Minessota.cz
Stránky neortodoxních trampů


Zvadlo: 30 let osady Minessota


ODLOŽENO!!

Bylo mi tehdy třináct let, když jsem se stal jedním ze zakládajících členů trampské osady Minessota. Původním záměrem bylo pojmenování osady po severoamerickém státu, ale protože kolega Google pro nás tehdy ještě neexistoval a proto ještě nedokázal napovědět jeho správný název, vznikla zkomolenina, kterou vidíte v hlavičce stránky. Název se okamžitě ujal, byť jeho zkratka nás svého času pěkně srala, neboť T.O.M. se dalo snadno zaměnit za Turistický oddíl mládeže, což svého času sousední osada Bonanza ráda využívala. Leč jiný název jsme nakonec nehledali.

Příští rok od té doby uběhne již třicet zim. Myslím si, že by to chtělo nějakým důstojným způsobem oslavit. Proto jsem vymyslel setkání po vandrovním způsobu, trochu podobné trampskému potlachu, ale bez pro něj nezbytných prvků.

Kdy?

Podle posledních doložených informací jsme osadu Minessota založili počátkem července roku 1990. Červenec dvacátého roku nového tisíciletí by byl pro tuto akci jistě nejvhodnějším, ale ve zmiňovaném měsíci má kde kdo dovolenou a tudíž by bylo problematické setkání uspořádat. Červen je podle mých zkušeností nejvytíženějším měsícem v roce pro většinu lidí a vhodným tedy není vůbec. Proto se nabízí květen.

Tak tedy: 15.-17. května 2020

Jde o víkend od pátku do neděle, ovšem jádro akce bude v sobotu.

Kde?

Protože už nějakou dobu žádné stálé osadní místo nevlastníme, zamíříme do čundráckého kempu ke kamarádovi v Brdech. Kemp Zlatá naděje, jiným názvem Bílá sova. Máme ho vyzkoušený, už dvacetileté výročí jsme tam oslavovali.

Kdo?

Samozřejmě oslovím všechny z levého seznamu našich osadníků, plus další, kteří v něm nejsou. Zváni jsou pravidelní i nepravidelní čtenáři tohoto webu, známí i neznámí. Zkrátka všichni, kdo se to tu dočtou a chtějí do Brd v onom termínu za námi vyrazit.

Co sebou?

Hudební nástroje jsou samozřejmě vítány. Kempík nabízí jen velmi omezené místo pro nouzové spaní v případě nepřízně počasí, proto ti, kdo tam chtějí spát, jsou odkázáni na vlastní voděodolné vybavení. Takže plachty, celty, ponča, stany, igelity sebou. Kořalka je vhodným, ale nikoliv nezbytným doplňkem. Bude jí tam i tak dost, stejně jako piva i nealkoholických nápojů. Masa na oheň by tam měl být také dostatek. Guláš pak budu vařit osobně Smile

Měla by to být zkrátka taková kombinace gastro-potlachu ... Smile

Takže...

Pokud máš zájem za námi před koncem května následujícího roku zamířit, napiš buď sem do diskuze, nebo mě na email. Nebo zkrátka postaru nepiš a doraž Smile

Budu se těšit!!


Vytištěno : 15. 5. 2024 | Autor : Jan Vála | 26.7.2019

https://www.minessota.cz/clanek.php?id=439