Minessota.cz
Stránky neortodoxních trampů


Buřty na pivu - jinak


Takže varianta buřty na pivu s omáčkou pivo s kečupem je dobrá , ale stojí za to (obzvlášť když je po výplatě)si je trošku doladit.

-------------------------------------------------

Ingredience

6 pravých špekáčků

300 ml kečup ostrý

300 ml pivo tmavé

1 palička česneku

300 gr slanina anglická

6 feferonek(beraní rohy)

1 cibule

sůl

-------------------------------------------------

Špekáčky oloupeme a nakrojíme v polovině

Utřeme si prolisovaný česnek se solí

Vymázneme vnitřní poloviny špekáčků

vložíme do špekáčků postupně

plátek slaniny

plátek cibule

a po jedné feferonce

Zbytek slaniny a cibule rozkrájíme na drobné kostičky

Smícháme ostrý kečup s tmavým pivem a zamícháme do zálivky právě ty kostičky zbylých ingrediencí .

Remosku vyskládáme naplněnými špekáčky a zalijeme je zálivkou.

Pečeme necelou hodinu podle chuti.

----------------------------------------

Když jsem realizoval přípravu všiml jsem si zbylých pár brambor tak došlo na oškrabání , nakrájení na plátky a zakryl se tím vršek remosky . po upečení tím vznikla báječná příloha pečené brambůrky.

Dobrou chuť.

-----------------------------------------------


Vytištěno : 21. 11. 2024 | Autor : Jaroslav Kovanda | 10.2.2008

https://www.minessota.cz/clanek.php?id=112