Minessota.cz
Stránky neortodoxních trampů
Suroviny
300 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
100 ml smetany
150 ml vývaru z masoxu
40 gr másla
2 lžičky octa
1 lžíce vody
svazek kopru
sůl
cukr
2 Vejce
Příprava
1.V polovině studeného mléka rozšleháme mouku. Zbytek uvedeme do varu, rozšlehanou mouku s mlékem do něj vlijeme a povaříme asi 20 minut. Podle potřeby zředíme vývarem. Nakonec přilijeme smetanu.
2.Kopr omyjeme a posekáme nadrobno. Svaříme ocet, vodu, usekaný kopr a máslo. Směs vlijeme do omáčky, dochutíme solí a cukrem, dobře prošleháme a již nevaříme.
3.Vejce uvaříme natvrdo , překrojíme napůl a vložíme do talíře
4.Přiznávám se knedlík jsem koupil hotový
5.Samozřejmě že omáčku lze koupit taky hotovou , ale pokus o domácí přípravu se zdařil takže chemická verze se nekonala.
6.Dobrou chuť
Vytištěno : 21. 11. 2024 | Autor : Jaroslav Kovanda | 18.12.2007
https://www.minessota.cz/clanek.php?id=98