Trampská osada Minessota

Stránky neortodoxních trampů


Bez sněhuGermany France United Kingdom

Od Srbska po Beroun

JasnoPolojasno (3 dny) (14 km) Před 17.lety a 7.měsíci Srpen 2006
Na pracovní poradě u Velké Prahy
Stejně jako holubi, i my se rádi a často vracíme na stará známá místa. Nejinak tomu bylo i v srpnu 2006, kdy jsme se po krátké přípravě rozhodli vypravit jako už mnohokrát před tím do Srbska nedaleko Karlštejna. Je to naše oblíbené místo na čundry, snadno dostupné vlakem z Prahy, v obci samotné je několik "napajedel". A tak jsme se vybaveni vším potřebným v pátek odpoledne sešli na našem dnes již kultovním místě - v restauraci Velká Praha v Uhříněvsi. Tentokrát jsme se tu sešli v tříčlenné sestavě v podobě mě (Láva), Bludiho a Medeláka. Tady proběhla nezbytná a poměrně dlouhá diskuze na téma kam pojedeme, přestože už bylo předem rozhodnuto že jedeme na Berounku. Ale důvod posedět to byl a zvláště když se k diskuzi podávalo pivo. Když jsme vše pořešili, vypravili se na nedaleký vlak, kterým jsme se nechali odvézt na pražské Hlavní nádraží. Nastalou pauzu při čekání na další vlak jsme vyplnili nám osobitým způsobem, tedy lahvovým pivem a šiškou Vysočiny. Takto posíleni jsme pak celkem v pohodě přestáli asi půlhodinovou jízdu vlakem a hned v Srbsku na nádraží se opět ozvala potřeba se pořádně nadlábnout. Tak jsme tedy učinili našim žaludkům zadost a pojedli jsme něco málo z našich zásob. Naše kroky dále nesměřovaly obvyklým způsobem do stánku za vodou, ale vypravili jsme se podél kolejí pro schránku s pokladem, která je součástí hry zvané Geocaching. Této hře jsme v poslední době propadli. Jedná se o vyhledávání ukrytých schránek s pokladem za pomoci družicového navigačního systému GPS. Zapnuli jsme tedy GPSku a vydali se rovnou za šipkou, slibující procházku necelých 300 metrů. Ale jakých 300 metrů! Šipka nás vedla krkolomným a pořádně zarostlým svahem vzhůru do toho nejvyššího kopce a když už jsme byli skoro v půlce, prudce obrátila doleva a vedla nás přímo pod skálu pod námi. Následovala tedy ukázka našeho horolezeckého umění, což se moc neslučovalo s naším předchozím konzumováním lihovin. Nicméně jsme úspěšně zdolali skálu a zbytek svahu "sjeli po prdeli". Schránku jsme nalezli, samozřejmě nemohu prozradit kde. Vysíleni zdoláváním svahu jsme se rychle zapsali jako nálezci pokladu, vrátili ho zpátky na místo a zahájili zrychlený přesun směrem k místu, kde zchladíme žízeň chlazeným Gambáčem. Objevili jsme krásnou cestu po rovině a vyšlapaných pěšinkách až do vesnice! A my se předtím drápali to takového svahu! Za chvíli už jsme seděli u našeho oblíbeného stánku, kde jsme se rozhodli že po předchozím fyzickém výkonu zde zakotvíme na delší dobu. Tak se také stalo, místo jsme opouštěli až jako poslední "se židlemi". Protože na pátek už té chůze bylo dost, praštili jsme sebou do trávy kousek za vesnicí.

Ráno nás vzbudilo pořádně pálící sluníčko. Příliš jsme se zde nezdržovali, zabalili věci a po krátkém, ale nezbytném jídle, jsme se vypravili po starých známých cestách směrem na Beroun. Nezapomněli jsme se stavit v lomu Alcazar, v tuto dobu doslova hemžícím se horolezci. Po krátké pauze jsme se vydali na další cestu a za poledního pařáku jsme se doplazili zcela vyprahlí na kraj Berouna. Tady jsme samozřejmě nemohli minout naší oblíbenou hospodu U štiky, kam jsme bez otálení zapadli. Co následovalo snad ani nemusím popisovat, nutno dodat že nám tu bylo dobře. Dokonale občerstveni jsme se pak vydali dál, došli jsme ale jen na nádraží. Tady jsme zjistili, že další vlak nám jede za chvíli a proto myšlenky na další cestu pěšky byly hned odsunuty stranou. Vlak přijel na čas a my za dalších zhruba 10 minut už seděli u výčepu v Hýskově. Ani dneska restaurace "Kulturní dům" nezklamala a my jsme spořádali zdejší obrovské porce jídla. Blížil se večer, přičemž jsme se nechystali už nikam jinam, ale naopak zcela jednohlasně si odsouhlasili pobyt do zavíračky. Když jsme si to odhlasovali, tak jsme také učinili. Dokonce jsme plán splnili na 130%, neboť nám bylo dovoleno se zdržet chvíli ještě po zavíračce. Ověšeni pet-láhvemi s pivem jsme se vypravili k tunýlku pod tratí, kde jsme jako často v minulosti rozbili svůj dočasný tábor. Po cestě jsme se ještě náramně bavili focením projíždějících aut, ze tmy náhlý svit blesku foťáku přesvědčil řidiče že je fotí radar a zpomalili na předepsanou padesátku. Takhle jsme se bavili asi deset minut. Netrvalo dlouho a pod mostem, kde míváme ležení, jsme vyprázdnili petky s pivem a odebrali se do říše snů.

Ráno se opakoval obvyklý scénář, zabalit věci a pěšky do Berouna. V Berouně na nádraží se nám dostalo od jednoho mašinfíry možnosti si prohlédnout kabinu nového Elephantu - dvoupatráku. Tomu říkám krásné pracoviště! Cesta zpátky do Prahy ubíhala rychle a tak jsme zanedlouho stanuli na prahu našich domovů.
Ve vlaku na Beroun Sakra, kde to mám ??? Na cestě za geocachingem Támhle nahoru jsme se drápali za pokladem Ranní sex A pokračujem dále, směrem na Beroun Cesta k lomu Alcazar Pohled přes řeku na lom Na polích před Berounem Malé zastavení na cestě Cesta z hospody :-) Bleskem foťáku překvapený Bludi Čekání na vlak v Berouně na nádraží
Popis akce  |  Autor: Jan Vála   3.8.2007  |  Přečteno: 72x  | Mail Printer
14 souřadnic ke stažení.

Ohodnoťte článek jako ve škole: 1  2  3  4  5  
Hlasováno: 9x | Průměrná známka: 1.2

 Komentáře: 2

Lahvic   4.8.07 - 20:03:30

Děkuji Bludimu za doplnění informací o části sobotního odpoledne. Tuto část dne jsem si vybavil až teď, je vidět že v předchozí hospodě U štiky jsem se role osadního alkoholika zhostil s horlivostí sobě vlastní a následující hodiny mám prostě okno.

Bludi   4.8.07 - 19:52:44

Jen bych doplnil, odjížděli jsme z Beroun Závodí, kde jsme asi hodinu čekali na vlak. Tato hodina byla trávena požíráním tepelně opracovaného, dobře okořeněného vepřového boku, bez přídavku chleba. Medelákův zevnějšek a osobní šarm a kouzlo na sebe kupodivu dokázalo upoutat, velice příjemnou místní paní výpravčí, která nejenže nás podarovala lahodným šálkem čerstvě uvařené kávy až z dalekého Turecka, ale navíc nechala Medeláka, jakožto samozvaného modeláře nahlédnout do zákulisí provozu zdejšího nádraží a provozu na trati. Právě projíždějícímu vlaku se stanicí podařilo projet bez jakékoliv újmy na majetku či zdraví všech zůčastněných osob, kupodivu. O vlakovém neštěstí se tamní zdroje již nezmiňují....

Diskuzní forum

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Opravdu skvěle napsáno, úplně tam poznávám lidi Možná ... [více]

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Chybí tam ještě Němec - německý army hadry z 2. světový ... [více]

3.3.2024 | Had

Dneska už Březák moc útulně nevypadá. ... [více]


Menu

Odkazy

Počet návštěv


Celkově přístupů : 1507369
Přístupů dnes : 257
Max za den : 1713
a to : 26.5.2017
Online : 8

Kalendář

Dnes je:

Úterý, 19.3.2024

<<03 / 2024>>
PoÚtStČtSoNe
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Žádná plánovaná akce !

Přejít do kalendáře

Propagace

Ikona webu
QR

Naše osada

Láva Grepa Medelák Karlik Bludi Kóža Voříšek Píba
In memoriam Unkas Jarda Pictus

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Uživatelské jméno
Heslo:
Uživatelské heslo

Rubriky

Anketa

Co na žízeň ?

BudvarGraf 557
GambrinusGraf 390
KozelGraf 368
StaropramenGraf 367
BráníkGraf 315
JinéGraf 419
Radši voduGraf 379

Děkujeme za váš hlas !

Hlasů: 2800

Více anket

Databáze míst

Poslední vložené:
Jez Roztoky u Křivoklátu
Hospoda U jezzu
Restaurace Ludmila
Restaurace U Přívozu
Restaurace Višňová-Hájek

Zpěvník

Odběr novinek


Přihlásit se k odběru
novinek e-mailem:

Info

Kontakt


lahvic@seznam.cz
ICQ: 198552144

Copyright © 2001–2024 T.O.Minessota   Lahvic | ICQ: 198-552-144