Trampská osada Minessota

Stránky neortodoxních trampů


Bez sněhuGermany France United Kingdom

Klínec

ZataženoZataženo DéšťDéšť SníhSníh (3 dny) (3 km) Před 14.lety a 1.měsícem Únor 2010
Klínec
Klínec je názvem obce, ležící asi 20 kilometrů jihozápadně od Prahy, poblíž čtvrté rychlostní silnice, známější pod názvem "Strakonická". Klínec katastrálně spadá pod obec Jíloviště. V současné době čítá kolem 450 stálých obyvatel. Poměrně velká a známá obec má odlehlé vlakové nádraží, ke kterému se z centra obce lze dostat po zhruba kilometru a půl chůze lesem. Jinak je to obec celkem slušně občansky vybavená, nechybí zde lékař, hřiště, potraviny, restaurace, tělocvična atd. ...

Klínec je ale také názvem každoroční čundrovní párty při oslavě narozenin, pořádaných Olinovou partou. Dva lidi od nich mohou v polovině února říci, že jsou zase o rok starší. Na tuto akci jsme dostali zvadlo i my dva nejaktivnější Minessoťáci. Já (Láva) s Bluďákem. Pozvání na čundr, na kterém se disponuje přebytkem žrádla i alkoholu se neodmítá. Tudíž ani my jsme nebyli výjimkou. Na počátku sice vyvstala menší kolize mých pracovních plánů s počátkem vandru, vše se nakonec úspěšně vyřešilo a já se mohl v páteční odpoledne postavit na nádraží, čekajíce na Bluďáka. Úspěšně jsme se zdrcnuli v Uhříněvsi, vlakem přejeli do Vršovic, kde si to k nám brzy přihasil Posázavský Pacifik, jedoucí požadovaným směrem. Cesta do Vraného nebyla dlouhá. Tam se přesedalo na motorák na Brdy. Ze třech maskáčů, přistoupivších k nám, se vyklubala část party, mířící na stejnou akci.

Kucí sorry, ale za boha si nedokážu vzpomenout na vaše jména.

Ale na co si dobře vzpomínám, bylo uvítání. Stál jsem na peróně a ze dveří najednou vyjela ruka s petflaškou. "Na, vole!" Hbitě jsem sáhnul po nabízeném nápoji a část obsahu láhve přesunul do sebe. Nad plán rychle, neb hrdlo bylo širší, než jsem očekával. Naráz jsem do sebe hodil většího decáka domácí slivovice. To by nebylo tak krutý, kdyby to nebyl nějakej domácí propalovák. Ten mě narovnal!

Týpci vystupovali o stanici dřív, s úmyslem dočasně obsadit hospodu v Měchenicích. A my chvilku po nich vyskočili ze dveří vlaku do sněhové závěje, uprostřed temného lesa, na Klíneckém nádraží. Kde je kempík jsme neměli zdání, hnala nás pouze Olinkova věta "proti proudu potoka". Jednou jsme brodili, úspěšně. Po nějaké době pochodu mokrým sněhem před námi vysvitla světýlka a za chvíli jsme stáli u ohně. Našli jsme je.

Byli jsme vcucnuti do víru dění. Hned nám skončilo točený v ruce, koloval čaj s rumem a pečený vepřový. Hezky započatej večer.

Nevím co bych vlastně měl napsat. Já si toho ani taky moc nepamatuju. Asi jen, že v pozdních večerních hodinách jsem byl mezi prvními odpadlíky. Jak si usteleš, tak si lehneš ...

Mohlo být tak kolem jedné hodiny ráno, když na celtu nad mojí hlavou zabubnoval první déšť.

Čtvrtá hodina ráno. Probudil mě neobvyklý chlad v oblasti levého boku. Hmatem kontroluju stav a zjišťuju, že mám bok od kolen po ramena nacucanej vodou. Zcela mylně přisuzuji vodu ve spacáku nějaké nezakryté díře shora, protože déšť intenzivně klepal do mojí celty, kterážto mě úspěšně chladila na tváři.

Převalil jsem se na záda. A plácnul sebou do vody. Ledová záplava bleskurychle obsáhla moje záda. Chlad na ledviny mě okamžitě vystřelil jak péro zpátky na bok, škody už ale byly napáchány. Neměl jsem sebemenší páru co se děje. V potoce jsem neležel, alkohol mě tedy opět zmohl a já usnul, čerpajíce ještě poslední zbytky tepla ze spacáku.

Kolem šesté hodiny ranní. Stále pršelo. Probudil mě chlad. Pořád jsem ležel na levém boku. Mokrej jak hnůj. Sáhnul jsem za sebe a nahmátnul louži. Ve spacáku. Výborný! Za mejma zádama, přímo ve spacáku, stála hladina vody. Musím přečkat do rána, teď bych venku ještě umrznul. S těmito myšlenkami jsem opět na chvilku zabral.

A skulil se do tý vody. A aby toho nebylo ještě málo, poslední suché místo, pravý bok, jsem poslal do vody taky. To už mi pomalu začínalo docházet, že problémem není voda shora, ale odspodu. Odkulil jsem se mimo dosah plachty, na mokrej sníh, který jsem v tu chvíli považoval za menší zlo. A opět se mi povedlo usnout.

Teplo spacáku však unikalo mílovými kroky. Záda a boky jsem měl v jednom ledu. Musel jsem ven. Svítalo. A nepršelo. První myšlenkou, bylo rozdělání ohně k tolik potřebnému rozmrznutí. Dřevo nacucaný, papír v mých kapsách jakbysmet. Naštěstí se probral Bludi, který sice nápor deště taky neustál zcela bez škod, ale aspoň uchránil papír před úplným promočením. Na několikátý pokus konečně zaplály plamínky a zprvu jen těžko živený ohýnek pomalu začal šířit kolem sebe teplo.

Když jsem vylézal ze spacáku, byl jsem pevně rozhodnut k návratu domů. Takhle nacucaný věci se mi určitě nepodaří usušit. A druhou takovou noc jsem nechtěl zažít. Ve světle plamenů jsem však rychle změnil názor.

A co vlastně bylo příčinou, že jsem krom alkoholu, byl nacucanej jak houba vodou?

Blbá, začátečnická chyba. Ustlal jsem si v dolíku a pod sebe dal nepromokavou plachtu, abych se uchránil před prosakováním vody zdola. Plachta však byla všude okolo mě, sbírala dešťovou vodu a posílala jí přímo pode mě, do dolíku. V noci byl slušnej a vytrvalej slejvák. Vytvořilo se tak pode mnou jezero, které jsem úspěšně vysušoval svým spacákem.

Ale zpět k ránu.

Čaj s rumem, podávaný ještě před snídaní, mi vrátil náladu. Postupně se sbírali všichni ze spacáků, porůznu poskládaných po lese. A od rána to jelo, kafe s rumem, čaj míchaný stejným nápojem, pivo. Vařil se guláš, uvařil, a zaprášilo se po něm. Žrali jsme jak zájezd polských židů. K večeru přišlo na pečení nakládané kuřecí maso.

Po celý den visely mokré věci na šňůře poblíž ohně, stihly se jakž takž usušit. Krátký odpolední spánek mě slušně nakopnul a vydržel jsem tentokrát dýl. Ve večerních hodinách postupně všichni zase zalézali do spacáků, až jsme nakonec u táboráku zůstali ve dvou. I my jsme se nakonec odebrali ke spánku.

Druhou noc jsem spal jak v bavlnce. Míra se odpoledne přestěhoval kus dál do mlází a přenechal mi fleka, pěkně zbavenýho od sněhu. Spacák poměrně proschnul, zima mi nebyla až do rána.

S Bluďákem jsme museli brzo do Prahy, nedlouho po našem probrání z říše snů jsme pobalili věci a spolu s Mírou se vypravili na vlak. Domů už cesta nebyla dlouhá ...

Mimořádně kvalitní akce. Nad očekávání luxusní!

Ještě do nedávna se o nás tvrdilo, jak strašně moc chlastáme. Teď jsme narazili na Olinkovce a je to, jak kdyby krajskej přebor narazil na nároďák. Chvílemi jsme tam seděli jak oukropečci a nestíhali nastolenému tempu. Koloval povětšinou čaj s rumem, ve dvou plechovkáčích. Každej chtěl mít volný ruce, proto, když na obdržel hrneček do ruky, napil se a poslal ho dál. Frekvence jednoho pití se tak motala kolem minuty. A když kolovaly dva hrnky proti sobě a setkaly se u jednoho člověka, bylo srkání ze šálku dílem sekund. Takovému spojení jsme říkali "sedět na výhybce". Na výhybce jsme se ocitli celkem často.

Padlo přes deset litrů rumu. Vypilo se moře piv.

Jestli po tomhle vandru nedostanu hemeroida jak vlasškej vořech, tak už nikdy. Stejně tak ledvinám jsem svojí vodní postelí dal co proto, že se z toho budou chvíli probírat.

Zbývá oslavencům popřát další pěknej rok života. A pokud možno dlouhej, ať nám ty kristovky vydržej co nejdýl Smile

A dík za pozvání !!! Příště zveme my vás Smile
Rum Bludiho ležení i s Bludim Kolem ohně
Popis akce  |  Autor: Jan Vála   21.2.2010  |  Přečteno: 76x  | Mail Printer
4 souřadnice ke stažení.

Ohodnoťte článek jako ve škole: 1  2  3  4  5  
Hlasováno: 7x | Průměrná známka: 1.0

 Komentáře: 21

Olinek   22.3.10 - 16:35:56

takze doplneny fotky od Jarka z Klínce LINK

Lahvic   11.3.10 - 17:19:40

K Padrťským rybníkům. Pak se uvidí, kam se nám bude chtít, jestli přes vojenskej do Jinců (dlouhá trasa), nebo na Strašice a dorazit do Mýta.

Olinek   11.3.10 - 16:39:09

a kamze to vlaste jedem?

Bludi   11.3.10 - 09:42:43

Co to, čekal jsem nadávky, rituální obětování, přemlouvání, slibování sexu a tak dále. Zřejmě už jsem asi naprosto odepsaný
No vážně, tak si dejte jednoho na mne, já zalezu do postele z čajem a rumem ať sem fit na příští víkend.
A všechno foťte, ať vim, jaký to tam v neznámu bylo. Hlavně, pokud třeba narazíte na nějakou další vílu...

Lahvic   10.3.10 - 18:31:40

Tak ať jseš brzo v cajku. A my si na tebe dáme panáčka Kurva fix, teď jsem zjistil, že jsem v Rakousku promrdal nabíječku na baterky. Tak buď se zejtra dostanu do marketu, nebo jsem vandr bez navigace a foťáku.

Bludi   10.3.10 - 17:37:36

Takže hoši, Bluďák se vyjádří tak, že pojede ledatak víte kam...
Takže mne prosím zcela výjmečně protentokrát omluvte, leč nejsem zdráv natolik, abych jel kamsi do neznáma do mrazu.
ale to už asi víte, neb jsem to psal již minulý týden.
Takže si to tam někde užijte a já vás budu podporovat hezky z tepla domova...

Lahvic   10.3.10 - 17:07:15

Tak paráda !! Ani já nemám problém dorazit včas. Teď jen, jak se vyjádří Bluďák .

Olinek   9.3.10 - 14:13:28

ja to stiham v poho.

Lahvic   7.3.10 - 17:56:35

Tak jak jste to pořešili ?? Mám info. V pátek budeme trošku v časovým presu, neb poslední spoj, kterým se dostat do krajů kam se chceme dostat, jede v po pátý hodině odpolední. Ste schopný to stíhat ?? V případě že ne, musely by přijít nějaký korekce .....

Lahvic   28.2.10 - 18:32:25

Tak super !!!!! Dej vědět

Olinek   28.2.10 - 18:27:50

mno ja bych asi jel, stara sice dela ale snad to s deckama nejak udelam

Lahvic   28.2.10 - 09:45:28

Neodradilo . Naopak, chci navrhnout další, tématicky nepodobnou akci za 14 dní. Tedy víkend 12.-14. března. Cíl: Střední Brdy. Konkrétní nebudu, neb nemá cenu na sebe moc upozorňovat. Nebude to čundr na jednom místě, hodláme se nějakej kiláček přesunout. Tak Olinku, jestli chcete a máte volno ....

Bludi   27.2.10 - 08:49:15

Mě snad chcete dostat do schýzy, že fakt byla moje
No jestli tomuhle řikáte čajový dýchánek, tak chlastačku snad radši ani nechci zažít.
Ale na nějakou další akci se samozřejmě těším, leč až do března zřejmě nebudu mít na žádné větší akce čas.
Budu rád, když se podaří dát nějakou tu krabičku. Takže nejdříve asi v Dubnu.

Olinek   26.2.10 - 20:32:07

kuci skoda ze jste tam nezustali, jeli jsme vlakem do praglu v 13:30, stacili jsme dopit vsechny pivaky, poklidit, zbalit atd. jenom me docela udivila bludiho savle byla mocna jak Danet od dannone doufam ze tento cajovy dychanek vas neodrati od dalsich akci s nama.

Bludi   24.2.10 - 21:20:29

No tak já o víkendu zkusím kolo umejt a namazat aby bylo připravený.
No a s tím kešováním si řekni termín, ať je to tutovka já se přizpůsobím.

Lahvic   24.2.10 - 16:49:16

Bereš mi slova z huby. Právě jsem ti chtěl nadhodit nějaký menší pokešování. A chtěl jsem navrhnout, že už je pomalu počásko na to, vytáhnout splašený trubky.

Ale pravděpodobně to vidím až na neděli, neb v sobotu budu s největší pravděpodobností Čundrboyovi pomáhat na chatě

Bludi   24.2.10 - 16:36:00

Tady si snad někdo ze mne dělá prdel. Míra říkal, že se s tebou domlouval, tak jsem myslel, že si jeden z organizátorů. Chjo, to sou zase nějaký mystifikace.

A k mému nedělnímu stavu, tak nebyl jsem úplně nejčilejší, ale míra mlčenlivosti byla zhruba stejná jako při každym návratu. Ba naopak, nálada mi stoupla hned potom, co jsem chytil luxusní přípoj ve Vršicích, vystoupil v Uhříněvsi, přesně tak, abych stihl 265 v podstatě až před barák..
A vlastně taky potom co jsem se v tom vlaku vysral, to byla první úlevička, ostatně, to jste mohli pocítit také...

To spíš ty, jsi měl v neděli nějakou kecavou

No a nakonec, už pomalu začíná opadávat sníh, nejvyší čas omezit chlast a rozjet opět geocaching...

A ještě úplně naposled v sobotu jsme se předběžně domlouvali jít ke Karlovi, tak kdybys nechtěl dřepět doma...

Lahvic   24.2.10 - 16:11:08

No je pravda že já do práce s kocovinou tuplem nemůžu. Apropos, akce Chodov se taky nezúčastním. Já jen jestli žiješ, vypadal jsi v neděli fakt depresivně

Bludi   24.2.10 - 15:36:32

P.ču v kostce... Nemlčim, akce odmítám.
Přiznávám se, že potom rumovym dýchánku jsem si řikal, že tudy cesta nevede, ale zřejmě to byla jen kratičká deprese.

Nicméně už delší dobu(rozhodnuto mnohem dříve než byl Klínec) razím pravidlo, že v pracovním týdnu, se do žádnejch větších akcí pouštět nebudu. Maximálně v létě, v Uhříněvsi na zahrádku. Ale jinak jezdit chlastat na Chodov, to fakt riskovat nechci, bych pak zase druhej den v práci umíral.
Takže akci jsem rozhodně neodmítl, jen mnou navržené podmínky se nezcela shodovali s ostatnímy. Jestli chcete jít do práce s kocovinkou klíďo, ale na to já momentálně házím salám, ledaže by mne pozvala nějaká sexuchtivá značně vyvinutá slečna...

Lahvic   24.2.10 - 15:11:10

Olinku, vy jste mi snad chlastem přiotrávili kamaráda Volal mi kámoš, že Bluďák odříkává alkoholický akce A Bludi mlčí

Olinek   22.2.10 - 15:07:45

tak fotky jsou na webu zatim jenom odeme.

Diskuzní forum

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Opravdu skvěle napsáno, úplně tam poznávám lidi Možná ... [více]

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Chybí tam ještě Němec - německý army hadry z 2. světový ... [více]

3.3.2024 | Had

Dneska už Březák moc útulně nevypadá. ... [více]


Menu

Odkazy

Počet návštěv


Celkově přístupů : 1507247
Přístupů dnes : 134
Max za den : 1713
a to : 26.5.2017
Online : 5

Kalendář

Dnes je:

Úterý, 19.3.2024

<<03 / 2024>>
PoÚtStČtSoNe
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Žádná plánovaná akce !

Přejít do kalendáře

Propagace

Ikona webu
QR

Naše osada

Láva Grepa Medelák Karlik Bludi Kóža Voříšek Píba
In memoriam Unkas Jarda Pictus

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Uživatelské jméno
Heslo:
Uživatelské heslo

Rubriky

Anketa

Kde nejraději nocujete?

širákGraf 704
srubGraf 317
převisGraf 342
stanGraf 359
škarpaGraf 293
domaGraf 318
jindeGraf 351

Hlasů: 2692

Více anket

Databáze míst

Poslední vložené:
Jez Roztoky u Křivoklátu
Hospoda U jezzu
Restaurace Ludmila
Restaurace U Přívozu
Restaurace Višňová-Hájek

Zpěvník

Odběr novinek


Přihlásit se k odběru
novinek e-mailem:

Info

Kontakt


lahvic@seznam.cz
ICQ: 198552144

Copyright © 2001–2024 T.O.Minessota   Lahvic | ICQ: 198-552-144