10.11.2018 - 06

Trampská osada Minessota

Stránky neortodoxních trampů


Germany France United Kingdom

Nakládaný hermelín

Výsledek naložený ve sklenici
Jistě jste se už někdy setkali s potřebou vzít sebou na čundr místo konzerv nějakou dobrůtku. Nakládané hermelíny lze spíše použít jako chuťovku, "na nažrání" to moc není. Jeho kalorický obsah bohužel neznám, vzhledem k množství oleje bych ho ale lidem kteří drží linii moc nedoporučoval. Příprava je velmi jednoduchá, nezabere více jak půl hodiny, a není na ní co pokazit. Ochutit hermelíny lze v podstatě čímkoliv, mě se nejvíce osvědčila následující kombinace ....

Jako příklad uvedu přípravu do dvoulitrové sklenice. Obsah vyjde na zhruba 240 kč. Připravíme si koření. Sůl, mletý pepř, mleté nové koření a tymián rozmícháme v malé skleničce s trochou oleje a vytvoříme z toho takovou pastu. Poměr koření je asi 10x3x10x15. Hermelíny rozřízneme napůl a obě půlky pak kořenící pastou potřeme z obou stran. Vložíme do připravené sklenice. Posypeme ho trochou na plátky nakrájené cibule, vložíme bobkový list, dva tři stroužky česneku a dvě kuličky pepře. A s každou další vrstvou se postup opakuje. Takto navršíme celou sklenici, občas sýry proložíme feferonkou, která tomu dodá lehce pikantní nádech. Záleží na chuti, já do této sklenice dávám 3 červené feferonky. Česneku na tuto sklenici spotřebujeme asi jednu hlavičku. Nakonec vše zalijeme olejem, lehce proklepeme aby jsme ven dostali vzduch, uzavřeme a vložíme do lednice. Zhruba po týdnu už jsou sýry připraveny ke konzumaci. Jejich životnost ale není neomezená, není to jako víno které čím je starší, tím je lepší. Déle jak měsíc bych je nenechával ......

K přípravě budeme potřebovat :

  • Nekořeněné hermelíny
  • rostlinný olej
  • sůl
  • pepř mletý i celý
  • nové koření mleté
  • tymián
  • česnek
  • cibule
  • bobkový list


Konzumujeme nejlépe s chlebem, k zapíjení se mi nejvíce osvědčilo dobře vychlazené dvanáctistupňové pivo.
Ingredience, chybí cibule a tymián
Recepty  |  Autor: Jan Vála   10.11.2007  |  Přečteno: 3424x  | Mail Printer

Ohodnoťte článek jako ve škole: 1  2  3  4  5  
Hlasováno: 7x | Průměrná známka: 1.0

 Komentáře: 2

Lahvic   12.2.08 - 22:43:07

Hermadůr je luxusní, a v oleji to bude doslova lahůdka. Tak někam zajedem pár kousků zakoupit a naložíme ho. Viděl bych to tak na zavařovací sklenici. Asi nebude potřeba ho nechat naložený tak dlouho jako hermelín, páč hermadůr je trochu vláčnější.

Dž.   12.2.08 - 13:24:07

Abych nezapoměl ... Musíme realizovat tu obměnu "Nakládaný Hermadur"

Diskuzní forum

25.3.2019 | Lahvic

Po mnoha peripetiích zprovozněn kalendář a hned do něj ... [více]

12.3.2019 | Lahvic

Nebude, měl jsem na mysli litrovku :-) Už nepodceňuju n ... [více]

9.3.2019 | Petisan

jen aby jedna láhev nebylo málo ... znáš se :-h ... a i ... [více]


Menu

Odkazy

Počet návštěv


Celkově přístupů : 575254
Přístupů dnes : 570
Max za den : 1713
a to : 26.5.2017
Online : 12

Kalendář

Dnes je:

Úterý, 26.3.2019

<<03 / 2019>>
PoÚtStČtSoNe
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nejbližší plánovaná akce je:

22.5. - 24.5.2020 - 30.let Minessoty
Zbývá 424 dní.

Přejít do kalendáře

Propagace

Ikona webu
QR

Naše osada

Láva Grepa Medelák Karlik Bludi Kóža Voříšek Píba
In memoriam Unkas Jarda Pictus

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Uživatelské jméno
Heslo:
Uživatelské heslo

Rubriky

Anketa

Bratři Mašínové byli ?

Sprostí vraziGraf 504
Frajírci pubertálníGraf 215
NevímGraf 182
Něco meziGraf 225
Zmatení jak Goro v TokiuGraf 200
HrdinovéGraf 275

Děkujeme za váš hlas !

Hlasů: 1603

Více anket

POI, body zájmu

Poslední vložené :
Restaurace u Bóny
Čertovy hlavy
Hotel Voznice
Společenský dům
Odpočivadlo u jezírka

Zpěvník

Odběr novinek


Email:

Info

Kontakt


lahvic@seznam.cz
ICQ : 198552144

Copyright © 2001–2019 T.O.Minessota   Lahvic | ICQ : 198-552-144