Trampská osada Minessota

Stránky neortodoxních trampů


Bez sněhuGermany France United Kingdom

Nakládaný hermelín

Výsledek naložený ve sklenici
Jistě jste se už někdy setkali s potřebou vzít sebou na čundr místo konzerv nějakou dobrůtku. Nakládané hermelíny lze spíše použít jako chuťovku, "na nažrání" Smile to moc není. Jeho kalorický obsah bohužel neznám, vzhledem k množství oleje bych ho ale lidem kteří drží linii moc nedoporučoval. Příprava je velmi jednoduchá, nezabere více jak půl hodiny, a není na ní co pokazit. Ochutit hermelíny lze v podstatě čímkoliv, mě se nejvíce osvědčila následující kombinace ...

Jako příklad uvedu přípravu do dvoulitrové sklenice. Obsah vyjde na zhruba 240 kč. Připravíme si koření. Sůl, mletý pepř, mleté nové koření a tymián rozmícháme v malé skleničce s trochou oleje a vytvoříme z toho takovou pastu. Poměr koření je asi 10x3x10x15. Hermelíny rozřízneme napůl a obě půlky pak kořenící pastou potřeme z obou stran. Vložíme do připravené sklenice. Posypeme ho trochou na plátky nakrájené cibule, vložíme bobkový list, dva tři stroužky česneku a dvě kuličky pepře. A s každou další vrstvou se postup opakuje. Takto navršíme celou sklenici, občas sýry proložíme feferonkou, která tomu dodá lehce pikantní nádech. Záleží na chuti, já do této sklenice dávám 3 červené feferonky. Česneku na tuto sklenici spotřebujeme asi jednu hlavičku. Nakonec vše zalijeme olejem, lehce proklepeme aby jsme ven dostali vzduch, uzavřeme a vložíme do lednice. Zhruba po týdnu už jsou sýry připraveny ke konzumaci. Jejich životnost ale není neomezená, není to jako víno které čím je starší, tím je lepší. Déle jak měsíc bych je nenechával ...

K přípravě budeme potřebovat:

  • Nekořeněné hermelíny
  • rostlinný olej
  • sůl
  • pepř mletý i celý
  • nové koření mleté
  • tymián
  • česnek
  • cibule
  • bobkový list


Konzumujeme nejlépe s chlebem, k zapíjení se mi nejvíce osvědčilo dobře vychlazené dvanáctistupňové pivo.
Ingredience, chybí cibule a tymián
Recepty  |  Autor: Jan Vála   10.11.2007  |  Přečteno: 118x  | Mail Printer

Ohodnoťte článek jako ve škole: 1  2  3  4  5  
Hlasováno: 7x | Průměrná známka: 1.0

 Komentáře: 2

Lahvic   12.2.08 - 22:43:07

Hermadůr je luxusní, a v oleji to bude doslova lahůdka. Tak někam zajedem pár kousků zakoupit a naložíme ho. Viděl bych to tak na zavařovací sklenici. Asi nebude potřeba ho nechat naložený tak dlouho jako hermelín, páč hermadůr je trochu vláčnější.

Dž.   12.2.08 - 13:24:07

Abych nezapoměl ... Musíme realizovat tu obměnu "Nakládaný Hermadur"

Diskuzní forum

18.6.2020 | Honza

Dobré, dobré! Tož včíl sa na té vandry, děcká, řádně vr ... [více]

9.6.2020 | Lahvic

Občas kókni. Na podzim se to zřejmě neodehraje, ale nap ... [více]

9.6.2020 | Lahvic

Jak by řekl můj moravský pracovní kolega a parťák z kam ... [více]

Menu

Odkazy

Počet návštěv


Celkově přístupů : 871752
Přístupů dnes : 88
Max za den : 1713
a to : 26.5.2017
Online : 7

Kalendář

Dnes je:

Čtvrtek, 9.7.2020

<<07 / 2020>>
PoÚtStČtSoNe
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Žádná plánovaná akce !

Přejít do kalendáře

Propagace

Ikona webu
QR

Naše osada

Láva Grepa Medelák Karlik Bludi Kóža Voříšek Píba
In memoriam Unkas Jarda Pictus

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Uživatelské jméno
Heslo:
Uživatelské heslo

Rubriky

Anketa

Kam na vandr do zahraničí ??

SlovenskoGraf 422
RumunskoGraf 203
Ardenské pohoříGraf 184
NorskoGraf 156
FinskoGraf 147
ŠvédskoGraf 175
Pohoří AlpyGraf 186
SkotskoGraf 165
KanadaGraf 185
JinamGraf 253

Hlasů: 2076

Více anket

Databáze míst

Poslední vložené:
Jez Roztoky u Křivoklátu
Hospoda U jezzu
Restaurace Ludmila
Restaurace U Přívozu
Restaurace Višňová-Hájek

Zpěvník

Odběr novinek


Přihlásit se k odběru
novinek e-mailem:

Info

Kontakt


lahvic@seznam.cz
ICQ: 198552144

Copyright © 2001–2020 T.O.Minessota   Lahvic | ICQ : 198-552-144