Trampská osada Minessota

Stránky neortodoxních trampů


Bez sněhuGermany France United Kingdom

Druhy trampů

V minulém díle našeho populárně naučného seriálu (Vandrák český - trampus bohemicus) jsme se seznámili se zajímavým živočišným druhem - vandrákem českým. Dnes se naučíme, jak tohoto tvora podrobně třídit.

Declaration:
Autor prohlašuje, že následující text je pouhou fikcí a jakákoli podoba s realitou je čistě náhodnou shodou!



Tramp Pohodář

Tramp Pohodář je nejrozšířenější formou trampa. Neřeší, neprudí, baví se. Prostě si někam vyrazí, když chce, tak šlape, když ne, tak se svalí a vegetí. Občas zapadne do putyky a občas si něco uklohní sám. Umí být trampem dálkoplazem i trampem srubovo osadním. Občas vyrazí na oheň, občas chodí sám a občas s partou. Výbavu moc neřeší, kombinuje styly a kouká hlavně na to, aby si vandr užil. Tramp Pohodář se vyskytuje ve všech trampských lokalitách a ve všech věkových a pohlavních variantách. Je přátelský a neurazí se, ani když ho pozdravíš "Čau vole".

Tramp Pohodář má v píči všechny trampské aktivisty, moralisty a žvanily. Když jede na vandr, je to jeho vandr a zařídí se podle sebe.


Tramp Dálkoplaz

Tramp Dálkoplaz musí být stále v pohybu. Na potlachách netlachá, na slezinách se neslejzá. Od vlaku vyrazí do nejbližšího lesa a šlape a šlape. Má přehled o okolí, ví, kudy a kam dojít, co zajímavého se dá cestou vidět a kde večer zakempovat. Představa setrvání na jednom místě v něm vyvolá záchvaty klaustrofobie. Tramp Dálkoplaz se neúnavně žene přes hory a nížiny, hrudí proráží poryvy větrů i proudy řek a potoků a pečlivě sleduje krokoměr a rychloměr. Se vzrůstající vzdáleností vzrůstá i úsměv na jeho rtech. "Ano! Dokáži to! Dojdu a nepadnu!"

Tramp Dálkoplaz je vybaven kvalitní, vyšláplou a pečlivě ošetřovanou obuví, v náročnějším terénu i trekovými holemi a pěšky dokáže překonat vzdálenosti, které by mu závidělo i elitní komando cizinecké legie.


Tramp Srubovo-osadní

Tramp Srubovo-osadní má své oblíbené místo - srub, převis či plac v lese a jedině tam pravidelně jezdí. Své trampské sídlo střeží, udržuje, opečovává, brání a stále zdokonaluje. Usilovně buduje vychytané závěsy pro kotlíky, skvělé postele z mechu a jehličí, zábradlíčka, schody, sedačky, lavičky, a čistí studánky v okolí. Před odchodem do civilizace svůj kemp vzorně uhrabe a uklidí. Na kempu či ve srubu má vzorně vedenou kempovku a pokud mu v ní kemp písemně pochválíte, bude mít velkou radost.

Tramp Srubovo-osadní je většinou vlídný k vetřelcům, kteří do jeho teritoria vpadnou a rád se pochlubí svým kempem. Bývá vybaven kytarou či harmonikou a večer při ohni hraje a zpívá co mu hrdlo stačí. Často bývá doprovázen psem.


Tramp Pátrač

Tramp Pátrač je hnán neúnavným objevitelským pudem. Na tramp vyráží zásadně tam, kde ještě nikdy nebyl. Vybaven radami, mapami a souřadnicemi neúnavně pátrá po nových kempech, srubech, převisech a dalších místech spojených s trampingem. Neohroženě se spouští po skalách, plazí se skalními průrvami, či skáče po vrcholcích hor, jen aby něco nového našel a objevil. Den, kdy nic nenajde, považuje za ztracený a večer pak propadá do hlubokých depresí. Tramp Pátrač je vybaven notesem, foťákem a GPSkou a všechny své objevy pečlivě dokumentuje.

Trampa Pátrače poznáme podle rychlé chůze a pohledu štvance. Řítíc se za stále novými objevy, nezastavuje, nejí, nespí a neúnavně postupuje stále vpřed.


Tramp Amík

Tramp Amík vyráží na vandr vždy vzorně ustrojen do uniformy své oblíbené (většinou US) armády, má přesný přehled o výzbroji a výstroji a nikdy nezkombinuje výstrojní součástky různých historických epoch, či různých druhů zbraní. Na těle má neuvěřitelné množství kapes, sumek a kapsiček a v nich vše pro přežití v létě, v zimě, v Africe i za polárním kruhem. Tramp Amík se rád plíží hlubokými lesy, neuhne ani potoku či bažině, a po celou dobu přesunu se vhodně maskuje. Vybaven přesnou mapou s vyznačenou trasou pochodu a časovou osou přesunů postupuje stále vpřed a nic ho nezastaví. Protože se umí skvěle maskovat, zůstává většinou nespatřen. Tramp Amík touží po vojenské kariéře a jeho vysněnou krajinou je Indočína.

Tramp Amík je většinou přátelské povahy a pokud ho i přes jeho důkladné maskování objevíte, v době plánované přestávky vás rád seznámí se svou výzbrojí a výstrojí a vše předvede a vysvětlí.


Tramp Klasik Severu

Tramp Klasik Severu zásadně pohrdá výdobytky civilizace. Na vandr vyráží jedině ve vlastnoručně vyrobeném oděvu ze zvířecích koží, nohy obouvá do mokasínů z kůže zakrslých krysaříků a na záda háže vlastnoručně ušitou krosnu vyztuženou dubovými větvemi vázanými zvířecími šlachami. Zná všechna díla E. T. Stona a Jacka Londona. Knihu lesní moudrosti a Rolfa zálesáka umí celou nazpaměť. Tramp Klasik Severu se na vandru živí jedině pemikanem, sběrem lesních plodů a podobnejma eklhaftama. Na krku má zavěšen kalumet, který plní tfuj-tajxlama posbíranýma v lese. U pasu nosí nůž vlastní výroby se střenkou z paroží a spí jedině v dece z buvolí či medvědí kůže.

Tramp Klasik Severu většinou nemá dlouhou životnost. Ačkoli si hraje na drsňáka, jsa z domova zmlsán ústředním topením, většinou se svou chabou výbavou nepřežije zimu a potupně umrzá při prvních mrazících.


Tramp Ortodox (Thrue Agitator Tramp)

Tramp Ortodox je jediný pravý tramp. Striktně dodržuje psané i nepsané trampské zákony a pravidla trampského hnutí a totéž nekompromisně vyžaduje po svém okolí, za což je kamarády velmi oblíben. Z domu vždy vyráží vzorně ustrojen do flanelové košile, džínsů s předepsaným počtem záplat, a nikdy nezapomene na pokrývku hlavy. Kanady má vždy vzorně vycíděny a zašněrovány. Tele či usárnu má perfektně sbalenu podle trampské normy TN01-01. Vždy má řádně udržovanou a pečlivě doplňovanou krabičku poslední záchrany a pečlivě si vede cancák. Oheň zapaluje jedině jednou sirkou a březovou kůrou a pokud se mu to nezdaří, sám se potrestá celodenní hladovkou. Zná životopisy a díla hlavních protagonistů trampingu, Boba Hurikána, Zdeněk Buriána, a dalších. Za pochodu radostně pěje prověřené trampské písně a zdraví předpisovým vzorným "ahoj" a zalomením. Všechny zásadně oslovuje jedině "kamaráde - kamarádko", čímž občas přivádí do rozpaků příslušníky policie a lesní stráže. Zaslechne-li, že "Vlajka vzhůru letí" ihned se staví do předpisového pozoru! Na vandru zásadně odmítá alkohol a sex, protože je to nekamarádské a nesportovní. Tramp Ortodox si je plně vědom svého poslání a kam vkročí, tam neúnavně šíří osvětu. Neváhá okamžitě pranýřovat pochybení a žádat nápravu. Vždy je připraven poučit kamarády, kde dělají chyby, kde mají nedostatky a co by měli zlepšit, aby byli opravdovými trampy. Tramp Ortodox všude byl, všechno viděl a všechno zná.

Mezi ostatními je Tramp Ortodox většinou znám pod přezdívkou "prudič, kokot, pičus" a podobně. Tramp Ortodox je zpravidla starší, svobodný a bezdětný.


Tramp Oldtramp

Tramp Oldtramp může připomínat Trampa Ortodoxe, ale pozor - tematicky se zásadně liší! Tramp Oldtramp se nenápadně plíží do míst, kde předpokládá srocení většího množství trampů a zde neomylně vyhledá posluchače v řadách mladší generace. Nárazí-li na jedince psychicky odolného natolik, aby ho vyslechl, spustí orální koncert o svém mládí. Posluchač se dozví, že dřív byly lesy zelenější, řeky modřejší, mládež mladší, starci starší, chlapi chlapštější, ženy ženštější a trampové trampštější. Oldtramp zná osobně řadu významných osobností, např. Wabi Daňka, Boba Hurikána, Míšu Gorbačova, G. A. Custera či Sedícího Býka. Tramp Oldtramp rád zpívá písně Jarky Mottla, Inky Zemánkové a sester Allanových.

Častým jevem u Trampa Oldtrampa je nepřátelský postoj k nikotinu a alkoholu. Ale pozor - není to ani tak z přesvědčení, jako spíš z nouze ctnost. Zkuste chlastat a hujit, když máte důchod na krku a k tomu půlku plic a žaludeční vředy - no jasně - nejde to.

Tramp Oldtramp má většinou vrásky na čele, jizvy na duši a parte na zádech.


Tramp Poeta - Básník Savany

Tramp Poeta - Básník Savany skrývá pod uhrovitým obličejem, mastnými vlasy a silnými brýlemi citlivou duši básníka. Do lesů vstupuje vždy již za svítání, v báglu má něco básní od Verlaina, Rimbauda či Wolkera a v kapse notýsek, do kterého pravidelně, intenzivně a pečlivě zaznamenává své pocity. Tramp Poeta - Básník Savany se cítí být dosud neobjeveným Honoré de Balzacem a své neobjevení považuje za jednu z největších světových tragédií. Rád a často naslouchá vyprávění ostatních, aby pak ukojil svou grafomanskou deviaci a zpracoval vše viděné a slyšené do vhodných literárních útvarů, kterými následně jak alpská lavina zaplavuje intenzivně a neúnavně všechna možná i nemožná vydavatelství.

Tramp Poeta - Básník Savany je tichý abstinující bezpohlavní úchyl.


Trampka Kamarádka Tichý Vánek

Trampka Kamrádka Tichý Vánek se vyskytuje pouze v ženském provedení. Trampka Kamarádka Tichý Vánek miluje přírodu celým svým srdcem. Tiše kráčí lesy a lučinami a pečlivě sleduje, kam našlapuje, aby snad, nedej bože, neušlápla nějakého broučka, žížalku, květinku či mravenečka. Hovoří tiše, téměř šeptem a co chvíli se zastaví a dojme - tu krásnou pavučinkou, tu rozkošným motýlkem, tu okouzlující pampeliškou. Zásadně nejí zvířátka a živí se především bobulema, prosem a naklíčenou pšenicí, takže se její tělo postupně mění na slepici - hlavně mozek. Trampka Kamarádka Tichý Vánek ráda sedává na vyvýšených místech, kde s vlhkým okem (a mnohdy i klínem) sleduje východy či západy slunce a při těchto intenzivních zážitcích často dosahuje i nekoitálního orgasmu.

Svým vrstevníkům se Trampka Kamarádka Tichý Vánek většinou vyhýbá, protože touží pouze a jedině po splynutí duší, což je jí houby platný - kluci chtějí hlavně šukat. Zklamána a zhrzena nepochopením vrstevníků se časem vrhá do náručí starších impotentních trampů, nejlépe typu Tramp Poeta - Básník Savany a zarnuje je bezbřehou něhou a láskou. Trampka Kamarádka Tichý Vánek bývá zhusta ekologickou aktivistkou, pečovatelkou v demenťárně či kurátorkou u hnědočechů. Trampka Kamarádka Tichý Vánek touží po hromadě dětí, ale pořídla by si je jedině buněčným dělením, protože zavrhuje vše mimo přesoděvní peting - sex je přece tak hnusný, přízemní a nekamarádský!

Trampka Kamarádka Tichý Vánek je většinou vychrtlá, škaredá a nemá kozy.


Trampka Babička Mary

Trampka Babička Mary je známá zejména znalcům klasiky. Myslí, že je zbytečné tento druh trampa podrobně popisovat, stačí jen připomenout, co o Trampce Babičce Mary napsal pan Werich, který má na tento druh licenci:

Mary, babička Mary, dva kolťáky za pasem, nad hlavou točí lasem. Stoletá Mary, babička Mary, ta zkrotí křepce hřebce, ať chce, či nechce. Žádné zuby, z jelenice sukně, ale za to tvrdé bicepsy, Mary má vždy slivovici v putně, Toma Mixe strčí do kapsy.

Zájemci o podrobnější studium tohoto zajímavého druhu najdou dostatek studijních materiálů například (tady), nebo (tady) a také (zde)

Trampka Babička Mary ze zlým snem ministrů financí všech vlád, protože svou dlouholetostí radostně a vytrvale rujnuje důchodový systém.


Tramp Goro - Hi Tech

Tramp Goro - Hi Tech není pojmenován podle toho bílého psa, ale podle goretexu. Na tramp vyráží zásadně oděn do kvalitního goratexového oblečení pod které navléká několik vrstev funkčního prádla z Moirahadry. Vědom si zastaralosti vaření na otevřeném ohni a orientace podle kompasu a papírových map, má vždy plynový vařič s piezoelektrickým zapalováním a outdoorový mobilní telefon s 4G, wifi a GPS. Tramp Goro - Hi Tech uléhá zásadně na kvalitní karimatce do spacáku z dutých vláken. Na cestu je vybaven termoskou na čaj, vhodně sestavenými potravinovými balíčky a zásobou zdigitalizovaných trampských písní v mp-manovi či v tabletu. Nedílnou součástí jeho výstroje je i triedr, filtr na vodu, rolničky proti medvědům a víceúčelový nástroj kombinující v sobě nůž, pilu, sekeru, šroubovák, pilník, svěrák, flexku a autogen. Souprava lepení a šití na opravy výstroje je samozřejmostí.

Tramp Goro - Hi Tech je přátelský, komunikativní a rád každého zájemce proškolí o nových technologiích.



Kvazitramp Pičus Somrácký

Pičus Somrácký je kvazitramp, uváděný zde pouze pro úplnost. Má IQ tykve a ekonomicky se řadí mezi totální socky. Poznávacím znamením Kvazitrampa Pičuse Somráckého bývá extrémně malý či žádný bágl a kručení v břiše. Kvazitramp Pičus Somrácký ssebou nenosí skoro nic. Proč taky, když si všechno, co potřebuje, může od někoho jiného půjčit či vysomrovat. Není neobvyklé, že první den vleze do hospody, kde propije všechnu hotovost, co má - pokud už rovnou nezatne sekeru - a následně se přisaje na nějakou početnější skupinu trampů, na které může následující dny parazitovat.

Kvazitramp Pičus somrácký se většinou snaží maskovat za Ortodoxe a má plnou tlamu kamarádství a vůně jehličí. Též dokáže sugestivně a barvitě líčit "své" trampské zážitky - tedy zážitky, které od někoho slyšel - sám se pochopitelně nikdy na nic nezmohl. Rád si půjčuje a nikdy nevrací.

Do míst, kde se toto individum vyskytuje, je vhodné vyrážet s pepřovým sprejem, taserem a kulovnicí.
Srandičky  |  Autor: Honza Britt   13.1.2017  |  Přečteno: 90x  | Mail Printer

Ohodnoťte článek jako ve škole: 1  2  3  4  5  
Hlasováno: 202x | Průměrná známka: 1.5

 Komentáře: 34

Kahuna (Franke) z Tábora   16.3.24 - 00:24:36

Opravdu skvěle napsáno, úplně tam poznávám lidi
Možná tam chybí ještě Tramp psanec (outlaw) - často s mnohými problémy se zákonem, kriminalita, nespolehlivost, alkoholik, drogové dychanky... Bohužel i takové lidi jsem potkal, nebylo mi to příjemné

Kahuna (Franke) z Tábora   16.3.24 - 00:21:37

Chybí tam ještě Němec - německý army hadry z 2. světový, často i R. U.
Pak tramp plavec - často i vodák, modrobile pruhované oblečení a šátkem okolo krku
Tramp Zlatokop - s rýžovací pánví, geologické znalosti, obdivuje zlatou horečku na Klondiku, čte Jacka Londona
Tramp indián

Tomáš Ducháček   27.4.21 - 10:33:57

Skvěle napsané, ,poznal jsem všechny Typy....

Marek   21.3.21 - 13:21:38

Nazdar, hľadám jednu pesničku od bratov čechov, otec ju ešte keď žil hrával na gitare, spievalo sa tam, tri americké vozy, kluci kluci to je krása takoví dva kusy mäsa taková je seňoritá má, a když ja za ní zajdu .... Atď. neviete mi prosím poradiť ako sa to volá porpípade kde ju nájdem originál Dik moc

Harry   29.12.20 - 16:29:28

V Ý B O R N Ý ...teda, takhle už jsem se dlouho nezasmál. Super, díky.

Lukáš   18.4.20 - 20:37:30

Zdravim nejake napady kde se da dobre trempovat? Dneska jsme byli udoli reky sebery a pekne misto. Diky

Lahvic   31.8.19 - 23:21:27

Potkali jsme podobné poblíž hrádku Čap na Kokořínsku. Přišli jako druzí, nejdříve zorganizovali oheň (buď hořel málo, nebo příliš), ale ani malá větvička se v jejich rukou při příchodu neobjevila. Největší problém ale měli se svými kamarády, kteří přišli nedlouho po nich. Ti totiž nedisponovali žádným kouskem armádního vybavení a to těm "předpisovým" vadilo asi nejvíce Naštěstí několik doušků rumu jejich striktnost otupilo do poměrně snesitelného stavu

Black Tea   29.8.19 - 14:10:20

Ahoj, zdravím. Díky za výše uvedené charakteristiky - strávil jsem sobotní večer ve v Brdech společnosti dvou trampů ortodoxů - musím říct, že to bylo psycho Neudělal jsem nic správně, špatně jsem řezal a štípal dřevo, měl jsem malou pilku, určitě jsem nevěděl, že když fouknu do petky, že se objemově roztáhne, neznal jsem jména kempů okolo, neudělal jsem přístřešek u ohně atd., atd. Tak snad příště potkám někoho rozumného.

Vladislav Otomat   9.5.19 - 14:02:34

Chybí zde tramp By-šukalík, který by strašně chtěl poprvé přefiknout nějakou trampu, ale po letech marného čekání se z něj stává Táta Dlaňovka a ideologicky spadne do jedné z výše uvedené skupiny.

Grizlák Jirka Hošek z Berouna   9.5.19 - 08:49:00

Možná schází tramp hudební. Je většinou členem hudební skupiny, někdy i samotář. Zná a umí zahrát spoustu písniček. Oblečen je běžně, ale někdy do něčeho zeleného, často má stetson. Je vybaven hlavně nástrojem, na který šetřil několik let, který je uložen v těžkém pouzdru odolném proti všemu i jaderným zbraním, (potom už unese jen svačinu). Táboření je poslední způsob, jak přežit. Jestliže je to možné na konci potlachu jede domů, nebo spí u někoho na chatě, často v autě, ale někdy v nouzi i pod stanem. Vypráví o tom, jak spal pod širákem, ale neřekne, že to bylo 3x, až 50x. Většinou je členem osady, která nemá stálé místo, nebo jen řídce navštěvované, pokud to není chatový tremp. Rád hraje za odměnu (pivo, jídlo a nějaké drobné) v restauracích, kde se dovídá, jak úžasně hraje. Cítí se a je trempem. Rád zdarma, přes hory a doly, dokonce i část cesty pěšky, jde za placku, nebo i pochvalu zahrát kamarádům na potlach, do hospody, protože jsou to trempové – kamarádi, jako on. Pokřik „UMÍ“ je balzámem na jeho uměleckou rozervanou duši.
Nezáleží úplně na tom, jak hraje a zpívá, pokud se ostatním jeho hraní líbí, je zván, vítán i chválen.

Lahvic   28.2.19 - 11:45:00

Nedávno jsem v televizi zahlédl nějaký pořad, ve kterém hodnotili kvalitu jízdy s různými přepravci na dráze. A kvalita Wifi byla mezi první pěticí nejdůležitějších aspektů přepravy

Honza   28.2.19 - 11:04:39

Zdravím z cesty na vandr z vlaku společnosti České Dráhy, kde jsem jako správný "Tramp Goro - Hi Tech" stále on-line prostřednictvím služby ČD WIFI, kterou tímto testuji. Vypadá to, že to těm klukům ajznboňáckejm maká dost dobře.

Trampská babička Mary   20.3.17 - 14:42:52

Mrkla jxem na fotky Posazavske stezky na netu, nádherné. Tesim se, až se budu kochat.Je to úplně jiný typ krajiny než u nás na severní Moravě.

Trampská babička Mary   20.3.17 - 14:23:06

Dík za radu, už se těším až tam půjdu vandrovat. Přidá se ke mně pár lidí z původní party. Bohužel máme všichni dovolenou zrovna o prázdninách. Já taky,ještě pracuju.Pri "štědrosti" našeho důchodového systému by mi nezbylo ani na vlak. To bych mohla vandrovat palcem po mapě.

Honza   19.3.17 - 22:59:11

Na Sázavě je u Prahy "Posázavská stezka", celkem hezká cesta podle skal nad vodou z Pikovic do Kamenného přívozu, jedna z nejstarších turistických tras v ČR. Kousek odtud je na Vltavě pěkná cesta podle Štěchovické přehrady "Svatojánské proudy".

Dál od Prahy jsou "Stvořidla", kamenné peřeje v řece, i tady je dost zajímavostí v okolí, třeba staré dálniční mosty na Želivce.

I pramen Sázavy, rybník Velké Dářko, je hezké místo. A od něj můžeš jít na Žďárské vrchy, tam je taky hodně k vidění.

Nejlepší na vandry na Sázavu jsou všední dny mimo prázdniny.

Trampská babička Mary   17.3.17 - 19:37:36

Kluci,letos bych chtěla jet v létě na Posázaví, mohli byste nami poradit nějaké fajn místo? Zatím jsem vandrovala v Beskydech,chce to nějakou změnu. Dík

Trampská babička Mary   17.3.17 - 19:18:21

Ahoj Davide. Vyber baterku, která svítí silně,to až budeš hledat něco potmě.Mela by dosvitit daleko, až půjdeš v noci. Tmu jak v pytli znám,to si nevidím na špičku nosu, natož pod nohy.Zahradni lopatku vlastním spoustu let, tu kratší kovovou.Nezabere moc místa a je pevná. Ať se vandr a počasí vydaří!

Lahvic   16.3.17 - 10:27:31

I já se připojím ke kritice svítilny. Vypadá samozřejmě hezky, ale já bych jí nekupoval. Jak píše Honza, akumulátor je příliš malý a solární panel jakoby tam ani nebyl. Kamarád nedávno koupil solární panel mnohem větší a po několika pokusech pak putoval na dno šuplíku jako nepoužitelný. Peníze za lampičku jsou hezký, ovšem obyčejná svíčka za pár korun udělá stejnou službu

Honza   15.3.17 - 20:51:45

Celý ten eshop vypadá jako šuntoprodej typu TV-shop "Jiřinka Bohdalová doporučuje".

Takže:

svítilna: na vandru potřebuješ kvalitní baterku, která umí svítit do dálky, tahle lampička je tak možná dobrá do stanu jako nouzovka.
solární článek: podívej se, jak velké solární panely mají kvalitní nabíječky a srovnej ho s tím pidipanelem na té lampičce.
powerbanka a doba svícení: jak velký akumulátor se vejde do vršku té lampičky?

A jedno obecné pravidlo k podobným víceúčelovým krámům: čím více funkcí výrobek má, tím hůře je splňuje.

lopatka: na vandry jezdím hafo let, ale lopatku jsem nikdy nevozil, a takhle velikou lopatku bych fakt tahat nechtěl. Na vodu jsem občas bral na zakládání ohniště home-made skládací pidilopatku, (podobnou, jaká je na prvním obrázku) a kdybych ji neměl, tak bych asi koupil tu plechovou zahradnickou.

skládací lopatka zahradnická lopatka

david nádvorník   14.3.17 - 19:05:26

Ahoj lidi, letos jedeme na čundr a já se chci zeptat nemáte někdo zkušenosti s touto kempingovou lampou ? LINK a také jsem uvažoval o této lopatce LINK díky za info. David

Toulavá babičky   14.2.17 - 18:52:12

Honzo,fajn,tys to vykoumal.Trampka babička Mary beru.Pohodarku beru taky,já hlava děravá na to neprisla.Kdysi mi v partě říkali Indiánská babička, jenže indiáni se mi rozprchli.

Honza   14.2.17 - 16:42:54

Myslím, že bys mohla být v kategorii "Tramp Pohodář". Aly když se v ní nepoznáváš, tak aby sis nepřipadala nezdokumentovaná, doplnil jsem kategorii "Trampka Babička Mary". Doufám, že se ti bude líbit.

Toulavá babicka   13.2.17 - 19:46:44

Jaksi jsem se mezí druhý trampů nenašla.Kdyz mi doma začnou skákat pohorky nedočkavostí, obleču,co mám doma zeleného.Rostliny v květináči nechám doma.Hodim na záda batoh a vyrazím do beskydských lesů., Většinou sama, mé vrstevnice babky toulání už nějak neholdují.Parta mladých se mi rozprchla po celé republice.Ze bych patřila k poddruhu toulavá babka samotarka?

Lahvic   13.2.17 - 09:35:59

I já koukám jak péro z gauče, kterak se Druhy trampů vyšvihly mezi místní TOP. V počtu hodnocení s přehledem zaujímá první místo, ve čtenosti je na šestém, ovšem před sebou má matadory již několik let staré. Apropos, na Googlu i Seznamu je na první straně v prvním řádku

Honza   10.2.17 - 14:23:16

Teda koukám jak puk a nestačím se divit! Tenhle článek jsem psal, když jsem se nudil a kurýroval jsem si v posteli chřipku. A dost jsem uvažoval, jestli ho vůbec zveřejnit, bo se mi moc nezdál. A nakonec zjistím, že článek, který jsem ani původně neplánoval a který vznikl jen jako taková "nadstavba" předchozího článku o Vandrákovi českém, trhá rekordy. To by mě teda fakt nenapadlo.

Admin: děkuji za povýšení!

A abyste si nemysleli, že být slavným autorem je jednoduché: před dvěma týdny mi napsala jedna (asi už bývalá) kámoška, že jsem hnusnej hajzl a podrazák, když si z ní dělám srandu. A nenechala si vymluvit, že to tak není. Takže: Májo, Trampka Kamarádka Tichý Vánek opravdu NENÍ o tobě - je to taková substance několika holek z minulosti. A to, že nemáš kozy, jsem ti v té hospodě v Lípě neřekl já, ale ten místní vidlák, co si k nám přisedl. To si fakt blbě pamatuješ!

SAMAN47   10.2.17 - 07:15:35

Koukám jako blázen, jak včera vyskočila návštěvnost!!!

Lahvic   9.2.17 - 20:53:00

Tak, a se svým Čurdou se můžu jít klouzat, Druhy trampů zaujaly první místo v počtu hlasů Autore, přidělil jsem ti vyšší oprávnění pro databázi, takže přes přihlášení k účtu teď můžeš sledovat hlasování k článkům. Přihodí ti to i pár dalších rozšířených funkcí pro web.

Myš   14.1.17 - 17:35:41

už jsem si ty své kamarády rozškatulkovala

Punťa   14.1.17 - 12:41:47

Parádní typologie trampů. Některé kamarády jsem i zařadila do kategorií. Díky, moc jsem se pobavila. P.

Lahvic   14.1.17 - 11:06:39

Tvůj článek se s osmadvaceti jedničkami a třiceti hlasy celkovými dostal na druhé místo. Před ním už je jen kontroverzní článek o Čurdovi, který je ovšem starý několik let. Tys to nasbíral za pár týdnů. Dobrá práce

Honza   13.1.17 - 23:59:59

Děkuji všem za hodnocení článku.

Provedl jsem drobnou aktualizaci.

To Jack: Svojsík odebrán. Když jsem článek psal, ani jsem si neuvědomil, že to byl vlastně odpůrce trampingu. Jojo, asi to bude tím, že nejsem tramp ortodox.

Jack   13.1.17 - 18:54:04

U kategorie Tramp ortodox bych Svojsíka odebral. Svojsík byl nepřítelem trampingu. Takového by tramp ortodox určitě neuctíval

Veverka   13.1.17 - 09:54:18

Super, super, moc trefné bezva jsem se pobavila

Pavel   13.1.17 - 00:33:26

Úžasně napsáno,hlavně pak vždy konečné shrnutí,moc jsem se nasmál

Diskuzní forum

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Opravdu skvěle napsáno, úplně tam poznávám lidi Možná ... [více]

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Chybí tam ještě Němec - německý army hadry z 2. světový ... [více]

3.3.2024 | Had

Dneska už Březák moc útulně nevypadá. ... [více]


Menu

Odkazy

Počet návštěv


Celkově přístupů : 1507186
Přístupů dnes : 73
Max za den : 1713
a to : 26.5.2017
Online : 3

Kalendář

Dnes je:

Úterý, 19.3.2024

<<03 / 2024>>
PoÚtStČtSoNe
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Žádná plánovaná akce !

Přejít do kalendáře

Propagace

Ikona webu
QR

Naše osada

Láva Grepa Medelák Karlik Bludi Kóža Voříšek Píba
In memoriam Unkas Jarda Pictus

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Uživatelské jméno
Heslo:
Uživatelské heslo

Rubriky

Anketa

Kde nejraději nocujete?

širákGraf 704
srubGraf 317
převisGraf 341
stanGraf 359
škarpaGraf 292
domaGraf 318
jindeGraf 350

Hlasů: 2689

Více anket

Databáze míst

Poslední vložené:
Jez Roztoky u Křivoklátu
Hospoda U jezzu
Restaurace Ludmila
Restaurace U Přívozu
Restaurace Višňová-Hájek

Zpěvník

Odběr novinek


Přihlásit se k odběru
novinek e-mailem:

Info

Kontakt


lahvic@seznam.cz
ICQ: 198552144

Copyright © 2001–2024 T.O.Minessota   Lahvic | ICQ: 198-552-144