Trampská osada Minessota

Stránky neortodoxních trampů


Bez sněhuGermany France United Kingdom

Játrová pomazánka

Pomazánka, chutná, obvykle studená kašovitá hmota, vhodná k mazání na různé druhy pečiva, topinek toastů a podobně. Doporučuje se servírovat hlavně ke snídani, kdy spolehlivě zasytí a srovná chuť v ústech po předchozím alkoholovém opojení. Dále přijde k chuti kdykoliv v průběhu dne, kdy člověka takzvaně honí mlsná, tj. snídaně už byla a do oběda daleko....

Budeme potřebovat:

1 velká játrová paštika nebo Májka

1 majolka

1 vejce uvařené natvrdo

1 sladkokyselá okurka

1 cibule (nejlépe šalotka)

pepř, sůl, pažitka

Postup:

Majolku dáme do misky a utřeme s paštikou, přidáme nadrobno pokrájenou cibulku, nastrouhanou okurku, nakonec nadrobno pokrájené vařené vejce. Osolíme, dle chuti opepříme a ochutíme posekanou pažitkou. Vyhodou nejen pomazánek je určitá možnost experimentovat s kořením, a tak máme-li náladu, můžeme chuť doštelovat dále třeba trochou česneku, 4-barevným pepřem a pod.Fantazii se meze nekladou.
Recepty  |  Autor: Jaroslav Zitta   14.10.2007  |  Přečteno: 23x  | Mail Printer

Ohodnoťte článek jako ve škole: 1  2  3  4  5  
Hlasováno: 7x | Průměrná známka: 1.0

 Komentáře: 9

Dž.   20.10.07 - 16:44:34

Tak včera sem místo koření přidal kozáckou hořčici viz LINK to je teprve dobrota...

Bludi   17.10.07 - 20:11:08

No majonéza podle mne slaná není skoro vůbec. Podle mne by měla být chuťově neutrální pádž je to stavební základ pro monoho pokrmů. To spíš ta paštika, ty bejvaj slaný dost, zvlášť takovej ten rosůlek na povrchu

Dž.   17.10.07 - 15:42:15

Žádná chuť se nevytratila a to sem nepoužil ani pepř ani sůl .....a pak že to bez soli nejde I když soli bylo asi dost v malo a v pečěňové paštéte

Bludi   16.10.07 - 20:09:53

LOL to sem netušil až takovej úspěch, no to je paráda...
A jak dopadlo semletí na mlejnku? Nevytratila se chuť cibule a tak, to už je skoro strojová výroba

Lahvic   16.10.07 - 18:37:59

Když to tak čtu a vidím, tak si to vytisknu a zaúkoluju mámu ať nakoupí ingredience a dám se do ní taky.

Dž.   16.10.07 - 18:17:34

A bylo to tak dobrý že sem v práci obdržel domácí úkol..."Vytvořit rodinné balení"..vše sem násobil čtyřikrát a pomlel to na mlýnku na maso....vynikající výsledek .

Bludi   15.10.07 - 18:22:04

No to je super, sem netušil, že je to skutečně tak snadné, že si to člověk může udělat v práci
K tomu poměru paštika/játrovka samozřejmě záleží na obsahu, já zas dělal 2 větší játrovky na půlku sklínky majolky, sklínka byla 400 ml. Ale nejlepší je to tipovat od oka, množství je orientační, aby člověk věděl co koupit.
Jinak dík za pochvalu, budu se snažit zase najít něco jednoduchého

Dž.   15.10.07 - 12:53:36

Tak všechny ingredience byly v dílenské ledničce.....je to fakt dobrý a ta celá majolka je fakt akorát..

Dž.   15.10.07 - 12:31:20

Ty krááááááávo k jedný paštice celou majolku ?

Diskuzní forum

17.11.2024 | Lahvic

Do připravovaného dvoudílného seriálu o zapomenutých va ... [více]

11.10.2024 | Lahvic

Loni v létě jsem se na Chrápací éčko zajel podívat. Zby ... [více]

13.9.2024 | Lahvic

Díky za tip. Jsem rád že má někdo podobný názor a neboj ... [více]

Náhled 3D modelu srubu na Srnčáku
Náhled 3D modelu srubu na Srnčáku

Menu

Odkazy

Počet návštěv


Celkově přístupů : 1656991
Přístupů dnes : 412
Max za den : 1713
a to : 26.5.2017
Online : 22

Kalendář

Dnes je:

Čtvrtek, 21.11.2024

<<11 / 2024>>
PoÚtStČtSoNe
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Žádná plánovaná akce !

Přejít do kalendáře

Propagace

Ikona webu
QR

Naše osada

Láva Grepa Medelák Karlik Bludi Kóža Voříšek Píba
In memoriam Unkas Jarda Pictus

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Uživatelské jméno
Heslo:
Uživatelské heslo

Rubriky

Anketa

Databáze míst

Poslední vložené:
Jez Roztoky u Křivoklátu
Hospoda U jezzu
Restaurace Ludmila
Restaurace U Přívozu
Restaurace Višňová-Hájek

Zpěvník

Odběr novinek


Přihlásit se k odběru
novinek e-mailem:

Info

Kontakt


lahvic@seznam.cz
ICQ: 198552144

Copyright © 2001–2024 T.O.Minessota   Lahvic | ICQ: 198-552-144