Minessota.cz
Stránky neortodoxních trampů


20 let naší osady


Týden chodím kolem počítače a přemítám, co vlastně napsat o naší výroční slezině, jež proběhla minulý víkend. Přemýšlím, jak popsat tuto akci, aniž bych byl obviněn z předpojatosti, abych nekalil vody v mém okolí. Nakonec zvítězila metoda, říct to na plnou hubu. Takže nejdřív v kostce.

Akci jsme naplánovali co možná nejblíže k naší dvacítce, což padlo na minulý víkend. Jelikož žijeme virtuálně a nevlastníme žádnou fyzickou osadu, na výroční oheň jsme si vypůjčili kempík Naděje v Brdech, stálé působiště osady Bílá sova. Její majitel, Čundrboy, dostal taky zvadlo a zúčastnil se. Organizace celé akce se výtečně zhostil Bluďák. Počítali jsme s větším počtem lidí, především z řad naší osady, nabrali jsme proto zásoby jako pro celý armádní pluk. Vykápli jsme do zásob pěknou částku. Přijela nás hrstka. Zato bezvadný lidi. Hodně příjemně mě překvapil Karlik, po zhruba patnácti letech opět zavítal do vandrovní oblasti. Přivezl sebou Míru a Nebíčka. Nebíčko se projevil jako dobrej týpek Smile Karliku, to byl slušnej tah, ho vzít sebou! Olinka skvěle definoval Bluďák, v prvních hodinách sobotního rána. Sedíme takhle u ohně, vaříme čaj a zvrhneme do něj špetku rumu. Povídám jestli nepřidáme ještě trošku, načež mi Bludi odvětil: "Užívej si nealkoholična, až se vzbudí Olin, budeme mít chlastu až nad hlavu"! Smile Jestli Olin svou pověst potvrdil, ponechám bez komentáře Smile
Co dál napsat? Vydrželi jsme do neděle, de facto jsme zbourali všechny zásoby. Medelák kvůli rodinné oslavě nemohl dorazit, Grepa s Voříškem se mi ani neozvali. Akce to byla menší, zato však povedená.

Sedím u počítače a připíjím, tentokrát vodou se sirupem, ať se tu za dalších dvacet let, jako padesátníci, v pořádku a ve zdraví zase sejdeme !!!


Vytištěno : 28. 3. 2024 | Autor : Jan Vála | 16.5.2010

https://www.minessota.cz/clanek.php?id=247