Trampská osada Minessota

Stránky neortodoxních trampů


Bez sněhuGermany France United Kingdom

Maso na grill

Právě se opéká
K posezení s přáteli, zahradní zábavě nebo k ohýnku na vandru se vždycky hodí nějaké grilované maso. Vegetariáni jistě namítnou že vždycky ne, ale pro nás masožravce je takové pečené masíčko lahůdka. Pro někoho stačí si maso posypat grilovacím kořením, zalít olejem a po dvou dnech s ním praštit na rošt. My máme ale zmlsané jazýčky a s touto kombinací se nespokojíme. Dostal jsem recept od jednoho kamaráda, veleváženého pana kuchaře, se kterým slavíme úspěchy kam přijdeme. Tak se tomu receptu podíváme na zoubek ....

Zakoupíme vepřovou krkovici, je na nás zda-li s kostí nebo už vykostěnou. Maso naporcujeme na 1 centimetr silné plátky, po krajích nařízneme a rozklepeme paličkou na maso. Viděl jsem i naklepávání pěstí a taky se to osvědčilo Smile . Připravíme si koření. Sůl, pepř, grilovací koření, kari, tymián, mleté chilli a drcený kmín smícháme dohromady, přičemž nejméně je tam pepře a chilli. Všechno koření v rozumném poměru sesypeme do jedné nádobky a rozmícháme. Vzniklou směsí posypáváme každý kousek masa z obou stran. Maso pak vkládáme do připravené sklenice a proléváme stolním olejem. Naplněnou sklenici pečlivě uzavřeme a vložíme do lednice, kde maso necháme odležet tak 2 až 3 dny. Pak už maso grilujeme buď nad dřevěným uhlím, nebo nad žhavými oharky z ohniště. Při grilování maso poléváme olejem ze sklenice ....

K přípravě potřebujeme :

  • Vepřovou krkovici
  • rostlinný olej
  • sůl
  • pepř
  • grilovací koření
  • mleté chilli
  • kari
  • tymián
  • drcený kmín


Chlazená plzeňská dvanáctka po jídle na závěr se mi jeví jako nejlepší řešení Smile
Maso na grillu Maso s kořením Příprava na naklepávání Tak a teď nechat uležet. Vedle jsou nakládané hermelíny
Recepty  |  Autor: Jan Vála   24.12.2007  |  Přečteno: 16x  | Mail Printer

Ohodnoťte článek jako ve škole: 1  2  3  4  5  
Hlasováno: 8x | Průměrná známka: 1.0

 Komentáře: 0

Diskuzní forum

4.4.2020 | Jarda

Jak to vypadá s akcí vzhledem k současné situaci? ... [více]

2.4.2020 | Moučník

Ahoj kamarádi. Po hodně,hodně letech, se chci znova po ... [více]

1.4.2020 | Monča

Kačabača není ? 😭😭😭 Je to má sr ... [více]


Menu

Odkazy

Počet návštěv


Celkově přístupů : 826688
Přístupů dnes : 451
Max za den : 1713
a to : 26.5.2017
Online : 13

Kalendář

Dnes je:

Čtvrtek, 9.4.2020

<<04 / 2020>>
PoÚtStČtSoNe
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Nejbližší plánovaná akce je:

15.5. - 17.5.2020 - 30.let Minessoty
Zbývá 37 dní.

Přejít do kalendáře

Propagace

Ikona webu
QR

Naše osada

Láva Grepa Medelák Karlik Bludi Kóža Voříšek Píba
In memoriam Unkas Jarda Pictus

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Uživatelské jméno
Heslo:
Uživatelské heslo

Rubriky

Anketa

dr.Gruntorád, předseda správní rady pivovaru v Nymburce je -

Normální člověkGraf 335
PodivínGraf 156
PožitkářGraf 146
ČuněGraf 173
DoktorGraf 198
SmolařGraf 149
Závidím muGraf 196
Já chci takyGraf 165
Kdo to je ? neznám.Graf 253
Vynikající herecká postavaGraf 201

Hlasů: 1973

Více anket

Databáze míst

Poslední vložené:
Jez Roztoky u Křivoklátu
Hospoda U jezzu
Restaurace Ludmila
Restaurace U Přívozu
Restaurace Višňová-Hájek

Zpěvník

Odběr novinek


Přihlásit se k odběru
novinek e-mailem:

Info

Kontakt


lahvic@seznam.cz
ICQ: 198552144

Copyright © 2001–2020 T.O.Minessota   Lahvic | ICQ : 198-552-144