejlepší, kontrolovat si sám po sobě záznamy, neb vyseknu chybu a je dost velká šance, že si ji při kontrole nevšimnu. Jedině snad, pokud by se časem začali záznamy množit, tak, že by si nestíhal kontrolovat, tak pak se milerád přidám a cizí záznamy kontrolovat budu....
Autor: Lahvic || Vloženo: 26.3.2009 - 21:48:49
No k hovnu úplně nebude, možná bych se o něj v budoucnosti zajímal. Takhle totiž provozuju Apače (pro neznalé - server) na všech třech mašinách co doma mám, sítí si posílám hotové soubory a stránky pak testuju na všech Explorerech. Takže někdy až bude čas ....

Vložení záznamu tentokrát prošlo bez problémů. Teda až na jeden, ještě hapruje převodník souřadnic. Musím se zase ponořit do spleti rovnic a zkrátit si tak život o pár týdnů. Záznam lehce upraven na souřadnicích a publikován. Děkuji za něj !!

Jinak se nemusíš bát psát jak ti zobák narostl, neb nejsme žádní cenzoři. Filtr slov mám v rámci "duševního cvičení" naprogramovanej (koneckonců nic jednuduššího není), nicméně není aplikován a nikdy tak ani nehodlám učinit. Za prvý nejsme žádní skautíci ani mravokárci, za druhý nechci snižovat autentičnost tohoto fóra cenzurou. A úplně největší píčovina je, aby filtr slov byl nějakou formou viditelnej, například záměnou některého slova za slovo "cenzura". Kromě nevyžádaný reklamy jsem nikdy neměl potřebu žádný příspěvky mazat, neb návštěvníci tohoto webu jsou zjevně slušní lidé a nemají potřebu si zde pozvednout svoje ego ve formě nadávek nebo jiné formy prudění.

Mimochodem, vzkaz pro admina si přečte skutečně jen admin databáze, což jsem v současnosti pouze já. Vzkaz si přečtu ve svém profilu pod novým záznamem, při publikaci je bez náhrady automaticky smazán. Smile

A abych nezapoměl, máš-li zájem, můžu ti možnost editace databáze otevřít. Můžeš si pak svoje záznamy publikovat sám Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 26.3.2009 - 21:12:04
No vim o softu, kterej umí naistalovat VŠECHNY explorery najednou. Spustit v jednu chvíli se dá jen jeden, ale jinak máš na jednom PC komplet řadu.. Ale asi už je to k h.vnu..
Autor: Lahvic || Vloženo: 26.3.2009 - 20:11:56
IE8 už mám Smile Ten mi ve sbírce nemůže chybět. Mám teď možnost testovat stránky od šestky až do osmičky. Je fakt že v porovnání se sedmičkou se tváří dobře, vypadá rychlejc a trochu inteligentnějc. Nicméně obsahuje neustále ty samé bugy, které provázejí IE už od pětky (dřív jsem ho nesledoval). A trochu mi připomíná ruskej produkt, 95 % jeho funkcí je okopírovanejch odjinud.
Autor: Bludi || Vloženo: 26.3.2009 - 20:01:08
Tak tím se vše vysvětluje Smile To s tím, že to můžu upravovat jsem si neuvdomil.
Jo určitě už ho stejně testuješ, ale jen pro jistotu IE8 je venku. Už ji zkoušim a zatím se tváří oproti 7 krásně svižně Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 26.3.2009 - 19:58:55
Cituji: Proč mi přišla notifikace na neublikovanej článek - Bludi 26.3.2009 - 19:50:35
Protože článek byl publikovanej, jen jsem ho stáhnul. Karlik ho napsal, jen se neuložila fotka a text byl velmi minimální. Pravděpodobně nepočkal až se fotka uploaduje. Bude potřeba doplnění, tudíž článek skončil zatím v nepoblikovaným stavu.
Publikovat ho můžeš, neb jsi administrátor Smile . Můžeš cizí články editovat, přikládat k nim fotky, publikovat atd .... Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 26.3.2009 - 19:50:35
Proč mi přišla notifikace na neublikovanej článek a ještě navíc bych teoreticky mohl kliknout(nezkoušel jsem) na publikovat?
Autor: Bludi || Vloženo: 26.3.2009 - 16:33:47
Aha takže filtr sprostých slov zafungoval. CENZORE !!!Smile
Použil jsem zcela nepřípustnou sadu znaků cituji:
PÍČA PÍČA PÍČA, KUNDA, ČURÁK JEBAT Smile Ve vzkazu pro admina...
A teď vážněji, nejsem si vědom, že bych použil nestandardní znak(měl jsem zaplou českou klávesnici a neměnil jsem). Taktéž vše včetně uložení proběhlo z mého pohledu tak jak by asi mělo. Holt se bude muset ještě ladit Smile
Tak já až se večer doštracháím k souřadnicím tak zkusím ještě něco uložit a pořídit screeny....
Autor: Lahvic || Vloženo: 26.3.2009 - 14:41:10
Bug. Ale je mi naprostou záhadou. Bluďáku, potřeboval bych osvětlit trochu situaci. Vkládal jsi do databáze novej záznam. Šlo všechno jako na drátkách ?? On se totiž záznam do databáze neuložil. Informační email pro mě odešel, tudíž všechny podmínky musely být splněny. Uložily se pouze souřadnice, ty se ukládaj do jiný databázový tabulky. Po záznamu v hlavní tabulce ani náznak. Kurva kam se poděl ?? Záznam jsem tedy editoval dle kusých informací z emailu a publikoval.

Do prdele, to je mi teda záhadou. Na localhostu bylo ukládání prověřeno snad stokrát, vždycky bez chybičky. Tady na Isolu to je prověřeno z mojí strany 20-krát, opět se záznam bez nejmenších chyb uložil tak jak jsem chtěl.

Nepoužil jsi nějaký zvláštní znaky, na který jsem pozapoměl ?? Já pomocí regulárních výrazů teda příspěvky ořezávám a pouštím jen některý znaky. Měnila se ale databáze MySQL, na verzi 5. Možná že některej ze znaků který pouštím už týhle nový verzi nevoní, stará trojka ho ještě brala.

To mi přijde jako jediný vysvětlení. Tady je ukázka znaků který můžou projít ....

ěščřžýáíéóúůňďť+?:;!()=."° -]
Autor: Bludi || Vloženo: 24.3.2009 - 10:42:34
A od toho jsem tu já, abych svým bedlivým okem dohlížel..Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 23.3.2009 - 17:00:59
Cituji: Proč nevidím žádný příspěvek ve vláknu geocaching. - Bludi 23.3.2009 - 15:20:12
Protože webmaster je lama a přehlídnul jednu podstatnou chybičku Smile Tudíž vlákno je ti opět k dispozici, ptej se Smile

Jinak už mi z toho fora jde hlava kolem, jen co uvolním kapacity z databáze, pustím se do jeho rozebrání a opětovného složení. Neb už jsem ho moc překombinoval, už je tam moc podmínek najednou. Graficky bude stejný, přibydou nový funkce (sledování vlákna, kolonka pro web, citáty [neplést s citací], karma a další). A hlavně si ho celé zase poskládám, eliminuju nebo alespoň minimalizuju tak bugy. Ale to je zatím hudba budoucnosti.

Přemejšlel jsem taky nad jednoduchým Wysiwyg editorem. Ale to je hudba daleký budoucnosti.
Autor: Bludi || Vloženo: 23.3.2009 - 15:22:59
Cituji: Ták, a máme první pořádnej problém, mými silami v současnosti pravděpodobně neřešitelnej. Vyvstaly totiž potíže na webhostingu. Přestala fungovat tvorba souboru přes PHP. - Bludi 23.3.2009 - 15:20:12
Zatím bych to nechal takhle. Si případně ten soubor přejmenuju. No a do června si můžeš vymyslet lepší variantu. Jakože jestli chceš přejít někam jinam nebo ne, ty si webmaster. Do toho ti kecat nebudu Smile Ty musíš vědět, jak se ti s nima spolupracuje a jestli jinde jsou lepší... Případně můžeš udělat anketku...
Autor: Bludi || Vloženo: 23.3.2009 - 15:20:12
No neviděl bych to jako výmysl Garminu a rozhodně bych to tam nechal. Třeba s tim některý softy pracujou. Z fleku mne napadá, že by se dle toho dalo třeba odkontrolovat, jestli body v určitém GPX se ,,vejdou´´ do určité mapy. Na to by to bylo třeba ideální. Možná to taky má úplně jinej význam....

Proč nevidím žádný příspěvek ve vláknu geocaching. Chtěl jsem tě požádat o přátelskou službičku a nemohu, neb nemám kde Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 21.3.2009 - 18:50:54
Funguje generování souborů GPX. Funguje i nastavení symbolů, takže v Mapsourcu se krásně body rozdělej podle nich. Funguje i LOC, i ten se dá zobrazit v Mapsourcu, ale bez symbolů.
Jinak v GPXku je v úvodu tag s nejmenšími a největšími koordináty. Jinými slovy, pokud je uloženo třeba 10 bodů, pak se vybere nejmenší šířka i délka, pak nějvětší a uloží se to do toho tagu. K čemu to může být dobrý ?? Má to cenu generovat, nebo je to jen nějakej výmysl Garminu kterej je k ničemu ??

Takhle to vypadá : bounds maxlat="50.7888000" maxlon="14.5304000" minlat="49.8334000" minlon="13.9980000"
Autor: Bludi || Vloženo: 17.3.2009 - 16:27:41
LINK
Autor: Bludi || Vloženo: 17.3.2009 - 16:21:31
Takže nutno změnit kodování z windows-1250 na UTF8.
Problém je, že pak mi to hází chybu na řádku 5. Skoro jako, kdyby to nechtělo brát 50 xx.xxx a skutečně to očekávalo pouze formát xx.xxxx, nicméně večer to ještě zkusím naládovat do GSAK... a přitom softík v PDA mám nastavenej na 50 xx.xxx kvůli zadávání souřadnic při multi a tak..
Autor: Lahvic || Vloženo: 17.3.2009 - 15:20:40
Kurnik co tam může blbnout ?? Vždyť je to přesná kopie, teda kromě našich dat. Smile

Odstranil jsem tu diakritiku.

Vyzkoušej prosím ještě stánout LOC přímo z karty záznamu (už to funguje taky) . Dole pod tou mapou .....
Autor: Bludi || Vloženo: 17.3.2009 - 14:53:30
No to jsem si myslel, že blbne diakritika, nicméně, to jsem si myslel, že právě nastavuje ten první řádek.. Moment jdu testnout LOC z geocachingu...

EDIT:
Tak z GC to chodí, konkrétně jsem zkoušel Pramen Botice
Autor: Lahvic || Vloženo: 17.3.2009 - 14:49:36
Co máš zrovna zobrazenýho, to se ti stáhne. Tudíž provedeš selekci hospod, stáhnou se ti hospody. Ten soubor se jmenuje stále databaze.loc. Ty GPX zatím odstraním, neb k jejich vygenerování jsem se ještě nedostal.
Error mě sere. Nicméně jsem vytvořil přesnou kopii z geocachingu. Ještě mě napadá jestli nehapruje diakritika, angličtina háčky a čárky nezná. Můžu diakritiku pomocí regulárních výrazů odstranit.
Autor: Bludi || Vloženo: 17.3.2009 - 14:41:43
LOC si stáhnu. Jen si teď nejsem jistej, jestli jsem stáhnul celou DB, nebo jen mnou vybranou kategorii(třebas hospy). Když chci stáhnout GPX, stahuje to opět LOC. No a nakonec při pokusu imporotvat do anglického softu v PDA mi to hází XML PARSE ERROR: UNKNOW ENCODING AT LINE 1 Nicméně zkusím doma ještě třeba GSAk atd. Pádž zrovna ten můj softík nemusí tohle podporovat, pak se uvidí...
Autor: Lahvic || Vloženo: 17.3.2009 - 14:31:24
Takže generování souboru LOC by mělo fungovat na hlavní straně databáze. Zakázal jsem jeho zobrazení v prohlížeči, naopak by se mělo vyvolat jeho stažení. Otestováno v Opeře, IE7, Firefoxu, SeaMonkey a Netscape. Na Konqueror nedosáhnu :-( Kopal jsem kvůli tomu malinko do hlaviček stránek, tak snad jsem nikde nic dalšího neposral.

Takže jestli chcete, někdo máte možnost otestovat funkce LOCu.
Autor: Bludi || Vloženo: 17.3.2009 - 14:10:47
Áha, tak to jo, no koukal jsem na specifikaci LOC souboru(to kvuli tomu, jaka je nroma ne co si vymyslime) a typicky je obsahem formát WGS84.. Tím by to mělo být dané...
Autor: Lahvic || Vloženo: 17.3.2009 - 13:46:08
My jsme si asi nerozuměli. Ono to v tom formátu není, my to máme uložený v : N00°00.000 E00°00.000 . Do toho decimálního formátu by se to muselo převést.
Autor: Bludi || Vloženo: 17.3.2009 - 13:14:37
No pokud myslíš do těch softů co jsem vyjmenoval. Tak ano, tenhle formát (xx.xxxxx) je jeden z používaných a tudíž konverze netřeba...
Autor: Lahvic || Vloženo: 17.3.2009 - 13:05:59
Děkuju za info. Mám teda další dotaz. Když si stáhneš soubor LOC z geocachingu, tam nejni použitej jejich klasickej souřadnicovej formát (i ten náš) , ale tenhle : lat="00.00000" lon="00.00000" . Myslíš že je nutnost do tohohle formátu převádět, nebo postačí to tam "nalejt" tak jak to je ??? Bohužel totiž nemám možnost to nijak otestovat. Převod by neměl být problém, je rozhodně lepší, než ho převádět na ten formát co používaj na Seznamu. Toho jsem si včera užil víc než dost.
Autor: Bludi || Vloženo: 16.3.2009 - 20:17:24
Takže například já to můžu importovat do PDA, tuším, že by to mělo jít i do mapsourcu. Stejně tak to jde importovat do GC programu jako je GSAK, GEOGET, SKRÝŠOTLAČ atd... V podstatě do všeho, je to ta nejjednoduší struktura co může bejt, v podstatě jen texták se souřadnicema nic víc nic míň. Třeba GPX už nese HTML kód, což se někomu může blbě zpracovávat, nebo to nepotřebuje takže tim LOCEM šetří velikost...
Autor: Lahvic || Vloženo: 16.3.2009 - 19:42:49
Prosím o pomoc !!! Už se mi tak nějak daří v režimu nouze generovat soubory s příponou LOC. Zatím bez konkrétních souřadnic, neb výpočty si opět nechám na zítřek. K čemu a kam se LOC vůbec používá ?? To se jako nahraje například do PDA a funguje to jako webovej rozcestník ???
Ona totiž je jedna věc vygenerovat soubor a druhá alespoň vědět, k čemu to slouží Smile Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 16.3.2009 - 13:30:29
Anketa opravena, nalezen bug a odstraněn Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 16.3.2009 - 13:23:24
Kua, zadal jsem anketu a po odeslání mi to vypsalo neúplné zadání, tak sem se vrátil zpět, vše zkontroloval, pro jistotu ještě doplnil jednu odpověď, a opět neúplné zadání, nicméně koukám, že vidět jsou obš ankety. To je nějakej další BUG, nebo funkce? Tu jednu zamknu, tak až budeš mít chvilku smaž ji... Díky
Autor: Bludi || Vloženo: 16.3.2009 - 09:25:51
Ať nekonečná chvála zasype tvou hlavu....
Autor: Lahvic || Vloženo: 15.3.2009 - 18:51:28
Takže dle přání všechny kroky provedeny. Založena kategorie "Praha a okolí" , doplněny smajlíky a HTML tagy v popisu záznamu. Odstraněn navíc jeden bug v navigaci.

Jinak Bluďáku tvůj záznam jsem publikoval, dovolil jsem si jej upravit (přiřadit do nové kategorie "Praha a okolí" Smile ). Zatím nechodí ještě automatická pošta, až to rozchodím, budou moci uživatelé odebírat novinky mejlem i přes RSS, automaticky také odejdě informace o publikovaném záznamu autorovi ....
Autor: Lahvic || Vloženo: 15.3.2009 - 18:20:32
Dobrej nápad s tímhle vláknem. Tak tedy k oběma bodům ...

Panýlek s tagama i smajlíkama dodám, původně jsem vlastně ani nepočítal že někdo napíše tak krásně obsáhlý popis zařízení. Jsem rád a proto v nejbližsí době doplním.

S Prahou jsem původně taky nepočítal, ale nakonec proč ne, našich hospůdek je tu spousta a bude se alespoň utěšeně plnit databázka. Doplním ....
Autor: Bludi || Vloženo: 13.3.2009 - 12:23:49
Tak a teď už k věci.
Otestoval sem ,,hospodskou databázku´´ a hned mám dvě přání-doporučení-výhrady-buzeraci Smile
1: Docela bych tam ocenil panýlek se smajlama a s tagama, tak jako je to v diskuzi, vím, že tak na link bych si už mohl pamatovat, ale kliknutí je jednoduší Smile O smajlu ani nemluvě Smile Smile Smile
2: Sakra kde to sme, když ve výběru lokací nepočítáš z Prahou?? Buď trošku patriot a Pražák!! Smile Smile Brňo tam samozřejmě být nemusí.... Nebo jde jen o databázi náleven ,,po cestě´´??
Autor: Bludi || Vloženo: 13.3.2009 - 12:20:43
Zakládám proto, že diskutovat o těchto stránkách ve vlákně novinky není zrovna nejlepší nápad. Tam by měly být asi jen skutečně informace o novinkách ze strany admina Smile

Odpovědí: 152 | Autor vlákna: Bludi | 13.3.2009

Diskuzní forum

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Opravdu skvěle napsáno, úplně tam poznávám lidi Možná ... [více]

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Chybí tam ještě Němec - německý army hadry z 2. světový ... [více]

3.3.2024 | Had

Dneska už Březák moc útulně nevypadá. ... [více]


Menu

Odkazy

Počet návštěv


Celkově přístupů : 1512604
Přístupů dnes : 325
Max za den : 1713
a to : 26.5.2017
Online : 9

Kalendář

Dnes je:

Pátek, 29.3.2024

<<03 / 2024>>
PoÚtStČtSoNe
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Žádná plánovaná akce !

Přejít do kalendáře

Propagace

Ikona webu
QR

Naše osada

Láva Grepa Medelák Karlik Bludi Kóža Voříšek Píba
In memoriam Unkas Jarda Pictus

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Uživatelské jméno
Heslo:
Uživatelské heslo

Rubriky

Anketa

Bratři Mašínové byli ?

Sprostí vraziGraf 748
Frajírci pubertálníGraf 375
NevímGraf 332
Něco meziGraf 358
Zmatení jak Goro v TokiuGraf 321
HrdinovéGraf 432

Hlasů: 2568

Více anket

Databáze míst

Poslední vložené:
Jez Roztoky u Křivoklátu
Hospoda U jezzu
Restaurace Ludmila
Restaurace U Přívozu
Restaurace Višňová-Hájek

Zpěvník

Odběr novinek


Přihlásit se k odběru
novinek e-mailem:

Info

Kontakt


lahvic@seznam.cz
ICQ: 198552144

Copyright © 2001–2024 T.O.Minessota   Lahvic | ICQ: 198-552-144