Minessota.cz
Stránky neortodoxních trampů
Do každé správné vandrácké kuchyně patří utopence. Doporučujeme zakoupit Davelské špekáčky, ty jsou zdaleka nejlepší jaké máme v Praze možnost sehnat. Připravíme si nálev. Na jeden litr vody použijeme zhruba 2dcl octa, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 4 kusy bobkového listu a přibližně 20 kousků hořčičných semínek. Vše smícháme, asi 10 minut povaříme a necháme vychladnout. Připravíme si buřty. Špekáčky oloupeme, nařízneme, vnitřek lehce nasolíme, trochu popepříme a pomázneme kořením na steaky. Dovnitř vložíme proužek slaniny, feferonku a plátek cibule. Takto zabalený špekáček vkládáme do sklenice a prokládáme je cibulí. Dbáme na to, aby špekáčky nebyly na sebe moc nahuštěné aby nám nálev lépe prolnul. Občas do vrstvy buřtů vhodíme další bobkový lístek. Takto celou sklenici navršíme a následně zalijeme nálevem. Párkrát protřepeme a vložíme do lednice. Je vhodné si trochu nálevu nechat vedle a jak bude hladina ve sklenici se špekáčky postupně klesat, doplňujeme tak, aby buřty byly zcela potopené. V chladu udržujeme nejméně 20 dní. Utopence jsou pak připraveny ke konzumaci. Jako příloha je nejlepší chléb.
Vytištěno : 21. 12. 2024 | Autor : Jan Vála | 14.8.2007
https://www.minessota.cz/clanek.php?id=59