Trampská osada Minessota

Stránky neortodoxních trampů


Bez sněhuGermany France United Kingdom

Na kolech na Padrťské rybníky

Horní Padrťský rybník
Moje dávné plány k vandrovnímu průzkumu Padrťských rybníků a přilehlých dopadových ploch se dlouho míjely účinkem. Když se vandr zhruba před rokem povedlo zorganizovat, v sérii odpadlíků jsem tentokrát skončil i já, neb jsem z akce zbaběle pláchnul kvůli havárii kotníku. Celý výlet nakonec absolvoval Groula sám. O letošních velikonocích jsem se k rybníkům vypravil sám, jen na jednodenní výlet. Auto jsem zanechal v Bukové a pěšky si to vyšlápnul k dolnímu Padrťáku. Na víc nezbývalo moc času. Čundrboy mi v práci pěl na tamní kraj básně a ve mě hlodala myšlenka, kterak opět do vojenského újezdu nasměrovat svoje kroky. Nedávný rejpanec od Grouly mi ukázal cestu. Směr tentokrát neměly určovat moje nohy, nýbrž přední vidlice zánovního horáče, jehož jsem čerstvým vlastníkem. Groulo mlč ! Smile Na části cesty přeci jen člověka pohání zemská přitažlivost a dá se tak urazit podstatně větší vzdálenost. Plán se zrodil a dostal konkrétní naplnění na tuto sobotu. Tento druh činnosti není v mém okolí příliš populární, vypadalo to že na cestu vyrazím sám. Leč ve čtvrtek si Balounek radikálně změnil plány a na akci se přihlásil. Sice, dle jeho slov, nevlastní kvalitní "trubky", nicméně se statečně hodlal zúčastnit cca. třicetikilometrové trasy. Dostalo se nám ještě nabídky hlídání auta naší mistrem z práce, který má barák v Lázi. Nabídku jsme přijali a v sobotu vyrazili.

Nabral jsem Balounka u něj na baráku a nechali Gábora v navigaci ukázat nám cestu. Přes několik peripetií v podobě uzavírek jsme po druhé hodině odpolední dorazili do vesničky, se zvláštním názvem. Láz. Kolegu z práce jsme našli okamžitě, polkli u něj základ pitnýho režimu, poskládali bajky a vyrazili k Padrtím. Zprvu po silnici, do mírného kopce. Po čtyřech kilometrech jsme projeli Nepomukem a zde jsme vnikli do vojenského prostoru. Kolem pomníků "red army" jsme zamířili k dolnímu rybníku. Na samém vrcholu kopce jsme potkali první cyklisty.

"U dolního Padrťáku sou cajti !!" stihne na nás houknout jeden z nich.

Kurnik, proč benga ?? Copak je tu dneska nějaký cvičení ?? Marně tápu v paměti, na netu nic nepsali. Cedule jsme žádný neviděli. Dlabem na to, jedeme dál, když tam budou, zeptáme se jich na cestu ke grilu v Míšově. Tam jsme stejně měli namířeno po průzkumu Padrtí. Ukázka cesty nám přijde vhod.

Dorazili jsme na hráz spodního rybníka. Chvilku jsme tam pobyli a vyrazili dál. Hned za zatáčkou zelenobílá Filcka. Za ní uniforma a hned druhá. Ta druhá patřila lesníkovi. Byli zabráni do hovoru s jinou cyklo-skupinou. Hned jsme šli do "kotle", aniž by jsme museli. Odbočit doleva, nikdo by si nás pravděpodobně ani nevšiml. Zeptali jsme se na cestu, bylo nám sděleno, že sice bychom tamtudy neměli, že je to v zakázaným pásmu, ale že je to nejkratší cesta jak odsud pryč. Prý probíhají střelby. Dokladem toho byl právě přelétávající tryskáč nad našimi hlavami. Rychle jsme vypadli, neb kolisti, co přijeli před námi, se pomalu začínali s rukou zákona dohadovat. Hádat se s nimi, to akorát skončí průserem. A v tu dobu my už budeme za kopečkama. Šlápli jsme do pedálů a vyrazili udaným směrem. Stavili jsme se ještě na hrázi horního Padrťského rybníka. Jestli spodní rybník je hezkej, tak ten horní je o třídu lepší. Prostě paráda. Nás však přepadl hlad a proto jsme brzy vyrazili na další cestu. Do Míšova je to pěknej stoupáček, odměnou je však místní gril.

Zdlábli jsme něco málo z grilovaného prasátka, chvíli vorazili a vydali se na další cestu. Po silnici do Věšína. Za ten den asi největší stoupák. A my byli zrovna nažraní, nejelo se proto nejlíp. Od Věšína to bylo asi tři kiláky z kopce, až k Lomu, do míst kde mám v provozu kešku. Slejzám u ní z kola, Balounek doráží vzápětí.

"Ty krávo, mě bolí prdel !!"

Odteď už budu tuto větu poslouchat velmi často Smile

Míříme na další cestu, do kopce, směrem k pomníkům rudým armádám. Kopec vyplazíme, máme nejhorší za sebou. Teď už se pojede převážně po rovině, občas z kopce, občas do mírného stoupáku.

"Ty krávo, mě bolí prdel !!"

Projeli jsme Nepomukem a za nějakou dobu dorazili do Láze. Naše cesta však nemířila rovnou ke kámošovi, ale do hospody. Loupli jsme do sebe jedno (já nealkoholický) a vyrazili jsme k autu. Zamířili jsme k domovu. Na kraj se snesla tma.

"Bacha, ty vole !!"

Ve krátkém svitu potkávacích světel se za Řevnicemi proti nám v jízdním pruhu objeví pes, řítí se přímo na nás. Takovej raťafák, zjevně panikaří, vlítne nám téměř po auto. Proběhne naštěstí těsně okolo a mizí ve tmě za námi. Balounek stihne zaregistrovat, že za ním plandá vodítko. Na můj popud pokus o jeho chycení neprovádíme, nicméně asi po dvou stech metrech u krajnice stojí brečící, asi desetiletá holka. Dobrá duše Balounova mě přiměje k pomoci onomu dítku, obracíme a vyrážíme do míst, kde jsme psíka před chvilkou viděli. Na silnici už bliká starej Forman, jeho majitelka zírá kamsi do tmy. I ona málem ze psa udělala mastnej flek na silnici. Utíkal pak někam do polí. Stavíme auto čumákem směrem k předpokládanému úprku psa, ale ani v dálkových světlech nevidíme náznak pohybu. Na volání nereaguje. S nepořízenou se vracíme na kraj vesnice, kde mladou majitelku psa informujeme o našem neúspěchu. Dívka je zjevně v panice, jak se ale ukazuje později, panikaří především kvůli následkům, než kvůli ztrátě psa. Na scénu totiž přichází vzápětí její matka, kterážto nejeví ani tak snahu o nalezení jejich čtyřnohého miláčka, zato na dcerku spustí slovník, který bych nepoužil ani v tý nejbrutálnější hospodský rvačce.

Její matka je prostě PÍČA !! Tak by se dala nazvat jejími slovy.

Po této scéně už i Balounka přešla chuť na humanitární gesto a zamířili jsme pryč. Vysadil jsem ho doma a sám jsem zamířil na svoje "home-coordinates".

Závěrem. Super výlet, akce se povedla. 35,6 kilometru, měřeno GPS. Celkové převýšení 675 metrů. Projeli jsme si pěknej kus krajiny, dostali se do míst, který by za jeden den pěšky šly asi těžko projít.

A Balouna bolí prdel !! Smile
Balounek na Padrťské hrázi U Padrtí Dolní rybník Padrťský rybník Balounek Horní rybník Balounek v loďce
Nezařazené  |  Autor: Jan Vála   28.9.2009  |  Přečteno: 65x  | Mail Printer

Ohodnoťte článek jako ve škole: 1  2  3  4  5  
Hlasováno: 1x | Průměrná známka: 1.0

 Komentáře: 11

Lahvic   12.11.09 - 20:49:51

Pokračoval jsem v diskuzi kde vznikla
Já se přemlouvám pokaždé když tam mířím, říkám si proč se na to vlastně nevyseru, trápit někde moje chatrné bodýčko a proč raději nejedu domů ho nakrmit kouskem vepřového dobytka. Člověk pak roztaje při pohledu na kroutící se luxusní samičky ve svém okolí a vlastně už ho ani tak nesere, že si musí trošku máknout, aby tam nenechával zbytečně prachy

Bludi   12.11.09 - 20:39:59

Ech a proč to píšeš sem?
Taky to nevylučuju, ale chvilku mi to bude trvat, přeci jen, musím se s tím vnitřně smířit. Sice ještě na zakládce jsem tam párkrát byl a pak na střední taky, abych se ulil s tělocviku. Ale přeci jen, se budu ještě chvíli vnitřně přemlouvat.

Lahvic   12.11.09 - 20:36:46

Tak abych zase trošku oživil téma fitka. Z počátečních občasných návštěv onoho zařízení se stala pravidelná akce, obsahově čítající tři lidi, s nepravidelným doplněním čtvrtého. Tak mě napadá, Bluďáku, nepsal jsi někde že se hecneš a okusíš některou z návštěv s námi ??

Bludi   2.10.09 - 07:10:37

Taky si řikám, že nás Groula nezná, když o nás píše tohleto
Neřekl bych to lépe, než ty si to napsal...

Lahvic   1.10.09 - 17:42:21

Hele tak já nevim, jako by nám ten Groula chtěl říct, že snad chlastáme. A ještě k tomu v lese ....
Kde k tomu přišel ??
Vždyť naše vandry jsou téměř vždy stejné, chybí nám už jen ta svatozář ....
V pátek vypadneme z vlaku, v hospodě si dáme po dvou minerálních vodách a zamíříme do hvozdů. U ohníčku pak pějeme jak letí šíp savanou, nebo vlajka vzhůru letí. Ráno pak posnídáme ovesné vločky v odtučněném bílém jogurtu a vyrazíme na tůru, ne méně jak 30-ti kilometrovou. Přes den se živíme tyčinkami s cereáliemi, zapíjíme to iontovým nápojem. Při případné, čistě náhodné, návštěvě restauračního zařízení, spláchneme prach z cest minerální vodou, nebo ve zcela ojedinělých případech jedním nealkoholickým pivem. Zpravidla pak opět následuje přesun do lesů, kde absolvujeme trampský večer, jak z čítanek vystřižený. Po snídani, složené z obilných klíčků, obvykle zamíříme zpět k civilizaci .....

groula   30.9.09 - 22:42:00

ty krávo.
Lahva a posilka.
To taháte půllitry napuštěný rtutí, aby to bylo stylový

Lahvic   30.9.09 - 13:20:32

Kdyby se ten příspěvek postupem času moc propadal dozadu, máš jako admin možnost aktualizovat jemu datum, čímž ho opět uvedeš na výsluní

Bludi   30.9.09 - 12:39:37

Byla by také hloupost si teď kupovat lyže, takže uvidíme jaká bude situace až napadne sníh

No a s tou posilovnou, jsem zvědav na reakce, když jsi to tady dal o sobě veřejně vědět
Tak třeba pro nepozorné čtenáře:

LÁVA NAVŠTĚVUJE FITKO

Lahvic   30.9.09 - 11:11:57

Ano, přesně moje slova .
Hele, ale ještě bejt IN mi chybí ty nedávno zmiňovaný lyže, inlajny, tráva a .... začít věřit Nově

I když, aby si místní čtenáři sedli na prdel, prozradím na sebe, že jsem se chytl v práci party a chodíme do posilky

Bludi   29.9.09 - 14:05:28

A já mlčet nebudu aneb jak by řekl Láva:
Každej kdo má díru do prdele si dneska koupí kolo, sedne na něj a jede zavšivit přírodu
A to jenom proto, že je to dneska IN..
A každej cyklista či biker, dříve nebo později skončí na nova author cup..


A pro jistotu pro nechápavé dodávám.. HUMOR....

groula   28.9.09 - 19:51:24

když mám mlčet, tak mlčim

Diskuzní forum

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Opravdu skvěle napsáno, úplně tam poznávám lidi Možná ... [více]

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Chybí tam ještě Němec - německý army hadry z 2. světový ... [více]

3.3.2024 | Had

Dneska už Březák moc útulně nevypadá. ... [více]


Menu

Odkazy

Počet návštěv


Celkově přístupů : 1507379
Přístupů dnes : 266
Max za den : 1713
a to : 26.5.2017
Online : 11

Kalendář

Dnes je:

Úterý, 19.3.2024

<<03 / 2024>>
PoÚtStČtSoNe
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Žádná plánovaná akce !

Přejít do kalendáře

Propagace

Ikona webu
QR

Naše osada

Láva Grepa Medelák Karlik Bludi Kóža Voříšek Píba
In memoriam Unkas Jarda Pictus

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Uživatelské jméno
Heslo:
Uživatelské heslo

Rubriky

Anketa

dr.Gruntorád, předseda správní rady pivovaru v Nymburce je -

Normální člověkGraf 486
PodivínGraf 269
PožitkářGraf 266
ČuněGraf 274
DoktorGraf 283
SmolařGraf 241
Závidím muGraf 315
Já chci takyGraf 245
Kdo to je ? neznám.Graf 342
Vynikající herecká postavaGraf 303

Hlasů: 3025

Více anket

Databáze míst

Poslední vložené:
Jez Roztoky u Křivoklátu
Hospoda U jezzu
Restaurace Ludmila
Restaurace U Přívozu
Restaurace Višňová-Hájek

Zpěvník

Odběr novinek


Přihlásit se k odběru
novinek e-mailem:

Info

Kontakt


lahvic@seznam.cz
ICQ: 198552144

Copyright © 2001–2024 T.O.Minessota   Lahvic | ICQ: 198-552-144