Trampská osada Minessota

Stránky neortodoxních trampů


Bez sněhuGermany France United Kingdom

Zvadlo: Tak kampak to bude tentokrát?

Bludi za mlada arum
Tákže léto skončilo, zima nám zaklepala důrazně na dveře a ptá se co jsme dělali v létě. No bábo makal jsem a tak jsem za vodou. Vodou zelenou a bramborovou. Inu tedy, zahálí mi doma litr rumu a půlčík zelený. Takže hybaj do lesa se napít.

Termín 23-25.10.2009 toho času víkend..

Kam to bude? No varianty navrhuji 2. A předem upozorňuji, že je zcela buřt, která se zvolí, neb nezvolená varianta, bude zvolena, jako destinace hned vandru následujícího.

Varianta Rubínové kříže Znalci vědí, pro ostatní.Vydáme se po stopě legendy Honzy Zemanů a to konkrétně na místo, kde se natáčel díl Rubínové kříže. Konkrétně ke křížové cestě, kde měl Honza sraz z dalším Rubíňákem. Místopisně se tedy podíváme do Brdských lesů. Konkrétně Skalka, což je kostel nad Mníškem pod Brdy, odkud si necháme zcela volný program. Tudíž můžeme se courat jen tak po hřebeni(když už tam nahoře budem) a nebo cokoliv jiného. Jako cíl pro sobotu bych viděl sklouznutí do Haloun k Paviánovy.

Varianta Za záhadou vrchu Medník Kdesi na vrchu Medník nachází se zčásti opuštěná střelnice. Co by, střelnic, zvlášt těch policejních je všude jak máku. Ale tohle není obyčejná střelnice, tahle je tajuplná. Ona totiž střelnice vznikla využitím stavby z druhé světové války. I Nacisté se tu teoreticky učili střílet, nicméně koncepce a vzhled dává tušit, že na obyčejnou střelnici je stavba dost naddimenzována. Důkladné odvodňovací kanály a vrty do skály. Někdy kolem 89 se zde vyvíjela horečná vojenská činnost, oblast prý neprodyšně uzavřela tehdejší armáda. O oblast projevuje zájem i pan Mužík, známý to hledač Štěchovického pokladu. Nečekám, že bychom cokoliv našli, na druhou stranu, místo je tak zajímavé, že za skouknutí stojí. Navíc tím zabijeme i druhou mouchu, neb každý správný tremp by měl aspoň jednou navštívit Pikovice. Plán je tedy jasný, v Pátek vyrazíme do Pikovic, navštívíme místní tavernu(jo to byla hospa, za mých telecích let), pak to někam zalomíme a v sobotu kršlech, vezmem Medník šturmem a podrobíme ho bedlivému našemu zraku.

Víc psát nebu vše je snad jasné. Takže přihlášky dole...

A pozor případné dívčí osazenstvo, které by se rozhodlo pro naší společnost bude nadstandardně ba možná i luxusně opečováváno. Dopřeje se jí luxusu zvíce hotelu Imperial. Takže děvčata hlaste se..
Zvadlo  |  Autor: Jaroslav Zitta   17.10.2009  |  Přečteno: 71x  | Mail Printer

Ohodnoťte článek jako ve škole: 1  2  3  4  5  
Hlasováno: 3x | Průměrná známka: 1.0

 Komentáře: 14

Bludi   22.10.09 - 21:27:57

Jen upřesnující informace. Dle studia fotomap. Nepojedem do stanice Rymáně, ale o jednu dále tj. Mníšek pod Brdy, pak je to kousek po polňačce, podchod pod dálnicí a pak ulicí Nádražní až na Náměstí. Z Rymání je to docela oklika..

Lahvic   22.10.09 - 19:24:22

Přesně tak, to je ona. Uvnitř jsem tedy nebyl, ale dle vysoké návštěvnosti, zejména z řad čundráků, soudím, že opravdu stojí za návštěvu

Hele tak jak tedy zítra ?? Z Uhříněvse v 16:14, nebo 17:30 ??

Bludi   22.10.09 - 11:07:18

Nejmenuje se ta hospoda, co si objevil na Rovinách U Čunčí Huby?? dnes jsem na ní dostal doporučení

Bludi   20.10.09 - 20:53:58

Ahá, hloupému napověz, to mi stačilo, sem nevěděl, že Voříškovy říkate NUTe

Lahvic   20.10.09 - 20:00:53

NUTa znáš. Zadej jeho jméno do anglickýho slovníku
Bratr Medelák, kdybych se ho zeptal, zda-li by vyrazil na vandr, by mi jistě odvětil, že to zní zajímavě a že by možná jel. Následně by se neozval a přestal by brát telefony. Řekl bych že máš velikou šanci, sázku vyhrát

Bludi   20.10.09 - 08:37:03

Grepy je škoda, mohla být prdel. Já znám NUTa??
Hehe, prej Medelák. No vsadim flašku jablečného likéru tuzemské výroby, že bratr-přítel Medelák nepojede. Teda, né, že by nechtěl, ale zdraví chatrné, podzimní mlhy, no ato nezmiňuji déšt o víkendu, to prostě nejde dohromady, tak snad jindy.

Lahvic   19.10.09 - 21:35:35

Apropos, Grepa tenhle víkend nemůže. Ve hře je zatím Nut, jestli bude mít doma klid, tak jede taky. Medelák nevim.

Lahvic   19.10.09 - 21:32:32

Když se jde od Skalky na Halouny, je to asi kilometr z cesty. Tedy lépe řečeno, kilák tam a kilák zpátky. Ale zaručuju pohodlnou cestu, těsně před občerstvením mírné, ale krátké stoupání. Uvidíme, jak budeme vyprahlí.

Jasan, slezem se v Uhříněvsi. Sice Vršovice mám blíž, ale spoj č.213 skutečně nesnáším. Asi jo, před kolbenkou to bude nejlepší, neb než se sedmička promotá pátečními kolonami k nádraží, budeme tam dvakrát rychlejc pěšky.

No super !! Zejtra jdeme do posilky ve čtyřech. Jestli chceš, tak se příští týden přidej, to tam půjdeme odpolko dvakrát (asi úterý a čtvrtek)

Bludi   19.10.09 - 19:59:01

Myslel jsem si to, kde bude to občerstvení, odlovená cache tě prozradila.
Za ten phone soráč, ale kdybys věděl, že telefon jsem zapoměl doma a zatím do sebe v Pitkovický hospodě cpal krkovičku grilovanou, extra pikantní ,,HEFAISTOS´´ asi bys mě zabil
No a když to budem od Skalky směrovat na ty Halouny, tak přes to občerstvení pudem nebo ne?

Další dotaz, v pátek dorazíš do Uhříněvse? Asi jo, jede se jen do Vršovic a tam je přestup, že bysme dali sraz u mne před arbaitrem?

No ještě chvíli mne přemlouvej a třeba do tý posilky zajdu kouknout, zatím budu hold samičky lákat na jinej kus svaloviny, který rozhodně netrénovaný nemám a trenovat ani být nemusí

Lahvic   19.10.09 - 18:36:46

No dovolenou využiju tak jako tak. Můj chlebodárce mě pomalu ale jistě nutí si jí začít vybírat, neb mi jí ještě moc zbývá. Takže pátek se hodila spíše jako záminka, když nepojedem brzo, budu se věnovat tradičnímu dopolednímu lenošení, spojenému se zíráním do LCD.

Jako plán bych to viděl jako ideální. Vzhledem k omezeným kilometrovým možnostem, se jeví jako schůdné řešení, to v sobotu napálit po hřebenu směrem k Halounům. Celkem pohodlná cesta, ověřena v tuto neděli osobní návštěvou na jízdním kole. Po cestě se nám připlete do cesty jezírko a u něj keška, která mi zatím odolává. Ona by mé včerejší návštěvě neodolala, měl jsem ale chybné souřadnice a pokus kontaktovat kamaráda za účelem zaslání souřadnic správných vyzněl na prázdno, neb dotyčný nebral telefony A signál v těch místech je na připojení k internetu nedostatečný. Od jezírka vede cesta rovnou k Paviánovi ....

Takže klíďo, když pojedem odpolko, nic se neděje.

Kdyby tato trasa nějakým způsobem havarovala, znám přijatelné náhradní řešení, v podobě pochodu na nedaleký Kytín.

Jinak tady je to občerstvení :
Najdete nás zde

V posilce máš několik strojů přímo na záda, tam si je protáhneš, ani nevíš jak. Parádička. Sklapovačky na záda moc nejsou ....

Bludi   19.10.09 - 14:56:54

Ejka, opatrně s tou dovolenou, tu ještě zatím nemám vyzjištěnou, musím dle kolegy.
Moje avizace zad, nebyla kvůli tomu, že bych to chtěl úplně odpískat(i když včera večer jsem pár černých myšlenek měl), ale spíš kvůli tomu, že to opět nebudou žádné turistické výkony. Budu se maximálně snížit porci denních km, vlastně i proto, že budu chtít otestovat zlepšovák do kanad(pokud to do pátku stihnu vyrobit)

No nejdříve se to pokusím rozchodit chůzí, tj. nějaká ta multina(přeci nebudu chodit jen zbůhdarma jen tak někam, že?) Takže buď zítra a nejlépe i ve středu).
A v případě, že to nějak moc nepomůže, začnu se zaobírat reálnou myšlenkou na posílení zádového svalstva. Přeci jen hodiny tělocviku na škole měli něco do sebe. Pak by možná padla v úvahu i ta posilka, ale to ještě nevím, neb sklapovačky můžu robit i doma
Nicméně zpět k vandrovním záležitostem.
V případě NEDOVOLENÉ jsou reálné odjezdy pro mne z Uhříněvse v 16:14 (příjezd do Mníšku 18:11)
a v 17:30 (příjezd do Mníšku v 19:18)

Následně si dovoluji navrhnout přesun do Hospody Káji Maříka, vdechnout teplou večeři a jeden máz piva, vyšplhat kopec ke Skalce a někde u vyhlídky se ukempit, otevřít flašku rumu a sledovat noční Mníšek pod sebou...

Lahvic   19.10.09 - 14:33:30

S multinou na rozhejbání souhlasím, nejni problém, rád pomůžu v léčebný kůře.

No hele, ne že to teď odpískáš, už jsem rozhodil sítě. A na pátek už mám napsanou dovču.

Apropos, když už teda chodím do FITKA, nechceš si hnout se zádama raději tam ?? Jdem zejtra Tuším že nechtěl, ale rejpnout si musím

Bludi   19.10.09 - 08:54:42

No možná jsem se při psaní zvadla trošku přecenil. Neb starej dostal housera V sobotu jsem celej den běhal venku jen v roztrhanym tričku a kraťasech(to jak sem balil karavan) no a večer jsem měl problémy dojít do hospody a zpět, takže snad to do víkendu rozhejbu, chtělo by to v tejdnu si naordinovat nějakou multinu na rozhejbání..

Jo vol si variantu Brdy dosytosti, těm Pikovicum stejně neujdeš Ale necháme je tedy až na příště, taky se mi jako chabrus nechce šplhat na Medník...

no a za třetí: Proč není občerstvení v POI´s? Je to to, co je na konci křížová cesty na Skalce? Jestli jo, tak je to to, o kterym sem mluvil. Případně hoď souřadky ať to okouknu..

Lahvic   19.10.09 - 00:04:31

Za sebe říkám, že chci variantu číslo jedna, tudíž Brdy. Dneska jsem si tam hodil trošku průzkum na kole a objevil jsem jedno moc pěkný zapadlý občerstvení nedaleko od tý Skalky. Cesta do Haloun je pohodová. Pro mě tedy jasná volba !!!!

Diskuzní forum

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Opravdu skvěle napsáno, úplně tam poznávám lidi Možná ... [více]

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Chybí tam ještě Němec - německý army hadry z 2. světový ... [více]

3.3.2024 | Had

Dneska už Březák moc útulně nevypadá. ... [více]


Menu

Odkazy

Počet návštěv


Celkově přístupů : 1507182
Přístupů dnes : 69
Max za den : 1713
a to : 26.5.2017
Online : 3

Kalendář

Dnes je:

Úterý, 19.3.2024

<<03 / 2024>>
PoÚtStČtSoNe
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Žádná plánovaná akce !

Přejít do kalendáře

Propagace

Ikona webu
QR

Naše osada

Láva Grepa Medelák Karlik Bludi Kóža Voříšek Píba
In memoriam Unkas Jarda Pictus

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Uživatelské jméno
Heslo:
Uživatelské heslo

Rubriky

Anketa

Jaký bágl vozíte nejčastěji na vandry?

usárnuGraf 337
teleGraf 185
US "alici"Graf 197
krosnuGraf 239
kletrGraf 171
batoh hadrákGraf 209
jiný civilní báglGraf 221
jiný armádní báglGraf 210
igelitku z TescaGraf 182
jezdím bez bágluGraf 194

Hlasů: 2145

Více anket

Databáze míst

Poslední vložené:
Jez Roztoky u Křivoklátu
Hospoda U jezzu
Restaurace Ludmila
Restaurace U Přívozu
Restaurace Višňová-Hájek

Zpěvník

Odběr novinek


Přihlásit se k odběru
novinek e-mailem:

Info

Kontakt


lahvic@seznam.cz
ICQ: 198552144

Copyright © 2001–2024 T.O.Minessota   Lahvic | ICQ: 198-552-144