Minessota.cz
Stránky neortodoxních trampů


Zvadlo: Tak kampak to bude tentokrát?


Tákže léto skončilo, zima nám zaklepala důrazně na dveře a ptá se co jsme dělali v létě. No bábo makal jsem a tak jsem za vodou. Vodou zelenou a bramborovou. Inu tedy, zahálí mi doma litr rumu a půlčík zelený. Takže hybaj do lesa se napít.

Termín 23-25.10.2009 toho času víkend..

Kam to bude? No varianty navrhuji 2. A předem upozorňuji, že je zcela buřt, která se zvolí, neb nezvolená varianta, bude zvolena, jako destinace hned vandru následujícího.

Varianta Rubínové kříže Znalci vědí, pro ostatní.Vydáme se po stopě legendy Honzy Zemanů a to konkrétně na místo, kde se natáčel díl Rubínové kříže. Konkrétně ke křížové cestě, kde měl Honza sraz z dalším Rubíňákem. Místopisně se tedy podíváme do Brdských lesů. Konkrétně Skalka, což je kostel nad Mníškem pod Brdy, odkud si necháme zcela volný program. Tudíž můžeme se courat jen tak po hřebeni(když už tam nahoře budem) a nebo cokoliv jiného. Jako cíl pro sobotu bych viděl sklouznutí do Haloun k Paviánovy.

Varianta Za záhadou vrchu Medník Kdesi na vrchu Medník nachází se zčásti opuštěná střelnice. Co by, střelnic, zvlášt těch policejních je všude jak máku. Ale tohle není obyčejná střelnice, tahle je tajuplná. Ona totiž střelnice vznikla využitím stavby z druhé světové války. I Nacisté se tu teoreticky učili střílet, nicméně koncepce a vzhled dává tušit, že na obyčejnou střelnici je stavba dost naddimenzována. Důkladné odvodňovací kanály a vrty do skály. Někdy kolem 89 se zde vyvíjela horečná vojenská činnost, oblast prý neprodyšně uzavřela tehdejší armáda. O oblast projevuje zájem i pan Mužík, známý to hledač Štěchovického pokladu. Nečekám, že bychom cokoliv našli, na druhou stranu, místo je tak zajímavé, že za skouknutí stojí. Navíc tím zabijeme i druhou mouchu, neb každý správný tremp by měl aspoň jednou navštívit Pikovice. Plán je tedy jasný, v Pátek vyrazíme do Pikovic, navštívíme místní tavernu(jo to byla hospa, za mých telecích let), pak to někam zalomíme a v sobotu kršlech, vezmem Medník šturmem a podrobíme ho bedlivému našemu zraku.

Víc psát nebu vše je snad jasné. Takže přihlášky dole...

A pozor případné dívčí osazenstvo, které by se rozhodlo pro naší společnost bude nadstandardně ba možná i luxusně opečováváno. Dopřeje se jí luxusu zvíce hotelu Imperial. Takže děvčata hlaste se..


Vytištěno : 15. 5. 2024 | Autor : Jaroslav Zitta | 17.10.2009

https://www.minessota.cz/clanek.php?id=221