Minessota.cz
Stránky neortodoxních trampů
Co budeme potřebovat:
Krkovička na plátky b.k. (bude kost nebo bez kosti )
Kysaná smetana 6 lžic
Olej
cibule
Francouzská hořčice 2 lžíce
vývar dle potřeby
pepř, sůl a další koření dle chuti
Postup:
Krkovičku na plátky osolíme, opepříme, pokapeme olejem a potřeme hořčicí. Necháme alespoň 30 min, nejlépe však 24 hodin uležet.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a plátky zprudka opečeme z obou stran. Poté podlejeme vývarem, přiklopíme a dusíme do měkka. Dle potřeby stále podléváme horkým vývarem nebo vodou. Měkké plátky dáme stranou a zbytek výpeku přelijeme půlkou smetany a zbytkem hořčice, krátce povaříme, přidáme zbytek smetany. Vzniknlou omáčkou přelijeme hotové plátky a můžeme servírovat.
Doporučuji podávat s uvařeným bramborem, který zasypeme strouhaným sýrem a kmínem a necháme zapéct.
Přeji dobrou chuť
Vytištěno : 21. 11. 2024 | Autor : Jaroslav Zitta | 10.2.2009
https://www.minessota.cz/clanek.php?id=192