Minessota.cz
Stránky neortodoxních trampů


Voříšek


Zhruba před rokem se řady naší trampské osady rozšířily o dalšího maníka. Přezdívka Voříšek nemá nic společného s psí rasou, vysloužil si jí příhodou hned po svém prvním nástupu do naší práce. Téměř okamžitě se ukázalo že vandry ho budou bavit a my tak získali nového parťáka.
Recenze na nějakého kamaráda, to je spisovatelsky snad ten nejhorší problémek jaký může nastat. Nicméně Voříšek se stal nedílnou součástí naší osady a tak mu tuhle "potupu" dlužím. Rovnou přiznám barvu, musím o něm napsat zatím pouze formou článku, protože k samotné kartě jsem někde ztratil předlohu pro spouštěcí tlačítko. Prostě tu dřevěnou šipku nemůžu najít. Budu muset vymyslet něco jiného.
Tak tedy. Na věk Voříška se mě neptejte, stejně vám ho neřeknu. Dodám jen že kdyby nebyl čundrákem a kolegou z práce, asi bych mu začal vykat Smile . Když se první den u nás v práci pustil do opravy motoru, hned se mu povedlo utopit v něm jeden z nástavců Gola-klíče, lidově zvaný Voříšek. To se stává, vercajk se nafasoval, ten starý jezdí uvnitř motoru bez problémů dál a vše je ok. Ale přezdívka už byla stanovena. Na jeho druhém vandru se jej jeden místní usedlík snažil přejmenovat na Louskáčka, chvíli jsme ho tak nazývali a opět jsme se vrátili k jeho jménu, které tak zlidovělo. Popravdě řečeno, pravým jménem ho lidé v práci znají mnohem méně, i při jednání s našimi nadřízenými se nám povedlo přezdívku utrousit a oni věděli o co šlo. Poskládal dohromady nějakou výbavu a vyrazil s námi na první vandr. Padnul nám do oka a od té doby s námi jezdí častěji.

Jednou z jeho obrovských předností je kuchařina. Guláše a jiné dobrůtky od něj patří k vyhlášeným a velmi oblíbeným. Fakt luxus, takhle vaří málokdo.

Při plánovaných či neplánovaných oslavách nebo jiných alkoholických akcích má výdrž jako slon a je vybaven velmi vzácnou vlastností - pomáhání kamarádům. Padlí kamarádi se od něj dočkají zacházení opravdu otcovského. A dlužno dodat že nepomáhá pouze lidem postiženým alkoholem, ale že nenechá v průseru nikoho.

Bohužel do našeho podniku přišli do vedení "noví mladí" a ti tam řádí jak na Klondajku. A jejich prvním cílem bylo roztrhat fungující party a dát lidi na směny proti sobě. Tím docílili že Voříška teď v práci vídáváme mnohem méně. A to nás štve.

Co dodat na závěr ?? Ve Voříškovi jsme dostali skvělého kamaráda, jsme rádi že dorazil k nám do party a následně do osady.
Je to prostě dobrej chlap !!


Vytištěno : 28. 3. 2024 | Autor : Jan Vála | 4.6.2008

https://www.minessota.cz/clanek.php?id=158