Trampská osada Minessota

Stránky neortodoxních trampů


Bez sněhuGermany France United Kingdom

Pikantní bůček k pivu

Na každém vandru dochází k požití alkoholických nápojů, zejména piva, ať už v míře obvyklé nebo i větší. A jak je všeobecně známo s pivem roste chuť. Rozhodl jsem se vám nabídnout jednu pochutinu, která je "jak se říká na spravení chuti". Jedná se o tepelně upravený bůček zabalený v kořeněném obalu a uleželý.
Co budeme potřebovat:
Bůček- libovost dle chuti budoucích strávníků
Sůl
Pepř
Nové koření
Bobkový list
Mletá paprika
Drcený kmín

Zakoupený bůček vložíme do kastrolu přiměřené velikosti. Bůček prozatím nevykošťujeme, bylo by to obtížné vznikají ztráty a hrozí poranění. Kdo spěchá může využít služeb Papinova hrníčku. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list, peř celý a nové koření. Poté vaříme do měkka cca 2 až 3 hodiny. Jako zkoušku dostatečné měkosti berme vykoštění. Vyndám li bůček na talíř a jsem z něj schopen jedním tahem vytáhnout kost, beze ztráty masa, je dostatečně měkký a uvařený. Kosti se vařením částečně sami obnaží a skutečně jdou vytáhnout velice snadno.

Nyní si rozprostřeme na stůl alobal, do kterého bůček budeme balit. Velikost ,,čtverečku´´ volíme dle velikosti bůčku. Následně na alobal nasypeme koření dle chuti strávníka. Jako osvědčená kombinace se jeví sůl, drcený kmín, čtyřbarevný mletý pepř, červená paprika. Drcený kmín a mletá paprika budiž považována za stěžejní. Na vzniklé ,,lože´´ bůček položíme, proválíme aby se nám koření dostalo pěkně do masa a zabalíme do alobalu. Necháme vychladnout, poté v ledničce cca 1-2 uležet aby se koření natáhlo.

Servírujeme k pivu, kořale a jiným pochutinám, nakrájené na plátky s drobkem chleba na utření pusy od mastnoty.

Jelikož se jedná o bůček vařený, dejte pozor na trvanlivost tohoto pokrmu za běžných teplot značně klesá. Vydrží tak den, dva. V ledničce I delé..
Recepty  |  Autor: Jaroslav Zitta   17.9.2007  |  Přečteno: 94x  | Mail Printer

Ohodnoťte článek jako ve škole: 1  2  3  4  5  
Hlasováno: 11x | Průměrná známka: 1.1

 Komentáře: 7

Bludi   4.2.10 - 13:59:53

Díky za bezva tip. Vyzkouším

Mirka   4.2.10 - 13:52:02

Doma děláme podobný bůček. Drobné rozdíly: Před vařením prošpikneme bůček kousky česneku. Po vyjmutí z Papiňáku nakrájíme na hrubé pláty, dáme na velký talíř a pomázneme drceným česnekem, trochou obyč. hořčice, opepříme a posypeme hustě sladkou paprikou. Po vystydnutí dáme přes vrch talíře alobal, a dáme do ledničky. Když se to vydrží nesežrat, je lepší druhý den.

Dž.   27.5.08 - 14:42:27

Tak vzorek pro Lávu je tu ...A jako bonus sem v tomtéž hrnci dělal snídani do práce... Viz.třetí foto

Dž.   15.5.08 - 12:46:00

Právě sem dodlábl poslední kus ke sváče , ale udělám znovu...

Lahvic   15.5.08 - 12:10:05

Nevypadnul by z tebe vzorek ??

Dž.   13.5.08 - 17:06:32

Tak jsem včera konečně zkusil tuto ńamku vyrobit a musím gratulovat Bluďákovi k titulu promovaný bůčkolog , protože se dobrota podle jeho recepisu zdařila na výtečnou . Fota výtvoru přikládám , Chuťové vjemy bohužel ne .

Bok Bok1 Bok2

Dž.   18.9.07 - 08:07:42

No vida bůčínek a pak že nerostou mňam

Diskuzní forum

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Opravdu skvěle napsáno, úplně tam poznávám lidi Možná ... [více]

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Chybí tam ještě Němec - německý army hadry z 2. světový ... [více]

3.3.2024 | Had

Dneska už Březák moc útulně nevypadá. ... [více]


Menu

Odkazy

Počet návštěv


Celkově přístupů : 1522824
Přístupů dnes : 181
Max za den : 1713
a to : 26.5.2017
Online : 2

Kalendář

Dnes je:

Úterý, 16.4.2024

<<04 / 2024>>
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Žádná plánovaná akce !

Přejít do kalendáře

Propagace

Ikona webu
QR

Naše osada

Láva Grepa Medelák Karlik Bludi Kóža Voříšek Píba
In memoriam Unkas Jarda Pictus

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Uživatelské jméno
Heslo:
Uživatelské heslo

Rubriky

Anketa

Bratři Mašínové byli ?

Sprostí vraziGraf 750
Frajírci pubertálníGraf 376
NevímGraf 332
Něco meziGraf 359
Zmatení jak Goro v TokiuGraf 321
HrdinovéGraf 432

Hlasů: 2572

Více anket

Databáze míst

Poslední vložené:
Jez Roztoky u Křivoklátu
Hospoda U jezzu
Restaurace Ludmila
Restaurace U Přívozu
Restaurace Višňová-Hájek

Zpěvník

Odběr novinek


Přihlásit se k odběru
novinek e-mailem:

Info

Kontakt


lahvic@seznam.cz
ICQ: 198552144

Copyright © 2001–2024 T.O.Minessota   Lahvic | ICQ: 198-552-144