Minessota.cz
Stránky neortodoxních trampů
Špekáčková pomazánka, další produkt studené kuchyně. Tato chutná, snadno roztíratelná hmota, je pro svoji nezaměnitelnou chuť špekáčků vhodná ke konzumaci k pivu, či aperitivu, na dlouhých cestách. 15 minutová domácí příprava této domácí pochutiny vás odmění rychlým doplněním energie a zahnáním hladu na cestě, když není čas něco zdlouhavě připravovat. Stačí vytáhnout, pečivo a bagr a může se servírovat.
Co budeme potřebovat:
6 špekáčků
2 tavené sýry
3 sladkokyselé okurky
kečup
hořčice
sůl, pepř
Postup:
Špekáčky oloupáním zbavíme šlupky, rušivého to elementu ve výsledné pochutině. Špekáčky ochuzené o slupku nastrouháme, dále nastrouháme okurku. Přidáme tavený sýr, kečup a hořičici a mícháním vytvoříme mazlavou kašovitou hmotu. Konzistenci lze dále regulovat případným přidáním dalšího sýra. Na závěr vše osolíme a opepříme. Stejně tak jako u játrové pomazánky i zde můžeme dle chuti experimentovat s dalším kořením.
Vytištěno : 21. 11. 2024 | Autor : Jaroslav Zitta | 14.10.2007
https://www.minessota.cz/clanek.php?id=71