Trampská osada Minessota

Stránky neortodoxních trampů


Bez sněhuGermany France United Kingdom
Ver: 4.1.2020 - 07

Diskuzní forum

Informace o provozu stránek

Hlavní strana fóra Do tohoto vlákna smí přispívat pouze administrátor!

Téma: Informace o provozu stránek

Autor: Lahvic || Vloženo: 7.10.2017 - 15:56:02
Servisní informace. Stránky Minessoty nyní běží na zabezpečeném protokolu. Zároveň jsem odstranil některé již nefunkční odkazy z pravého menu.
Autor: Lahvic || Vloženo: 4.10.2017 - 17:11:26
Jen pro informaci, poslední tři novinky na tomto webu nejsou z mojí produkce. Stránky byly atakovány hackovacím robotem. Ten uložil tři fotky k článkům, jeden založil a editoval jeden z příspěvků v diskuzním fóru. Vydává se za mě, ale nejsem to já Smile

Takže dozrál čas s tím něco udělat. Už dlouho pokukuju po zabezpečení Minessoty a vydání bezpečnostního certifikátu. Vzhledem k tomu, že to budu instalovat poprvé, jsou možné krátkodobé problémy s ukládáním příspěvků, nebo přihlašováním. Dám vědět, až pojedeme místo HTTP na HTTPS Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 4.10.2017 - 03:19:35
Pustil jsem se do oprav i dalších úprav diskuzního fóra. Přibudou funkce, jiné zruším. V rámci vlastních schopností opravím chyby. Budu to tvořit "za pochodu", tudíž chci udržovat fórum stále funkční i v době oprav. Pokus zaznamenáte nekorektní chování fóra ve vzhledu či na funkcích, může to být způsobeno momentální prací na něm.

Samozřejmě chci o novinkách dávat vědět a nechci zatěžovat pravé menu servisními informacemi, v hlavičce fóra jsem proto umístil odkaz s číslem, které udává datum poslední úpravy diskuze. Kliknutím na odkaz si zájemce může přečíst, co se změnilo. Až bude dle mých požadavků hotovo, verzi v hlavičce zruším.
Autor: Lahvic || Vloženo: 28.1.2017 - 15:19:53
Opravena možnost změny vlastních příspěvků v diskuzním fóru. Systém hlídá a porovnává IP adresy a u autorových příspěvků nabídne možnost jejich editování. Krom registrace jiná možnost hlídání vlastních příspěvků není, pokud se vám změní IP adresa, máte prostě smůlu. V budoucnu napíšu menší skriptík, který umožní sobě přiřadit příspěvky i po změně IP adresy.

Samozřejmě jako admin mohu i nadále editovat všechny příspěvky.
Autor: Lahvic || Vloženo: 22.3.2016 - 00:01:14
Jo jo, diskuze se mi zbláznila. Musím na to juknout, kde to hapruje.
Autor: Lahvic || Vloženo: 16.8.2015 - 10:23:14
Lahva je zpátky! Před čtyřmi lety jsem neuváženě doménu Lahva.cz pustil a web Minessoty tak zrušil. Domény se chytil pochybný obchod, který chtěl využít slušného page-ranku. Nevydrželo mu to dlouho. Když jsem loni znovu vzkřísil osadní stránky, doména minessota.cz byla jasnou volbou. Zmíněný obchod brzy zanikl a doména Lahva se uvolnila. Koupil jsem jí tedy znovu a nastavil na ní přesměrování. Tudíž na naše stránky se dá nyní dostat i z Lahvy.
Autor: Lahvic || Vloženo: 16.9.2014 - 10:44:05
Jsme zpátky na českém internetu. Pauza trvala dva roky. Hlavní změnou je název domény. Pod starým Lahvou lze nalézt stránky nějakého vyčůránka, který využil dobře zavedené domény ve snaze dát svým stránkám návštěvníky z řad našich. Moc se mu to ale nepodařilo Smile

Co je tu nového?

Cancák je přejmenován na Kroniku vandrů. Obsah je stejný, hodlám ho v budoucnu průběžně doplňovat.

Příběhy autora je úplně nová sekce. Ponechávám si jí vyhrazenou pouze pro sebe, je to můj osobní blog. Na něm se budu chtít s vámi podělit o svých nevandrovních zážitcích.

V proměnách času. Někdy je zajímavé vidět stejná místa s odstupem mnoha let. Povede se taková místa nafotit a myslím že je hezké, si rozdíly ukázat na dvou souběžných fotografiích.

Videa. Sekce s umístěnými vandrovními videi.

Novinky. Zcela přepracovaná část stránek. Nyní se v Novinkách seřazují veškeré změny na webu za posledních několik dní, není třeba tedy proto pracně prolistovávat všechny části webu.

Statistiky čundrů - zcela nová sekce.

Mapy. K některým článkům postupem času přiřazuju průvodní mapy. Ne nebojte se, žádné zavedené trampské kempy do nich značit nebudu. Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 22.9.2010 - 00:11:41
Zprovozněn zpěvník písní, které jsme schopní hrát. Má několik novinek, které bych měl zmínit. Především jde o rozpoznávání akordů zasazených do textu. Akordy se vkládají do kulatých závorek a systém je tak rozpozná od okolního textu a nadhodí je nad něj. Zároveň se dole vytvoří náhledy, jak akordy na kytaře držet.

Zvláštností oproti stávajícímu hlasování je, že se o kvalitě písniček nehlasuje jako ve škole, ale počtem bodů.

Vkládat mohou pouze registrovaní. Záznam jsem k publikaci okamžitě, bez schvalovacího procesu. K písni lze vložit poznámku, že se třeba jedná o parodii nebo podobné info. Doporučuji vkládat i interpreta, pokud je znám.

Tiskový výstup je zatím pouze u jednotlivých písniček, pracuji na hromadném tisku. Zatím jsem však nepřišel na způsob, jak písničky v takovém případě řadit na jednotlivé listy papíru. Export do PDF bude co nevidět.

Zpěvník není integrován do hlavního vyhledávače, používá vlastní. Jeho integraci ještě zvážím. Napojení na diskuzi je též ve stádiu úvah.

Dále bylo opraveno nebo upraveno deset kousků vzhledu.

Odkaz na zpěvník najdete v horním menu.

Uvažuji nad odkazem na oficiální stránky autora písně, stejně tak vložení jeho fotky. Přivítal bych návrhy.
Autor: Lahvic || Vloženo: 31.3.2010 - 17:00:16
Komentáře jsou přiřazeny k článkům. K vidění dole na stránce. Již nejsou odděleny na zvláštní stránce. Jsou samozřejmě spojeny i s diskuzním forem.
Autor: Lahvic || Vloženo: 17.1.2010 - 18:20:36
Pár drobných oprav vzhledu, přidání několika navigačních menu. Úpravy naší osady.

V blízké budoucnosti budou čekají naše stránky málo viditelné změny, přesto významné. Doufám, že málo viditelné. V rámci svého studia totiž u některých našich projektů přejdu na jiný programovací jazyk a novou databázi. Čekají mě totiž další webové projekty a já je budu moci testovat na našem prostoru. Uživatelé by, doufám, neměli zaznamenat žádné výrazné změny.

Změny zaplatím ze svého Smile.
Autor: Lahvic || Vloženo: 12.1.2010 - 22:17:54
Dal jsem dohromady novou sekci FAQ. Nejčastější otázky, které se valí na naší hlavu. Tak třeba si to někdo pročte. Je to zatím v HTML, jestli mi někdo z administrátorů chcete pomoct s tvorbou, přistavím k tomu možnost editace .....
LINK
Autor: Lahvic || Vloženo: 27.12.2009 - 22:10:13
Popírám svoje včerejší věty a databázi POI a návštěvní knihu přiřazuji do vyhledávače. Zároveň sjednocuji veškeré vstupy z formulářových oken do jednoho jediného vyhledávače. V praxi to tedy znamená, že zadáním hledaného textu do příslušného okénka bude prohledán celý dynamický obsah stránek a výsledky jsou roztříděny podle kategorií.

Jo a abych nezapomněl, vzhledem k tomu, že toto vlákno je stále v horní pozici diskuzního fóra, novinky zde obsažené mohou být přehlédnuty. Odteď se proto bude 4 dny objevovat známá animace New.
Autor: Lahvic || Vloženo: 26.12.2009 - 23:29:12
Vzhledem k velkému zájmu návštěvníků o náš vyhledávač, rozšířil jsem proto jeho možnosti. Integroval jsem ho do více částí našich stránek. Původně prohledával jen články, dnes k nim přibyla i diskuzní vlákna a fotografie. POI body prozatím nechávám mimo jeho dosah, stejně tak návštěvní knihu.

Dále jsem odstranil jeho "rozšířené možnosti". Přeci jen, návštěvníka nezajímá kde svůj výraz najde, ale že mu to vyplivne výsledky.

A na závěr jsem trochu předělal tiskový výstup článků.
Autor: Lahvic || Vloženo: 27.10.2009 - 11:46:51
Zásah admina. Zvadlo na uplynulý vandr bylo sice nastaveno platností do 11.listopadu, jeho vystavení na titulní straně však pozbylo smyslu. Putovalo tedy do zadních řad. Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 11.10.2009 - 17:49:51
Než si řeknete že to, co plánuji na naše stránky, je totální zhovadilost, vysvětlím vám nejdříve svoje důvody, proč přibude další funkce.

Stránky využívám jako testovací prostor na odzkoušení funkčnosti svých projektů. Mám na starosti některé firemní webové stránky, jejichž majitelé občas požadují nějakou tu novou funkci. A kde novinky líp vyzkoušet, než právě u nás. Když to nějak havaruje na našich stránkách, jsem nasranej. Když to padne na firemních, jsem bez peněz a bez důvěry.

Dostal jsem za úkol vytvořit test. Otázky, několik odpovědí ke každé z nich, závěrečné vyhodnocení spolu s vyjádřením a správnými odpověďmi. Přes regulární výrazy mám vytvořit určitou toleranci pravopisných chyb, mám dát do kupy možnost přímého psaní odpovědí, nebo jejich označování. Součástí bude i časomíra, ne však v Javě. Otázky mají být vybírány v náhodném pořadí, nebo podle určitého algoritmu. Výsledek se má uchovávat pro potřeby uživatele.

Nic nijak zvlášť složitého, nicméně musím zaručit bezvadnou funkčnost. Výsledek tedy poputuje na naše stránky, kde pojede na ostro. Musím to naplnit daty, na což se mi bezvadně hodí moje učení angličtiny.

Tudíž se tu objeví test angličtiny Smile

Data tam naplním já, nepůjde o kompletní slovní zásobu, ale jen o pár stovek slov.

Takže než si poklepete na čelo s otázkou, "proč na čundrácký stránky cpe anglický slovník", vězte, že je to součást mojí pracovní povinnosti .....
Autor: Lahvic || Vloženo: 8.10.2009 - 20:41:02
Toto vlákno bude nadále sloužit pouze pro potřeby informací o změnách na stránkách. Může do něj přispívat pouze autor stránek, tedy moje maličkost Smile
Vlákno se zobrazuje vždy nahoře a je barevně odlišeno. Je pamatováno i na barvoslepé lidi .... Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 6.10.2009 - 19:01:05
Dán do provozu hlásič chyb. O co vlastně jde ??

Už nějakou dobu mi tu na pozadí běží hlášení chyb, který zapisuje chyby v PHP. Jednoduše se vygeneruje číslo chyby a to se mi pak pošle. Jenže nelze udělat aplikaci, která by hlásila chyby vzhledu automaticky. Od toho jsou uživatelé.

Stránky jsou mnou kontrolovány v prohlížečích IE8, IE7, Opera 10, Mozilla Firefox 3, SeaMonkey, Safari, Opera Mini a Netscape 8. Projíždím je taky při dvou rozlišeních.

Jenže mi občas může něco uniknout, zvlášť v tomhle rozsahu stránek. Jsem na to sám, mám na starosti některý firemní stránky a před sebou velkej projekt, tudíž se na naše webovky nedostává tolik času. Přesto bych nerad aby se zobrazovaly blbě.

Tak vás, návštěvníky prosím .....

Když kápnete na nějakou vzhledovou chybu, dejte mi to vědět prostřednictvím odkazu v horním pravém rohu hlavičky stránky a následným formulářem. Výrazně mi to hledání chyby usnadní.

Sesbírají se totiž potřebná data. Přesná adresa chyby, o uživateli se zobrazí informace o jeho platformě (operační systém), prohlížeči (typ, povolení cookies a java), použitém rozlišení monitoru, jeho ajpina a uzlovej bod. Ajpina a ta druhá kravina je nutnost, neb kdyby se nějakej vtipálek rozhodl formulář využít k jinému účelu než k jakému byl stvořen, bude následovat jeho odstřižení. Lze popsat i vzniklou chybu, ale není to nutné, záleží vyloženě na uživateli.

Data se zobrazí pouze mě, nebude s nimi nijak nakládáno, slouží pouze pro informaci. Po odstranění chyby bude hláška vymazána.

Hlášení může poslat každý.

Apropos, do formuláře nevepisujte kraviny (jistá osůbka to má ve zvyku Smile Smile ), neb je na něj aplikován filtr slov. Slova projdou, ale zaznamenaj se a při jejich častém opakování bude následovat banán Smile Ani milostné vyznání od nějaký vzhledný samičky tam prosím nepište, k tomu mám mejla Smile

Takže ještě jednou prosím, hlaste chybičky, ať to můžu postupně dávat dohromady Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 1.10.2009 - 17:39:03
Objeven a odstraněn bug při vkládání příspěvků do fóra. Občas se totiž stalo, že se téma zkopírovalo vedle a vnikly tak dvě shodná vlákna. Už by to mělo být OK.
Autor: Lahvic || Vloženo: 30.9.2009 - 18:38:18
Úprava zobrazování fotografií. Nyní je možné každou fotku zobrazit v její plné velikosti. Odkaz vždy pod jejím zvětšeným náhledem. Návrat zpět kliknutím do plochy ....
Autor: Lahvic || Vloženo: 30.9.2009 - 13:17:24
Jen tak na okraj, v návštěvách jsme nedávno přešli stej litr. Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 24.9.2009 - 21:16:08
Trochu jsem si pohrál se vzhledem naší osadní historie. Aplikovat na celý stránky ho pravděpodobně nebudu, uvidím co ještě na vzhledu vymyslím. Až budu mít náladu, trochu historii přepíšu, neb text na této straně je nejstarší z celých stránek. Byl psán tedy v období kolem roku 2001 ....

K vidění zde : LINK
Autor: Lahvic || Vloženo: 22.9.2009 - 18:46:47
Drobné úpravy vzhledu, odladění některých chyb. Zjištěna totiž chyba v zobrazení při prohlížení mobilním telefonem. Odstraněno a nyní vzhled stránek je ověřen ještě v prohlížeči Sony Ericson a Opera mini.
Autor: Lahvic || Vloženo: 20.9.2009 - 00:20:37
Dána do provozu betaverze fotoalba. Proč beta ? Protože to odlaďuju. Mám to nahrát do jedněch firemních stránek (naštěstí jen PHP, grafiku si dělaj sami), tak to potřebuju testovat v ostrým provozu. Umí to zatím houby, ale pár funkcí časem přibyde.

Takže ...

Fotky se řaděj od nejstarší po nejnovější (časem přijde možnost volby).

Řaděj se do něj všechny, jak fotky k článkům, k diskuzi, tak POI atd.

Mezi fotkami lze vyhledávat. Když například zadáte do vyhledávače moje jméno (Láva), natříděj se vám fotky kde je v popisu tato moje přezdívka.

Lze vybrat kategorii fotografií.

Dodám volbu selekce autora fotky, linkování fotek, volbu počtu náhledů na stránce a možnost zobrazení "stromu".
Autor: Lahvic || Vloženo: 18.9.2009 - 16:24:53
Dovolil jsem si založit nové vlákno a přesunout do něj dva příspěvky, neb ve vláknu "Volný pokec" už začíná být docela nepřehledno Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 26.8.2009 - 22:17:02
Kurnik tady mi nikdo neřek, že zhruba 5 dní nešlo vkládat příspěvky do diskuze Smile Důvod byl prostej - moje chyba !! Makám na nový diskuzi a začal jsem na stránce, která zpravovává příspěvky. Abych nebořil tu starou, rozjel jsem to na nový. A ve fóru jsem poslal odkaz na tu novou stránku. A při nedávný aktualizaci některých stránek jsem přehrál i forum s pozměněným odkazem. Takže to odkazovalo na prázdnou stránku.
Hele kdyby náhodou, tak mám mejla. Klíďo mi podobnou chybu můžete ohlásit.
Autor: Lahvic || Vloženo: 23.8.2009 - 17:58:28
Držíme krok s dobou, nebo se alespoň trochu snažíme. Nyní je možnost sdílet články přes fenomén poslední doby, přes "knihu xichtů" . Možnost sdílení vždy v liště pod článkem Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 21.8.2009 - 20:57:07
Jestli chceš, můžu kroužek povolit, ať sem můžeš klidně plácnout kompletní souřadnice. Sice mi databází neprojde, ale můžu ho něčím přijatelným nahradit. Ty ho dáš odeslat do databáze, on se změní na něco jinýho a na výstupu se zase vrátí zpátky .....
Autor: Bludi || Vloženo: 4.8.2009 - 15:33:17
Já sem si to myslel.. Samozřejmě to asi byl ten kroužek.. To neřeš, pro příště si budu pamatovat, že ho mám nahradit..
Autor: Lahvic || Vloženo: 4.8.2009 - 15:22:00
Nejsou přijímány znaky které by mohly ohrozit chod PHP nebo MySQL. Jestli jsi použil kroužek pro označení stupňů v souřadnicích, tak ten opravdu povolen není. Jestli nějakej jinej znak, pošli mi ho mejlem a já se podívám jestli nebude mít vliv na funkce a poté ho případně povolím.
Autor: Bludi || Vloženo: 4.8.2009 - 10:28:26
Jsou nějakýá restrikce na použití znaků při vkládání příspěvku? Když jsem se snažil vložit zkopírovaný text, do diskuzi ke zvadlu, tak mi to nechtělo vložit příspěvek, který obsahoval souřadnice. Hlášku jsem si smazal, ale bylo to něco, že vložení se nezdařilo, server má problémy.. Když sem souřadnice z textu umáz, prošlo to...
Autor: Lahvic || Vloženo: 2.8.2009 - 20:36:20
Noreply se skutečně dává, na našich stránkách mi přijde výhodnější skutečně maximálně zkrátit hlavičku emailu, hlavně kvůli sosání mobilním telefonem, neb tam se hlavička zobrazuje pouze v omezeným množství znaků.
Autor: Bludi || Vloženo: 30.7.2009 - 18:15:13
K té hlavičce... Na automat se většinou dává jako odesílatel NOREPLY...Ale to je detail..
Baneru škoda, ani já se toho totiž neujmu, mé estetické cítění je ještě horší než tvoje...Ale napadá mne MIA, ta by nám s tím mohla pomoci, případně někdo s jejího okruhu, či žáků??
Autor: Lahvic || Vloženo: 30.7.2009 - 16:58:02
Takže hlavička emailu by měla být naformátovaná, tudíž by se měl zobrazovat jinak odesílatel.
Autor: Lahvic || Vloženo: 30.7.2009 - 16:27:39
Vlastní banner nemáme. Už se to tu jednou řešilo Smile Grafickej software mám dokonalej, byla by i chuť něco takovýho pořešit, ztroskotalo to ale na nedostatku talentu. Neb moje grafický cítění se rovná mojí znalosti neurochirurgie. Dokonce jsem měl i nabídky od několika webů, který v případě našeho pěknýho banýrku by si ho dali k sobě na strákny. Jením z nich je například i Kapsa. Takže znovu opakuji, má-li někdo chuť se do něčeho takovýho pustit, budu jedině rád !! Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 30.7.2009 - 15:58:41
Jo ten email je fakt otřesnej Smile
A ještě mne napad jeden dotaz a zaboha si nevzpomínám, jestli už to tu padlo nebo ne. Máme svůj vlastní banner? Protože jestli ji, tak proč ho kua nemám na svém GC profilu?? To by byla propagace....Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 29.7.2009 - 00:30:06
V nejbližších dnech budu testovat nový hlavičky mejlů. Nebudou tak dočasně fungovat informační emaily, ani RSS.
Autor: Bludi || Vloženo: 20.7.2009 - 19:41:30
A kolik bral starej farář za vykouření Smile Smile

OK. Až pojedem na cache stávnem se u bankomatu..
Autor: Lahvic || Vloženo: 20.7.2009 - 17:10:55
No takhle ....

Bylo by nefér mi platit půlku, protože jsem zvolil trochu nadstandard. Ze tří NORMAL programů jsem zvolil ten střední, byť i na ten "lite" by jsme se vešli. Tedy tenhle rok určitě, možná další rok už ne. Vzal jsem ten střední program, neb ten skýtá výhody znatelné především pro mě ...

Více databází
Zabezpečený připojení
Spousta prostoru
atd atd.

Jinými slovy, využívám tenhle prostor nejen k provozu těchto stránek, ale i jako testovací pro moje projekty. A to mi přece nebudete platit.

Takže vyřknu hodnotu za ten nižší hosting. V takovém případě je to i s doménou 1706 Kč, děleno dvěma se rovná 853 peněz.

Tak mi dáš osmikilo a budem vyrovnaný Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 20.7.2009 - 15:50:39
Jé no to jsme jak na tržišti Smile já myslel, že si třeba řekneš částku.
Jo a předat osobně v ýdnu, nebo platba na účet?
Autor: Lahvic || Vloženo: 20.7.2009 - 12:15:38
2373 peněz to stálo. Co dáš, to dáš Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 20.7.2009 - 09:25:05
Cituji: Moje konto je naštěstí krytý, tudíž jsem doménu zacvaknul - Lahvic 29.6.2009 - 17:48:30
Málem bych zapoměl. Jakože, kolik vlastně po návštěvnících požaduješ?
Autor: Lahvic || Vloženo: 2.7.2009 - 15:59:03
Takže jsme na novém disku. Fotografie opět lze uploadovat, stejně tak přestaly platit všechny ostatní přechodná omezení.
Autor: Lahvic || Vloženo: 29.6.2009 - 17:48:30
Moje konto je naštěstí krytý, tudíž jsem doménu zacvaknul a objednal i webhosting. Došlo k nedopatření, okradl bych nás o bůra Smile Někde jsem se přepočítal.
Takže sleva : 2273 CZK Smile Smile

Z toho vyplývá cca. dvoudenní omezení. Nelze vkládat fotografie příspěvkům a nelze se přihlásit ke svému účtu. Důvod je prostý ....

Stránky sedí dosud na starém diskovém poli, odkud kopíruju jejich zálohu a nahrávám jí na jiný server. Fotografie by tak mohla propadnout kdesi v nenávratnu. Příspěvky fungují, jejich zálohu vytvořím až na konec, těsně před přepojením na nový server.
Autor: Bludi || Vloženo: 29.6.2009 - 11:12:06
No tak to máš blbý Smile Jsem na Bahamách v druhotné platební neschopnosti Smile Smile
Takže solventní budu 15. července. Možná dřív, to podle toho jak velkej bakšiš budu muset vypláznout na technický Smile
Mezitím můžeš shánět další platící ovečky. Což třeba založit nějaké to dárcovské konto, dnes je to moderní..
Autor: Lahvic || Vloženo: 29.6.2009 - 10:19:49
A je to tady Smile

Vážený zákazníku,
blíží se období, kdy je nutné prodloužit platnost vaší domény lahva.cz. Přečtěte si, prosím, podrobně následující informace o vaší doméně lahva.cz a instrukce k jejímu prodloužení.
Doména: lahva.cz
Datum vypršení platnosti: 12.07.2009
Termín pro provedení prodloužení: 12.07.2009

Celková částka (včetně DPH) je: 278 CZK

Tak to by jsme měli za doménu. Teď prostor na serveru ....

V současnosti je to u Forpsi 2004 Kč,- Na menší hosting už se nevejdeme, větší je zase zbytečně velký.

Takže celkově : 2278 kurun českých.
Autor: Bludi || Vloženo: 23.6.2009 - 20:53:55
aha, tak to jo, já myslel, že bude výpadeček rozsáhlejší. Jo vlákno bude v pohodě.
bobr vložen..
Autor: Lahvic || Vloženo: 23.6.2009 - 20:43:55
Stačilo by diskuzní vlákno ?? Stránky totiž pojedou, jen vypnu na chvíli možnost vkládání fotek. Krom tý doby přesměrovávání DNS tak běžnej návštěvník při troše štěstí ani nic nepozná. Příspěvky asi nechám možnost vkládat, neb databáze je zazálohovaná za pár sekund a budu jí dělat na konec. Nejhorší jsou fotky. Když čas od času dělám jejich zálohu, stahuju je cca. 3 hodiny přes FTP s tím, že se mi to tak pětkrát přeruší (asi taky další testovač nervů od Isolu). Upload je jednou tak dlouhej.

V tom horším případě budou návštěvníci chvilku koukat na 404 - chybovou stránku. Ta je u Forpsi naštěstí volitelná, takže jí trošku poupravím a vložím nějakej ten informační textík.

Problém možná trochu bude s PHPčkem, neb u Isolu jsem byl díky jejich nastavení donucen k řadě improvizací (což jsem v případě těch firemních nemusel - seděj jinde). Takže v tom nejhorším scénáři si budu chvíli hrát s nastavováním. Naštěstí jsem hlavička chytrá a zachoval jsem si zálohy Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 23.6.2009 - 20:21:03
Navrhuji vytvořit někde zcela jednoduchou stránku, kde budeš postupně vypisovat ,,postup´´ prací, aby čtení chtiví návštěvníci nežili ve strachu proč to nejede..
Autor: Lahvic || Vloženo: 23.6.2009 - 20:12:30
Blíží se neúprosně expirace naší domény, s níž bude zároveň spojen i přechod k jinému webhosterovi. Faktury ještě nedorazily, nicméně to už je jen otázka několika málo dní. Pak vyřknu cifru.

Na současném serveru končíme. O nový diskový prostor se místo Isolu postará Forpsi. Jen co to zaplatíme, začnu stahovat stránky z netu a uploadovat je na jiný server. Protože mají více jak giga dat, chvilku to potrvá. Stránky budou v provozu, nicméně na předem oznámené období bych stopnul příjem fotek a příspěvků. Až pak přesměruju DNS záznam, vše povolím ....

Mluvím tak o začátku července ....
Autor: Lahvic || Vloženo: 10.5.2009 - 21:11:09
Omluvte prosím padání stránek, jenž se rozmnožilo v poslední době. Není to mou vinou, chyba je na straně webhostingu. Jejich servery nezvládaj. Chybu vyřeším v druhé polovině června převodem stránek na jiný a osvědčený server. U Isolu končíme, necháme jen doběhnout smlouvu do konce.
Autor: Lahvic || Vloženo: 1.5.2009 - 22:54:04
A opět jsem počastoval naše stránky novou funkcí. Pro valnou většinu lidí je to informace bezvýznamná, pro autory článků též není zcela zásadní, je však dobře jí vědět.

Jde o kolekci ilustračních fotografií.

Autor napíše nějakej článek, ke kterému nemá třeba momentálně žádnou fotku. Nebo jí ani nechce dodat. V takovém případě má možnost ponechat holý text. Takový článek ale dle zkušeností není nijak zvlášť navštěvovaný. Lidi maj prostě rádi obrázky. A proto je tu možnost zvolit obrázek z kolekce ilustračních fotografií. Stejně to funguje například na Novinkách.cz .

Ilustrační fotografie mají možnost nahrávat jen administrátoři, registrovaní uživatelé mají jen možnost je přiřazovat ke svým článkům.

Důležité upozornění : Záměrně jsem neumožnil kombinaci ilustrační a normální fotografie. Buď jedno, nebo druhý. Tudíž, je-li k článku již přiložena fotografie, ilustrační nelze přiřadit. A naopak. Je-li už přiložena, musí se od článku vyřadit, teprve poté lze nahrávat nové fotografie.

Ilustrační fotografii lze přiřadit k článku až po jeho uložení (když jsou vygenerovány dva unikátní identifikátory a jeden bezpečnostní), tedy nelze jí dodat v průběhu ukládání. U hotového článku pak pokračujte nabídkou "Přiložit fotografie" a následně "Použít ilustrační". V případě že už fotografie jsou k článku uloženy, druhý odkaz vám už ani nebude nabídnut.

Vše lze kdykoliv editovat, popř. mazat.
Autor: Lahvic || Vloženo: 30.4.2009 - 18:41:55
Změna výchozího formátu písma. Jestli je to horší nebo lepší posuďte sami, mě se ta Verdana už špatně četla. A blbě se v ní odhalovaly chyby. V současnosti aplikováno písmo MS Sans Serif.
Autor: Lahvic || Vloženo: 23.4.2009 - 19:42:30
U článků použito přeformátování adresy v adresním řádku. Adresa tak nemá koncovku php?id , ale standardní .html . Změny to snad přinese v oblasti indexování fulltextovými vyhledavači. Prej se má zlepšit viditelnost na Googlu apod. No uvidíme časem. Každopádně to v tom adresním řádku vypadá líp. Aplikováno zkušebně zatím pouze u článků.
Autor: Lahvic || Vloženo: 12.4.2009 - 23:33:48
V POI je spuštěna možnost vložit k jednotlivým záznamům komentář. Komentář se zobrazuje pouze pod záznamem, není spjat s diskuzním fórem jako je to v případě komentářů k článkům.

V provozu také možnost zasílání informačního mejlu kamarádovi. Inspirováno fonkcí pod článkem Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 9.4.2009 - 22:14:00
Návrat ke starému typu odkazu, ten novej se mi nějak vymknul z ruky. Do předělání zůstává ten srarej.

Nově v provozu možnost k jednomu záznamu v POI dodat až 20 fotografií. Nahrávat je lze po dvou. Je to sice zdlouhavější, ale někteří uživatelé by mohli při zamrznutí prohlížeče v průběhu nahrávání (což je zcela normální) začít blbnout a operaci přerušit. Ty dvě fotky najednou jsou na serveru natušup. Opět se fotky nenahrávají přímo, ale admin (tudíž já) je musí schválit Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 7.4.2009 - 22:13:17
Další vývoj v databázi. V současné době může kterýkoliv návštěvník navrhnout změnu některého ze záznamů. Jde to pomocí formuláře podobného tomu, kterým se záznam tvoří. Změnu může navrhnout jakoukoliv, od změny názvu, popisu až po souřadnice. Vše prochází schvalovacím procesem, tudíž má osoba nad tím vším bdí.

A opět pro ty blbý, převedeno do praxe ...

Návštěvník najde v databázi záznam o kterém je z jeho pohledu napsáno málo, nebo kde se v textu vyskytují chyby. V záhlaví záznamu klikne na odkaz Navrhnout opravu, přečte si tipy a vyplní formulář. Povinná je pouze antispamová ochrana a vyplnit alespoň něco (logicky, prázdnej formulář se neposílá). Záznam se uloží a tím to v tuto chvíli pro návštěvníka končí. Já záznam zkontroluju, upravím, nebo ho smáznu. O jeho publikaci se návštěvník dozví, pakliže o to ve formuláři požádal.

A pokud to ještě v tuto chvíli někdo nechápe, tak ať se raději na editaci vysere Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 5.4.2009 - 23:24:14
A opět jsem tu s nepravidelným přídělem zákulisních informací, pro někoho bezvýznamných, pro jiného možná ne.

Dáno do provozu počítadlo downloadů a systém předhazování výsledků. Počítadlo monitoruje počet stažení generovaných souborů se souřadnicemi (LOC a GPX), jejich typy a druhy. Mám tedy monitorováno o jaké kategorie je největší zájem, o jaké kraje a další drobné údaje. Údaje můžu číst akorát já. Postupem času tak budu mít přehled které oblasti jsou nejvíce žádané a tím směrem se pak ubírat v sbírání informací v terénu.

Počítadlo downloadů také předává info systému předhazování výsledků. Ten monitoruje pohyby stálých návštěvníků po databázi, jejich nejčastější návštěvy jednotlivých kategorií. Vše si po určitou dobu ukládá a po čase vytvoří filtr, který na dannou adresu bude přednostně předhazovat žádané výsledky. Stručněji řečeno, pravidelný návštěvník bude často navštěvovat kategorii s krajem Kokořínsko, po X návštěvách mu bude tato zobrazována přednostně. Filtr si návštěvník samozřejmě může vypnout. Filt je nastaven aby se zapnul až po větším množství návštěv.

K údajům o návštěvách mám samozřejmě přístup opět jen já.
Autor: Lahvic || Vloženo: 3.4.2009 - 13:13:24
Zprovozněna možnost tisku z databáze. Netisknou se obrázky a spousta jinejch zbytečností. V budoucnu plánuju možnosti volby (co tisknout), v současné době to je ale pouze název, popis a souřadnice. Tisková stránka akceptuje uživatelský výběr.
Autor: Lahvic || Vloženo: 2.4.2009 - 21:10:36
Změna v zadávání textu, prozatím v diskuzním foru. Jsou trošku rozšířený možnosti psaní, změna barvy, typu nebo velikosti písma. Je to v javascriptu, což není moje silná stránka, takže na případný bugy mě sice můžete upozornit, ale s velkou pravděpodobností ...

se na úpravu vyseru !! Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 23.3.2009 - 00:32:14
Ták, a máme první pořádnej problém, mými silami v současnosti pravděpodobně neřešitelnej. Vyvstaly totiž potíže na webhostingu.

Přestala fungovat tvorba souboru přes PHP.

Týká se to zápisu do souborů z databáze. Výtažek z databáze totiž nechávám generovat do souboru s příponou LOC, GPX nebo TXT. Soubor se pracovně jmenuje "databaze.přípona". Pokud s tímto chce někdo pracovat, není problém, soubor už je v adresáři vytvořen, je tedy otevřen pro zápis, přepsán a je vyvoláno jeho stažení uživateli. Dosud není chyba.

Problém nastává, kdy uživatel bude chtít vygenerovat například soubor se souřadnicemi hospod z Brd a následně Roverek. Ten druhý by přepsal ten první. Tudíž je potřeba vytvořit nový, s jiným názvem. Příklad : "hospody_brdy.gpx" a "hospody_roverky.gpx" . Pokud ten soubor před tím fyzicky neexistuje, PHP ho dokáže vytvořit.

Ovšem ne u Isolu. U našeho webhostingu.

Localhost - funguje. Zápis ověřen u jiného hostingu, funguje. U nás ne. Skript nechám volat třeba dvacetkrát, někdy ho nevytvoří vůbec, jindy třeba právě až na podvacátý.

Takto to vypadá :

$soubor = Fopen("nazev.gpx", "w+");

Fopen znamená otevření souboru, v případě že neexistuje jej vytvoří. W+ znamená vytvoření souboru s atributem pro zápis i pro čtení. Atributy adresáře jsou nastaveny rovněž pro zápis i čtení. (777) V tom problém není, ověřeno dotazem i na několika diskuzních forech. I PHP katalog mluví stejně, vše je v pořádku.

U Isolu to vypadá že problém nevyřešej, neb teď maj plný ruce s instalací novejch serverů. Nevypadá to ani v dohledný době.

Jsou tedy dvě varianty následujícího postupu:

Nechat to tak jak to je, generovat soubor databaze.gpx , ten nechat uživatele stáhnout a nechat na něm přepsání jeho názvu.

Nebo počkat do léta a najít si jinej webhosting, kde budou tuto funkci garantovat. Platba na příští rok přichází v červnu, tak máme možnost od července další rok řešit jinde.

Nic jinýho mě nenapadá.
Autor: Lahvic || Vloženo: 21.3.2009 - 19:48:02
Zprovozněna možnost odběru informací o nových záznamech v databázi emailem. K volbě se dostanete po přihlášení přes váš uživatelský účet.
Novinky jdou také přes RSS.
Autor: Lahvic || Vloženo: 20.3.2009 - 17:06:28
Bluďáku sorry, musel jsem předchozí příspěvek editovat, neb jsem objevil bug jako kráva. A samozřejmě jenom v "dokonalém" Exploreru. V pravém menu se totiž ukazuje ukázka textu z diskuze a když tam započneš nějakej HTML tag, tak pokud ho nedokončíš, všechny prohlížeče ho ukončej samy. Jen ne ten božskej výrobek od Microsoftu. Bug odstraním, asi zakážu do toho menu tagy. Ale až zítra, pak vrátím do původní podoby i tvůj příspěvek.
Autor: Lahvic || Vloženo: 16.3.2009 - 19:32:30
Přidány mapy do databáze. Zobrazují se u každého záznamu zvlášť. V budoucnu budou i mapy všech bodů společně.

Na případný chyby v mapě zatím dlabu, neb jsem nad přepočtem souřadnic strávil bez nadsázky celý odpoledne a bez pomoci mámy bych ten matematickej problém nikdy nevyřešil. Ty pojebaný formáty souřadnic na Seznamu, to je mor. Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 16.3.2009 - 15:52:38
Málo viditelná, přesto významná změna. Titul stránky se nezobrazuje již za názvem osady, ale před ním. Tím by jsme mohli získat pár cenných bodíků u vyhledávačů.

Jinak vypisuju konkurz. Nemáte někdo grafické nadání, schopnosti práce s grafickým programem a ochotu nám pomoci ?? Potřeboval bych nám vytvořit ikonku. S její pomocí pak budeme propagovat tento web. Odměnou vám bude moje neskrývaná vděčnost a budu vás chválit kudy budu chodit.
Autor: Lahvic || Vloženo: 16.3.2009 - 13:20:23
Zprovozněna možnost vkládat záznamy do databáze i pro neregistrované uživatele. Postup vkládání je v podstatě stejný, je doplněno o kontrolu elektronické adresy prostřednictvím zaslání emailu s autorizačním kódem. Neregistrovaný má možnost vložit pouze tři záznamy.

Pomocí autorizačního kódu je možnost záznam v budoucnu editovat.
Autor: Lahvic || Vloženo: 9.3.2009 - 18:43:36
Opraven bug ve fóru, kdy se v zamčených diskuzních vláknech nezobrazoval formulář k odeslání hesla.
Autor: Bludi || Vloženo: 8.3.2009 - 10:05:02
Smile Smile Jo to je ta zapomětlivost Smile
Neboj, komentář si za rámeček nedáš Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 8.3.2009 - 00:10:20
Já hlava děravá !!! Změnila se databázová tabulka přidáním těch citací, upravil jsem ukládání příspěvku přímo z diskuzního fóra, komentáře se mi vypařily z hlavy. Opraveno, už by to mělo fungovat.
Tak komentuj poslední článeček Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 7.3.2009 - 17:50:11
Hele Lávo nemáš na stránkách nějakej bug? Jsem chtěl okomentovat ten tvůj nejnovější článek. Napsal jsem, vyplnil antispam, dal odeslat. Pak se ještě objeví, jakože příspěvek byl uložen, kliknu na dokončit. A hodí mne to zpět na to, že ke článku zatím nebyl napsán žádný komentář. Sice přišel email o novém příspěvku v diskuzi(dokonce asi 4x, jak sem to postupně zkoušel). Nicméně příspěvek nikde nevidím. Nechodí ani v IE ani v opeře... Smile Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 2.3.2009 - 15:44:30
Čekej, když ti to udělá dobře. Jak se říká trpělivost přináší růže, ale obávám se, že s chválou a citáty to bude poněkud chladnější. Myslím, že výhřez, pro většinu čtenářů, nic neříkajících čísel ovace nevyvolá. Jó kdyby si napsal třeba chodí sem lidí jak s.aček, nebo jsem víc navštěvovaný než porno, nebo stránky jsou Etalonem ve své třídě, to by bylo srozumitelnější, ale takhle.... Smile Smile Ale pokud by se někdo rozhodl, postavit ti třeba pomník nebo vymodelovat bustu, já mu v tom bránit nebudu.. Smile

A pokud stále čekáš na pochvaly, nechceš na to založit solo vlákno, kde by se to psalo, aby to bylo tak nějak po kupě?
Autor: Lahvic || Vloženo: 2.3.2009 - 14:08:44
Do databáze přidána navigace a počítadlo návštěv. Připraveno monitorování počtu stažení souborů, jen spustit jejich generování .....
Makám na systému předhazování výsledků. Systém si bude hlídat IP adresu uživatele a zapisovat si kategorie jeho nejčastějších návštěv. V praxi to znamená, že uživatel s pevnou ajpí-adresou bude nejčastěji navštěvovat kategorii např.Kokořínsko, budou mu po X návštěvách zobrazovány výsledky z této kategorie v popředí.

A zase trochu zákulisních informací ....

Stránky zabíraj v současnosti téměř 900 MB diskového prostoru na serveru Isol. Tvoří je 86 samostatných stránek, pohání je 34 databázových tabulek. Styl tvořící vzhled má 210 záznamů, kapacita databáze tvoří v současnosti 6,8 MB a obsahuje 106 102 záznamů. Proměnných, neboli nosičů informací v PHP jazyce je využito 3620. Aby se zformátoval HTML jazyk například hlavní strany, spouští se zhruba 60 datbázových a výpočetních operací.

Rozsah tedy poměrně veliký, oproti srpnu loňského roku, kdy byla spuštěna nová verze stránek vzrostl obsah více jak trojnásobně.

Jen chci ukázat že stránky mají značný rozsah, jsem na jejich tvorbu sám a tak se vyskytují i chyby. Makám na nich, ale .....

Samozřejmě obdivné citáty a gratulace přijímám Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 27.2.2009 - 16:50:42
Dík za objevení bugu. Zabezpečoval jsem to včera před Googlem natolik, že jsem zamezil přístup i nám Smile . Oprava bude následovat v nejbližší době ....

O tom Java-scriptu vím. Je to tak dělaný, vloží se to na konec příspěvku, tam kde právě bliká kursor nikoliv. Pravdou je že do Javy jsem nikdy moc neproniknul, neb jí nemám rád. Jsem rád že to funguje alespoň takhle, změnu v nejbližší době nevidím reálně. Ale kdyby se třeba našel někdo, kdo vlastní knihu o Javascriptu a byl by pln ochoty mi s tím pomoci, bránit se nebudu Smile

A keškám v sobotu se samozřejmě nebráním Smile Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 27.2.2009 - 16:44:37
Jak jsem již inzeroval v minulosti, makám na vývoji databáze zajímavých míst. Dnes jsem nahrál nové změny, které by bylo dobrý oznámit.

Přístup je již bez nutnosti přihlášení. Ale pouze pro čtení, zápis dat je povolen pouze registrovaným uživatelům.

Zprovozněno třídění výsledků, i s možností uložení volby. Uložení nesleduje ajpinu, ale tvoří se uživatelská relace. Cookie, neboli "sušenka", se uloží do prohlížeče a pokud není prohlížeč vypnut nebo není nastavena volba "odebrat nastavení", třídění výsledků je pamatováno.

Jak už jsem napsal, zápis dat je povolen registrovaným uživatelům. Jejich zveřejnění ale zálezí na schvalovacím procesu. V praxi to tedy znamená, že uživatel odešle zadání, to se uloží. Jeho zveřejnění záleží v současnosti pouze na mě. V budoucnosti to budou moci dělat lidi kterým věřím.

V databázce máme tajnou schránku, do které mám přístup zatím pouze já a umožnil jsem to i Bluďákovi. Přístupy můžu samozřejmě rozšířit, ale až dle vlastního uvážení.

Generování souborů do GPS zatím nefunguje, neb jsem ho ani nezapočal Smile . Zatím ....
Zkoumám možnosti API rozhraní, pokroky nějaký jsou, ale na zveřejnění to zatím není.
Na dalších pracech jsem zatím nezačal, neb je to zkurvená práce !!!
Autor: Bludi || Vloženo: 27.2.2009 - 16:33:24
Beru zpět co jsem řekl, pádž teď jsem přišel z diskuze a nic... Teda jako, kua já nemám kam zadat heslo Smile Smile Smile No nic, takhle tam nenapíšu svůj smysluplný a hodnotný příspěvek. Škoda, jen sem chtěl pro jistotu zmínit, že zítra ráno vyrážím na geovýlov Vinoře, to snad kdyby si měl čas, což sice nepředpokládám, ale slušnost je slušnost, že...Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 27.2.2009 - 08:25:23
No bejt google ženská, tak řeknu, že spolu něco máte... Smile
V to doufám, že ho falešný vlákno zmátne, tak že se zatím mazat nebude..Smile
Nezobrazení formuláře pro heslo-dobrý..
Teď jsem si všimnul, že když chci vložit smajla, do již napsaného textu, tak nelze, vždy to plácne až na konec, nezávisle na pozici kurzoru, to je normální? Se nemůžu dodatečně něčemu vysmát Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 26.2.2009 - 22:10:17
Je vidět že to Googlík řadí, to znamená že pracuje. Jak říkám, ničím jiným než smazáním příspěvku tomu stejně nepomůžeme, přepis původního bych řekl že nemá význam vůbec. Chápu že to majitele kešky nasere, nicméně plakat nad rozlitým mlíkem už teď nemá cenu. Nezbývá než čekat. To vedlejší vlákno by Googla mohlo pomoct zblbnout, ovšem původní odkaz to neuklidí.

Jinak jsem zakázal zobrazování formuláře pro uložení hesla pokud člověk nepřijde přímo od nás z diskuze.
Autor: Bludi || Vloženo: 26.2.2009 - 21:18:26
Tak panika proto, že já sem za vola a docela značně kazíme tu mysterku, to je snad jasnmý. Asi tak, tebe by nesralo, kdyby někdo plácnul souřadnice finálky atentátu někam na net, kde by se to zobrazilo hned na třetí pozici? Já myslim, že jo, tedy soudě podle toho jak si uvažoval nad tvou poslední cachí. Pokud mne pamět neplete řešil, si, že kdyby to byla multina, že by lidi mohli indicie zjistit doma od počítače a na místo by nechodili, to je skoro to samí.
No a k tomu googlu, tak to žal bohu nezmizelo, jen se to propadlo na poslední pozici na první stránce. S tím, že když si klikneš na archív je tam, že byl vygenerovanej 15.1.
Stačí zadat BOMBA SACHER
Autor: Lahvic || Vloženo: 26.2.2009 - 21:01:55
Hele já nevím co ta panika. Google skutečně pracuje tak, že sbírá data z celýho internetu a aktualizuje je až po určité chvíli. Chce to se ozbrojit trpělivostí. A jak už Googlík prokázal v tuto chvíli, zase tak dlouho mu to netrvá Smile Smile

A co se týče záznamů ....

Opravdu vlákno 18.2. roboti navštívili. To bylo ještě odemčené, neb jsi mě s prosbou o jeho zamčení kontaktoval 19.2.2009. Zámek vytvořen v 2009-02-19 14:21:40 (údaj přímo z databázky) . Od té doby v zamčeném vláknu nikdo kromě nás dvou nebyl (opět hovoří statistika databáze) . Zákaz indexování obsahu tam aplikovaný opravdu je, což byl krok učiněný téhož dne v odpoledních hodinách. Stejně tak je zakázáno indexování v současné době Databáze.

Takže jak říkám, trpělivost aktualizaci obsahu přináší Smile Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 26.2.2009 - 19:55:16
No protože si nejsem zcela jist, jestli emaily z gmailu nekončí náhodou ve SPAMu, tak radši ještě tudy. Problém s provařením mysterky stále nevyřešený. Smile Smile Smile Tudíž, přesně jak navrhuje autor, který mne bohužel musel znovu kontaktovat. Odemkni prosím vlákno zpět. A pokud si zakázal Googlu indexování daného vlákna(o čemž pochybuji, když ji tuším 18.2 opět navštívil). Následně prosím pokud to pujde vytáhni z DB, mnou smazaný příspěvek a zedituj ho tak, aby obsahoval naprosté nesmysly(i kdyby tam mělo být napsáno Bla bla bla.)
Teď mne ještě napadlo, že zkusím vytvořit pro jistotu ještě nové vlákno z inkriminovaným názvem, třeba to google odchytí. Pokud ani po další návštěvě nebude vymazáno, holt se bude muset google kontaktovat...
Autor: Bludi || Vloženo: 26.2.2009 - 12:47:00
Hm, včera večer, potvrzuji, ale nechtěl sem prudit, ale když to laguje i dnes v práci, tak na tom asi něco bude. Takže uložit to sice jde, ale prodleva jak hovado. Asi vítr, Máchale Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 26.2.2009 - 12:35:15
Zkušebně ukládám do diskuze příspěvek, neb se mi namnožily situace, kdy to jiným uživatelům nešlo.
Autor: Lahvic || Vloženo: 25.2.2009 - 22:48:11
Pro registrované uživatele jsem odemknul náhled prvních dvou stran databáze. Pro administrátory jsem zprovoznil možnost vkládat záznamy, prozatím však není spuštěna možnost je publikovat, tudíž opět zůstávají viditelné jen pro administrátory. Tak můžete testovat funkci převodníku souřadnic, připomínkovat chybějící funkce.
Generování souborů se souřadnicemi, třídění výsledků a další funkce jsou ještě ve stádiu vývoje.
Proč to sedí na netu s takhle ořezanými funkcemi ?? Protože to testuju na PHP5 .....
Autor: Lahvic || Vloženo: 23.2.2009 - 18:09:06
Jo a taková pro mnohé nedůležitá zákulisní informace. Včera webový server Isol.cz u kterýho hostujeme, přešel na novější verzi PHP a MySQL, z 4 na verzi 5. Změnu jsme ustáli, v pětce už nějakou dobu píšu, všechno fachčí. Prej budeme mít lepší funkčnost. No uvidíme ....
Autor: Lahvic || Vloženo: 23.2.2009 - 17:59:11
Óóó, děkuji Smile Ošetřený je to způsobem, že si to vytáhne ten pozdější příspěvek. Vycházel jsem z toho, že pravděpodobnost stejného opakování příspěvku se rovná téměř nule. A pokud budeš citovat hovno, těch je v databázi opravdu dostatek. Vytáhlo by to opět to poslední. Ikdyž předpokládám, že k citaci bývá použito více slov najednou (neboli zkopírovaná část příspěvku), slovní řetězec kolem hovna má velké množství variant Smile Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 23.2.2009 - 17:08:40
Tak jsem si otestoval citaci. A musím konstatovat, že je to naprosto geniálně udělaný. Jen teda mám drobný dotaz, je nějak ošetřeny, pokud se v DB budou nacházet 2 stejné příspěvky. Případně, co se stane, pokud dám citovat třeba HOVNO, neb hoven to v DB musí najít docela dost(není mířeno proti míře fekálií v datovém skladu, ale spíš na četnost daného slova v různých článcích a příspěvcích)

A EDIT příspěvku, využívám bohužel skoro neustále, holt se mi sem tam nějaká ta chybička vloudí Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 23.2.2009 - 11:17:07
Hm, to je super, tak já se ještě ani nestačil podívat, jak se to přepočítává a ty už to máš, no to je výborný. Smile Ale zase sem si v sobotu koupil krásnou novou luxusní roztomilou sekeru. Otec Bruna by mohl závidět...
Autor: Lahvic || Vloženo: 22.2.2009 - 22:57:52
Databázku řeším, povedlo se mi úspěšně dotvořit převodník souřadnic. Vše ale až to otevřu, zatím můžete zpovzdálí jen koukat a doufat že mě nezastihne nějakej zásadní problém, kterej by mě donutil se na to vysrat Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 20.2.2009 - 11:39:34
No né, jde jen o ty vyřešený mystery, případně multiny, případně, nějaký místa související s GC, třeba i bez cache. Nač tam cpát třeba tradice, dyť to je k ničemu, to je přeci na gc.com .....
Autor: Lahvic || Vloženo: 20.2.2009 - 11:12:36
No ne, mě v jednu chvíli napadlo že máš na mysli nějakej automaticky generovanej soubor. Ikdyž netrvrdím že by se to nedalo v omezeným množství. Choděj mi totiž informační emaily o novejch keškách v okolí i se souřadnicemi. Ty by se pomocí regulárních výrazů daly z těch mailů vytáhnout a uložit k nám do databázky. Ale to by se nám to brzo zaplnilo sračkama. Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 19.2.2009 - 21:23:56
A ono je to myšlený jinak? Já myslel, že všechno se tam bude datlovat ručně.. Já to chápu tak, že to bude další vývojovej stupeň vyřešenejch mysterek. V tomhle by taková nicneříkající DB mohla být jistější, než vlákno v diskuzi byť zaheslovaný, ne?
Autor: Lahvic || Vloženo: 19.2.2009 - 21:19:44
Myslíš geocaching ?? I na něj jsem myslel. To by akorát někdo musel ručně zadávat, neb do databázky nás nepustěj Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 19.2.2009 - 20:30:34
Něco podstatnýho ti uniklo Smile Tedy jedna podstatná kategorie, abych byl přesný
Autor: Lahvic || Vloženo: 19.2.2009 - 18:49:03
Ti všímavější možná zaregistrovali v pravém menu odkaz na Databázi. Zatím nemusíte jásat nebo se naopak křižovat nad novou funkcí stránek, jde pouze beta-verzi, určenou k testování v ostrým provozu. O co jde ??

Jde z takový moje duševní cvičení, zdokonalování se v programování. Do databázky si budu v budoucnosti ukládat zajímavý místa, studánky, hospody, do zamčený sekce kempy. Bude to včetně GPS souřadnic. Především mi jde generování souborů s příponou GPX, GDB, dále zanášení waypointů do map, filtrování blízkých bodů podle určitý pozice atd ....

Takže pro nikoho dalšího zatím databázku nezpřístupním. Prozatím .......
Autor: Lahvic || Vloženo: 19.2.2009 - 11:18:17
Šoupnul jsem pod zámek vlákno o geocachingu. Heslo pro vstup případným zájemcům udělím osobně Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 16.2.2009 - 19:06:36
Cituji: Snažte se to prosím nezneužívat a netapetujte příspěvek příliš často za sebou. - Lahvic 16.2.2009 - 18:19:49
Jo a pro ty blbý, ten nápis Cituji na začátku nemusíte psát. To se přiřadí samo Smile Stejně tak to nemusíte dávat do kurzív, ale to už vám asi došlo Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 16.2.2009 - 18:19:49
Nová možnost v diskuzním foru. Citace. U některých vláken, zejména u těch s větším počtem příspěvků, se začínám trochu ztrácet. Citování části textu některého z minulých příspěvků je tou správnou volbou Smile

Snažte se to prosím nezneužívat a netapetujte příspěvek příliš často za sebou. V opačném případě funkci zase odstraním.

Samozřejmostí je možnost editace ....

Systém si automaticky najde citovaný příspěvek a přiřadí k němu jméno a datum Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 13.2.2009 - 17:55:09
Slibovaný změny jsou na světě. Tentokrát se týkají editování fotografií v diskuzním foru.

Svoje vložené příspěvky může autor libovolně editovat, nemůže je smazat. Mazat můžou pouze administrátoři. Ke každému příspěvku pak může přiložit fotografie, maximálně však 4. Více fotografií systém neumožňuje. Každou svou fotku pak autor může libovolně editovat, popřípadě smazat. Admini samozřejmě můžou všechny Smile

Pomocí odkazu Edit se vám rozbalí nabídka editace příspěvku a stávajících fotografií. Je vám také nabídnuta možnost přiložit k příspěvku další fotografie (tedy v případě že již nejsou přiloženy 4). Editaci fotek provedete pomocí jednoduchého průvodce, podobného windowsovému .....
Autor: Lahvic || Vloženo: 12.2.2009 - 18:42:05
Další poměrně zásadní změna na stránkách. Jde o formátování článků ...

Doteď se články formátovaly už při prvotním uložení a do databáze se nahrávaly včetně HTML znaků. Má to pár výhod, na druhou stranu pár nevýhod. Ty nevýhody teď převažují, pustil jsem se tedy do změny.

Nyní se články formátují až na výstupu z databáze. V ní jsou uloženy přesně v té podobě, jako ve vstupním formuláři. Uživatelsky je to podstatně přívětivější ovládání, přeci jen každý se v HTML znacích nevyzná.

Nemusíte se obávat, funguje to bez problémů už pár měsíců v diskuzi.

S případnými připomínkami vás pošlu do prdele Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 10.2.2009 - 17:37:42
Já kráva pitomá, já zapoměl přihodit formátovací soubor k výstupu na databázi. Proto ten text není úplně podle toho jak ho chceš mít, nejsou odstavce atd ..... Večer to napravím Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 10.2.2009 - 16:06:20
A ještě mne napadla jedna věc. Teď jsem napsal příspěvek do našeho super tajného vlákna vyřešených mysterek. Přiložil jsem foto. Doufám, že toto vložené foto je též skryto před náhodným nalezením. Jako třeba aby se automaticky nevložila k nějakému článku, u kterého žádná fotka není, nebo něco takového
Autor: Bludi || Vloženo: 10.2.2009 - 13:13:52
Právě testuji ,,publikaci článků´´. Vyzerá to geniálně, ale...Na výbornou oceňuji, že se článek dá psát postupně a UKLÁDAT. Tudíž již nemusím jak trotl psát ve wordu a pak sem překopírovávat z důvodu obavy o ztrátu článku, kdy zrovna sesmolím článek dám odeslat a v tu chvíli zablbne net a je to v řiti. Takhle přidávám po kouskách a je to paráda. Což nese i druhou výhodu. Něco mne napadne tak to napíšu a druhej den, až se mi to uležív hlavě ještě něco přidám a teprve publikuji. Zatímco, kdybych editoval již publikovanej článek, ten si většina už podruhé nepřečtě.
Nicméně trošku mi ještě uniká ta třetí věc, kvůli které sem chtěl aby se toto udělalo a to... Rád bych viděl článek před publikací přesně v té podobě, v jaké bude po publikaci. Lze? Zatím vidím jen neformátovanej kus textu...

Ale jinak gratuluji, jak si se mystrně popral s předhozeným úkolem...
Autor: Lahvic || Vloženo: 10.2.2009 - 00:51:17
Vidím další pohledávku k přepracování. Za prvý nejdou editovat fotky přiložené k diskuzním příspěvkům. Což je značně nepříjemný. A za druhé, nejdou přiložit ani další, nebo některou z již vložených smazat ....
Autor: Lahvic || Vloženo: 9.2.2009 - 21:10:44
Nový způsob zakládání článků. Je možnost jej uložit do databáze, bez jeho publikace ...

Takže trochu vysvětlení.

Při zakládání článku je pod polem editujícím obsah článku je nezaškrtnuté políčko. Pokud jej ponecháte tak jak je, článek se odešle a rovnou publikuje. Pokud jej zaškrtnete, článek se odešle, ale zůstane pro všechny neviditelný. Tedy samozřejmě kromě autora a mě jako webmastera Smile . V takovém případě neodcházejí informační emaily ani RSS hned, ale až po jeho publikaci. Článek můžete libovolně editovat, nakládat s ním zcela dle vlastního uvážení. Pak už pomocí jasně viditelného tlačítka v záhlaví článku jej publikujete. Pokud tak neučiníte do 10-ti dnů, budete k tomu vyzváni. Jeho publikaci už nelze vzít zpět, tu můžu provést pouze já.

Pro přístup k článku jsou dva odkazy, jeden v levém menu po přihlášení k systému, druhý v osobním účtu. Po publikování odkazy zmizí a článek se objeví všude tam kde má (hlavní strana, seznam článků, přehled, cancák, statistiky, top ...)

Výhodou celého procesu je, že můžete libovolně editovat hotový článek včetně fotografií v jeho konečné podobě, bez toho, aby vás někdo buzeroval za jeho chyby.
Autor: Lahvic || Vloženo: 7.2.2009 - 22:36:07
SESSION samozřejmě znám, neb i zde je na stránkách používám. Při přihlášení, jako nosiše chybových hlášek ... Ale tak nějak se mi do "sušenek" nechce cpát obrovský datový množství, což by v případě větších článků rozhodně bylo Smile Smile
Autor: groula || Vloženo: 7.2.2009 - 22:20:59
poradim ti jedno slovo.
SESSION.
Takhle se to tá vyřešit. Já to tak vyřešil na serveru PRDELKA.NET
Ale je to trochu jiná liga PHP Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 7.2.2009 - 21:13:26
Tak Bluďáku, ohledně náhledu nových článků mám pár informací ...

Především by jsi měl poslat "děkovný" dopis na Microsoft za jejich "excelentní" webový prohlížeč Explorer. Náhled formulářových dat (neodeslaného článku) nelze v danné podobě provést, neb jako jediný prohlížeč na trhu není schopný udržet data. Při návratu zpátky k zadání se veškerá psaná data z formulářů ztratí. Lze to obejít pouze tzv.strnulými formuláři. Po jejich odeslání se data drží, ale formulář musí být zobrazen, tudíž se do výsledného článku bude plést. A jak víme, Explorer používá v současné době bohužel ještě příliš velké množství lidí Smile

Tedy pokud chceš svůj článek nejdřív před publikací vidět, formou náhledu to nelze. Leda přes Javascript, jehož jsem nepřítelem.

Nabízí se ale jiná varianta v podobě odeslaného článku, ale nepublikovaného. V praxi by to znamenalo, že si vyplníš potřebný údaje ve formuláři, pod ním nezašktrneš okénko "Okamžitě publikovat" a článek odešleš do databáze. Poté si jej můžeš libovolně editovat, ostatní jej neuvidí. Tedy samozřejmě kromě mě Smile . Když s ním budeš spokojenej, klikneš na tlačítko "Publikovat", který ti bude svítit někde do očí. Pomocí jeho pak článek zviditelníš. Výhodou této varianty je fakt, že článek uvidíš ve své konečné podobě i fotkami.

Jiným způsobem to nedokážu ....
Autor: Lahvic || Vloženo: 7.2.2009 - 20:02:53
Do diskuzního fora jsem dodal vyhledávač. Už se mi párkrát totiž stalo že jsem něco hledal a v tom množství příspěvků jsem se zcela ztratil. Uvažuju nad jeho integrací do hlavního vyhledávače s tím, že by bylo možné si zvolit cíl vyhledání (články nebo diskuze). Jsem docela překvapenej, s jakým úspěchem se hlavní vyhledávání na našich stránkách setkalo (asi 80 nalezených výrazů) Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 7.2.2009 - 19:05:13
Takže další možností pro administátory je možnost při editaci příspěvku obnovit jeho datum vložení. Tudíž se vystrčí mezi aktuální příspěvky. Toho využívejte pouze v nutných případech.

Neregistrovaní uživatelé tuto možnost úpravy nemají !
Autor: Lahvic || Vloženo: 7.2.2009 - 02:14:42
Dal jsem do provozu možnost editace vlastních příspěvků v diskuzním foru. Systém si hlídá IP adresu a nabídne vám odkaz vedle jména, pomocí jehož můžete příspěvek libovolně upravit. Kdo sedí za Proxynou, má smůlu !! Je možné také změnit téma příspěvku, pokud se vám ho třeba povede prsknout pod jiný vlákno. My administrátoři máme možnost editovat příspěvky všechny.

Ještě mám v plánu zprovoznit možnost editace datumu vložení příspěvku, ale pouze pro administrátory. Proč pouze pro ně je jednoduchý ... Člověk by si totiž svůj příspěvek mohl spamovat stále na přední místa ve vláknu. Což se mi samozřejmě nelíbí. Adminům věřím, proto pro ně to dám časem dohromady (kvůli vystrčení některých důležitých příspěvků dopředu) .....

Informace o změně nejsou odesílány ani elektronickou poštou, ani přes RSS.

To je zatím vše. Případné náměty vítám ....
Autor: Lahvic || Vloženo: 29.1.2009 - 15:20:14
Sice nespěchá, ovšem co bych pro tebe neudělal, že jo Smile . Kategorie vytvořena, přesun proveden .....
Autor: Bludi || Vloženo: 29.1.2009 - 15:07:32
Prosím, bylo by možné v sekci odkazy, založit novou kategorii Geocaching a případně tam ještě přesunout poslední mnou zadaný odkaz. ZN. Nespěchá. Děkuji. Pánbuh zaplať
Autor: Lahvic || Vloženo: 29.1.2009 - 15:00:26
Takže odběr novinek přes RSS je plně funkční. Tedy kdo chcete, tak se k tomu přihlašte. Lze to provést přes ikonku v adresním řádku, nebo přes odkaz v pravém menu.
Autor: Lahvic || Vloženo: 27.1.2009 - 21:22:49
A mám další do sbírky malejch a těžko řešitelnejch problémů. Nemám totiž páru, kolik lidí se o novinky přihlásilo. Při odběru mejlů je to celkem snadný, ale v tom XML zrovna ne. Problém je, že formát XML nechce spolupracovat s PHP, tudíž zatím nemám páru jak to dám dohromady. Nicméně, já rád koumám, tak uvidíme na co přijdu Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 26.1.2009 - 23:53:30
Takže RSS už funguje v diskuzi. Na články jí aplikuju v nejbližší době. Pokud chcete, můžete se přihlásit k jejich odběru.
Autor: Lahvic || Vloženo: 22.1.2009 - 20:19:59
Nenechtě se zlákat novou ikonkou v adresním řádku, značící že RSS kanál je funkční. Opravdu funkční je, ale ...

Provádím simulaci nahrávání článků na server, zkouším tak generování zpráv v ostrým provozu. Proto popkud se přihlásíte k odběru v současnosti, budou vám chodit upozornění na vymyšlené články.

Proto se zatím nepřihlašujte k odběru
Autor: Bludi || Vloženo: 14.1.2009 - 08:14:39
Geniální. Dobrá tedy ještě počkám. Nicméně zapoměl si dodat, že již v předstihu, v rámci domácí přípravy bych si měl naistalovat OPERU. V rámci propagace. Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 13.1.2009 - 22:05:55
V pravém menu se nyní objevil odkaz na RSS. Prozatím ho prosím ignorujte, jedná se o zkušební verzi, ještě ne zcela odzkoušenou. Dal jsem to tam kvůli testování v ostrým provozu, přeci jen to je "venku" jiný než na localhostu.
Autor: Lahvic || Vloženo: 12.1.2009 - 23:41:15
My co používáme prohlížeč Opera máme RSS čtečku integrovanou přímo v ní. Opera je tak na další metě k tomu být univerzálním webovým nástrojem. Jo to je voda na můj mlejn, já Operu propaguju kde se dá Smile . A kdyby někoho zaujala, tady je odkaz na stažení : LINK
Autor: Mia || Vloženo: 12.1.2009 - 09:51:42
Já bych v konečné fázi byla taky pro...denně se tu sice nevyskytuje velké množství nových článků, občas něco v diskuzi, ale i tak.... skýtá to určité výhody. Takže klidně...
Autor: Bludi || Vloženo: 12.1.2009 - 08:39:06
Hm, tak za mne osobně bych zcela jistě RSS uvítal. možná bych si kvůli tomu i naistaloval outlook 2007 abych mohl pohodlně odebírat... Takže za mne ano.
Nevim proč se na to vůbec ptáš, ber to jako trénink, na jiný projekty Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 11.1.2009 - 23:53:25
Mám jeden dotaz. Kdybych natáhnul do stránek RSS čtečku, odebírali by jste novinky ?? Jde mi o to, jestli se do toho mám vůbec pouštět, nebo jestli postačí stávající systém zasílání informačních emailů .....
Autor: Lahvic || Vloženo: 29.12.2008 - 21:34:25
No vidíš, děkuju za upozornění. Nedávno jsem právě předělával fotky (jejich pořadí v článku) a tohle mi úplně vypadlo z hlavy. Předělám to, od poslední fotky se tlačítkem NEXT pak znovu přejede na začátek Smile
Autor: Mia || Vloženo: 29.12.2008 - 21:28:26
Ahojky Lahvo, koukala jsem na poslední článek "Od Kácova po Senohraby" a nějak zloběj fotky. Jako první je číslo 12 a když se klikne na NEXT, tak je to vlastně konečná. Další se už nenačte a musí se prohlížet jen dopředu....Nejsi ty roztržítý, nebo já jsem lama???
Autor: Bludi || Vloženo: 24.12.2008 - 10:01:36
A jó, teď jsem si toho všimnul. Jsem slepota slepá. Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 23.12.2008 - 20:47:45
Ikonky počasí jsou stále na místě. Zobrazujou se ale jen na hlavní straně, jinde ne. Udělal jsem to záměrně, když chce někdo listovat stránkama, načítání těch obrázků zbytečně zdržuje.
Autor: Bludi || Vloženo: 23.12.2008 - 07:25:22
Ha, kde je počasí? Někdo nám ukradl ikonky počasí!!!!
Lávo, má to nějakej důvod, žře jsi je stáhnul? Pokud ne, myslíš, že by šlo je vrátit, místo by se třeba našlo vpravo dole, pod počtem návštěv. Tam je takové prázdné místo a pak to vypadá nevyváženě. To víš kompozice je důležitá. Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 24.11.2008 - 16:41:20
Aha, tak já jdu zkoumat jak se to mohlo stát, neb jsi jela přesně podle plánu. Někde je chybička, o který nemám ani páru Smile
Autor: Mia || Vloženo: 23.11.2008 - 21:20:25
No jasan že tu jsem. No normoš jsem si zajela na článek Kajmana a nahoře v záhlaví klikla na vložit fotky a tam jsem je vložila. Koukala jsem, ale že se tam prostě nevylouply, takže nevím. Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 23.11.2008 - 09:50:43
Nalezl jsem docela dost blbej bug na stránkách. Některý fotky se nám řaděj tam kam by neměly. Konkrétně třeba Mia nedávno nahrávala pár fotek z toho zářijového vandru, ty se ale nepřiložily přímo k článku, ale vytvořily samostatnej oddíl. K vidění tady : LINK. Jak se to povedlo, nemám páru. Mio, jsi tu někde ?? Potřeboval bych vysvětlit jak se to povedlo, abych tu dirku zaslepil Smile. Já to totiž nedokážu najít ....

Tak mě napadá, že bych mohl naprogramovat nějakej převodník, pomocí kterýho by se daly přehrávat fotky k jinejm článkům ....
Autor: Lahvic || Vloženo: 19.11.2008 - 21:46:22
Hele Bluďáku, kdyžtak máš možnost text nad tím vloženým filmečkem dle libosti editovat, máš k tomu jako admin právo. Takže kdyžtak to pozměň ....
Autor: Bludi || Vloženo: 3.11.2008 - 10:55:02
Na první pohled celkem v pohodě. Akorát bych řekl, že nesedí řádkování do orámování na hlavní straně diskuze..Písmenka tam lezou do ohraničení ,,tabulky´´. Ale to může být i chyba u mne a nastavením rozlišení.
Bootovatelnou verzi mám, ale její součástí není KONQUEROR, ten jsem musel doinstalovat.
Jinak celý to mám rozjetý jako virtuální PC v softuVMWARE. Na disku to žere asi 8GB, včetně volného místa pro testování a další aplikace. Výhoda, je, že si na tom můžeš rozjet virtuálně jakejkoliv OS a testovat, bez zásahu do PC. A to mi připomíná, že jsem někde viděl ke stažení MS-DOS s WIN 3.11 Smile Kdyby si chtěl otestovat..
Autor: Lahvic || Vloženo: 2.11.2008 - 20:30:26
A jak se zobrazujou v Konqueroru ?? Máš ty Linuxy v nějakým formátu, ve kterým by se dal bootovat při spouštění compu ?? Že bych vždycky restartoval Wokna a spustil Linuxy ??
Autor: Bludi || Vloženo: 31.10.2008 - 08:32:43
Tak jsem to zkusil a hned první link mě hodil na fotku Voříška a Kajmáno nikde Smile A druhej mne hodil na formulář příspěvku do diskuze, takže smutný příběh.....

A tenhle příspěvek je taky psán v KONQUERORu, takže máš novej studijní materiál...


Autor: Lahvic || Vloženo: 30.10.2008 - 18:06:30
Nečekanej problém na světě - Seznam i Google jsou pěkný kurvy. Sice jejich roboti na naše stránky každej den choděj a sbíraj u nás info do svejch vyhledávačů jak blbý, ale na druhou stranu indexujou kraviny.

Příklad : Nadpis článků, nadpis nad diskuzní skupinou k článku, nadpis nad fotografií od článku, všchny nadpisy jsou uzavřený do HTML nadpisu třetí úrovně (H3), tudíž s prioritou indexování úplně stejnou ve všech případech.
No a ty svině robůtci si zaindexujou oba poslední případy, ten první ale ne.

Takže bude nutná předělávka ....

Jestli nevíte o čem mluvím, stačí do Seznamu nebo Gůgla dát nápis například Kajmáno , a uvidíte výsledky kam vás to pošle ......
Autor: Lahvic || Vloženo: 14.9.2008 - 13:53:17
Zkušebně předěláno ukládání smajlíků do databáze. Dosud se ukládal hypertextový odkaz přímo do tabulky v databázi a PHPčko to jen vykreslilo na plochu. Teď se ukládá v textové podobě (tak jako je to v tomto formuláři) a při výstupu z databáze se pak mění na obrázek.

Rozdíl poznáte snad jen kdyby to nějak dělalo problémy ... Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 14.9.2008 - 12:13:29
Geniální.....No někteé stránky to maj v hlavičce vlevo, ale tady u nás je to nalevo lepší, je tam na to akorátní místo...Takže paráda
Autor: Lahvic || Vloženo: 13.9.2008 - 23:32:23
Vyhledávání je posunuto z levého menu do pravé strany hlavičky stránky. Jednám tak na doporučení, neboť většina stránek to má podobně a uživatelé jsou tak na tenhle způsob zvyklí.
Autor: Lahvic || Vloženo: 9.9.2008 - 20:08:31
Takže jsem to odstranil. Původně jsem chtěl zobrazit nové vlákno bez ukázky textu a bez odkazu do něj, nakonec se to nebude zobrazovat vůbec. Alespoň tam neotravuje hláška o zamčeném tématu ....

Jestli to ještě bude bugovat, tak už se na zamčený témata ve fóru vykašlu a raději udělám zvláštní oddělenou skupinu.
Autor: Bludi || Vloženo: 9.9.2008 - 18:58:02
Smile Smile To sem netušil, že něco HACKnout je tak snadný Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 9.9.2008 - 18:38:05
A hned mám další. Dokonce z pravýho menu jde do toho uzamčeného vlákna vstoupit bez přihlášení. Hmmm, mám zase na čem makat Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 9.9.2008 - 18:35:20
Ha našel jsem BUG. Obsah zamčených diskuzí by se asi neměl zobrazovat na úvodní stránce v náhledech na poslední příspěvky. Vím není to celé, ale stejně Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 8.9.2008 - 20:58:01
Zhruba tak za dva dny vypnu na pár hodin možnost vkládání smajlíků do textu. Důvodem je přechod na nový systém a jeho následné testování v ostrém provozu. Současně tak nebude v provozu pro ten den zasílání zpráv o novém diskuzním příspěvku emailem - na server nahraju tak spoustu nových zpráv které budu následně mazat. Nemá cenu aby tak přišla hromada zbytečných emailů.
Autor: Lahvic || Vloženo: 30.8.2008 - 23:42:49
Takže malá nefunkční ukázka návrhu vkládání souřadnic do databáze. Takovým způsobem mi to přijde nejpřijatelnější, vyloučí se tak případné chyby .... LINK . Zatím nejsou ošetřené chyby (lze odeslat i prázdné pole), ale formulář alespoň částečně funguje. Nikam se hodnoty nezapisují, můžeš si tedy zkusit jeho vyplnění a odeslání.
Autor: Lahvic || Vloženo: 30.8.2008 - 21:20:51
Super, dík za připomínky a pochvalu. Ten vyhledávač bych mohl dát nahoru do pravýho menu, nebo doprava do hlavičky stránky. Je fakt, že bývá na většině stránek nahoře ....
Načítaj se rychlejc, páč jsou mnohem menší. Photoshop generuje strašně malý Gify (v řádech bajtů), kód je asi o polovinu menší. A nejvíc ubral styl, ten je asi pětkrát menší - okouknul jsem pár fint je sdružování stylů.

Ta čitelnost byla asi největším problémem těch starejch stránek. Po chvíli čtení mě pálily oči a prohlídnul jsem si dva články a měl jsem dost. Na nějaký dlouhý čtení jsem si spouštěl tiskovou verzi - tam bylo černý písmo na bílém podkladu a to bylo v pohodě. Proto došlo k radikální změně obsahu.
Autor: Bludi || Vloženo: 30.8.2008 - 19:58:13
První drobná připomínka... Vyhledávání bych dal výše, ať je lépe viditelné. Na většině stránek bejvá někde na začátku. Navrhoval bych nad sekci přihlášení, případně i nad členy osady.... Jinak paráda, tváří se to mnohem čitelnějc, zvlášť ve dne... No v noci uvidíme Smile Taky bych řekl, že se načítaj rychlejc-subjektivní pocit, nicméně zkoušený na ,,pomalém´´ připojení přes T-Mobile na Ostrý...
Přidání fotky k příspěvku geniální, jen co bude příležitost otestuji....
Autor: Lahvic || Vloženo: 29.8.2008 - 22:06:48
Takže nový vzhled je zkušebně v provozu. Zatím vychytávám mouchy, přeci jen server je něco jinýho než domácí Localhost. Takže prosím tolerujte příparné chybičky, pracuju na nich.
Autor: Bludi || Vloženo: 20.7.2008 - 16:01:40
Hurá, už se zase vesele přihlašuju.. Takže jen co dodělám nějaký věci, můžete se těšit na recept na báječný čokoládový likér...Testováno na lidech Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 20.7.2008 - 14:47:43
Důležité upozornění !!

Došlo ke změnám v uživatelských účtech na našich stránkách. Všem zaregistrovaným byl zaslán email s vygenerovaným novým jednorázovým heslem k jejich účtům. V emailu jsou napsány nejdůležitější informace o změnách a zároveň návod jak postupovat k úspěšnému provedení aktualizace hesla. Kdyby vám tedy email nedorazil, nebo v případě jiných problémů, dejte mi vědět.

Lahva - admin
Autor: Lahvic || Vloženo: 20.7.2008 - 13:39:41
Takže je to celé jinak. Webhosting změnil nastavení serveru, nahrál tam jinou databázi pod kterou to nemaká. Takže vydržte, ke svému účtu teď nepůjde se přihlásit ...
Autor: Lahvic || Vloženo: 20.7.2008 - 11:03:58
Hele Bluďáku, ušil jsem si sám na sebe pěknou boudu. Zabezpečoval jsem databázi natolik, že teď nemám páru jak vytáhnout do emailu uživatelské heslo. Je prostě zakódovaný přesně do toho formátu co se ti zaslal a já marně koumám co s tím. Přihlašování funguje, tam zadáš heslo ručně a skript jen porovnává. Budu to možná jiným způsobem než je to teď, například že ti to odešle odkaz na jinou stránku, odkud ty budeš moci aktivovat svůj starý účet a v nějakým nouzovým režimu si tam to heslo změnit. Uvidíme, zatím to budu řešit.

Zatím si klidně vytvoř účet nový, použij si starý nick i jméno. Já ti pak přepíšu identifikátor a tím se ti tak vrátí i tvoje statistiky. Starý účet pak smažu.
Autor: Lahvic || Vloženo: 14.7.2008 - 22:39:51
Spuštěna betaverze Top třídění. Prozatím je zkušebně v provozu řazení článků podle počtu jejich přečtení, později doplním ještě řazení podle počtu hlasů k jednotlivým článkům. Je zobrazena ještě stará a nová verze, ta stará je pouze pro kontrolu a po odzkoušení té nové bude odstraněna. Podle této statistiky ve čtenosti suveréně vedou žrádla. K vidění zde : LINK
Autor: Lahvic || Vloženo: 12.7.2008 - 12:56:08
Takže konečně jsem našel vzor pro tu dřevěnou ikonku, odkazující v levém menu na každého týpka z naší osady. Měl jsem jí zahrabanou v počítači na místě, kde bych jí nikdy nehledal. Takže Voříšek už má taky odkaz na svojí recenzi Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 16.6.2008 - 15:27:37
Odesláno

No jo, ale slavnej GSAK umí sypat data do Garminu....Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 15.6.2008 - 22:57:25
Tak mi pošli nějakej soubor tohoto typu, ať si ho můžu delaborovat a vošéfovat jak by to šlo generovat PHPčkem. Jak tak na to koukám, tak ten slavnej GSAK si zase neumí pořádně poradit s Garminovskou databází. Tudíž by bylo asi potřeba generovat několik typů souborů.

Jestli v sobě dokáže nést HTML je mi k ničemu. To je PHPčku v podstatě u prdele, co mu nasypu, to generuje. V podstatě nejni problém vygenerovat jakejkoliv formát, třeba PDFka, doc a pod.

Lobovat, kurva ty používáš chytrý výrazy. Smile Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 15.6.2008 - 06:56:24
Bych si opět dovolil lobovat za GPX formát, který v sobě dokáže nést HTML kód. Tudíž by rkom GPS souřadnic mohl nést i ostatní údaje vedené v DB..
Jinak ten šystém vypadá rozumně...
Autor: Lahvic || Vloženo: 14.6.2008 - 22:43:05
Pokusím se napsat jak by to asi vypadalo v praxi. Dám příklad na vložení záznamu do databáze o hospodě.

Neregistrovaný uživatel, například trampík, objeví v terénu perfektní hospůdku, která si zaslouží reklamu (nebo ho nějaká nasere a ta si pak zaslouží reklamu negativní). Přijde na naše stránky a přes vyhledávač koukne jestli se hospoda v databázi nenachází (jsou možné chyby a ty odstraní administrátor). Poté se pustí do záznamu. Do připraveného webového formuláře vyplní následující údaje :
  • Název zařízení
  • Kraj ve kterém se nachází
  • Typ zařízení (hospoda, kiosek)
  • Provoz (celoroční, sezónní)
  • GPS souřadnice
  • Provozovatele
  • Popis, otvírací dobu, chválu nebo pohanu
  • Vyplní hlasování o kvalitě obsluhy, jídla, pití
  • Svoje jméno a email
  • Volbu zda-li chce být informován emailem o schválení záznamu
  • Antispamovou ochranu
Formulář odešle a je informován o zařazení do fronty ke schválení. Povinné údaje budou pouze "název, kraj, typ, provoz, jméno a email".

Administrátorům přijde informační email a ti vstoupí na stránku, kam mají přístup pouze oni. Tam je celý záznam jak na dlani (popřípadě víc záznamů). Administrátor označí ten záznam, který bude schvalovat a tím se ostatním zobrazí jako "již editovaný" (předejde se tím komplikacím a schvalováním jednoho záznamu dvěma administrátory). Admin zkontroluje všechny údaje, popř. doplní chybějící. Nevhodné údaje nepustí dál. V případě že se ona hospoda v databázi již nachází, přidá záznam k již existujícímu (jedna hospoda může mít třeba i deset popisů) . Záznam je schválen a odeslán do databáze. Autor je v případě zájmu automaticky informován.

Hospoda je tak zařazena do kraje, druhu apod. To usnadní vyhledávání. Zároveň je zařazena do generované mapy.

Zájemci o novinky jsou emailem informováni o vložení nového záznamu …..

A já jako webmaster si mnu ruce, jak se ten systém uchytil Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 14.6.2008 - 22:00:34
K tomu formátu souřadnic. V podstatě není problém data naimportovat do jakéhokoliv formátu. Do PHPčka prostě vložíš předdefinovanou šablonu a dáš na určitá místa vypsat aktuální údaje z databáze. PHPčko pak vygeneruje celý dokument. To znamená že formát GPX nebude žádný problém.

GC je sice dobrý, ale taky není všespasitelný. Například Martinská stěna, zřícenina hradu Čap a další svojí kešku zatím nemají. A ne každej kdo chce do přírody, tak sleduje Geocaching. A Geocaching má jednu podstatnou nevýhodu, absence diakritiky. Těžko totiž uděláš kešku a nazveš jí "hrad Čap". Tudíž dostane název "Cap", což je ve vyhledávači poměrně podstatný. Tudíž máš šanci se na vyhledávačích prosadit.

Je fakt, že málokdo ví, že vkládání odkazů do Rozcestníku je zcela free. Informace v tomto ohledu na našich stránkách zcela chybí. Takže než rozjedu databázi, připravím nejdříve řádný návod na použití našeho webu. V Rozcestníku totiž nejde jen o stránky které nalezneme my, tam může přispět kdokoliv. Trampských stránek je na webu spousty, majitel si vložením odkazu k nám může trochu zvýšit návštěvnost ....

A máme prvního odpadlíka ohledně vkládání údajů ....... Smile Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 14.6.2008 - 21:39:49
To bude tím, že v rozcestníku už všechny zajímavé stránky jsou...
Já bych byl pro, jen se mi nelíbí ten formát těch souřadnic. Chápu, že GDB znáš, ale podle mně je to více méně garminovský formát. Osobně si myslím, že větší uplatnění by našlo asi GPX, ale tam by se asi nejdřív musela prostudovat štruktura. Výhodu má, že do většiny navigačních a geosoftů včetně mapsourcu od garminu se ten GPX dá bezproblému naimporotvat.
Co se týká přispývání a hlasování, hlasoval bych určitě.
Akorát teda s tím obsahem bych byl zazačátku pomalejší. Začal bych třeba hospodama a studánkama potom např různý armyshopy a tak. Na zajímavá místa v tuto chvíli máme GC, takže to bych třeba nechal až na později, podle toho jak se to rozjede
Autor: Lahvic || Vloženo: 14.6.2008 - 21:13:52
Už před časem se mi v hlavě zrodila myšlenka na rozšíření stránek. Vím že jsme už kdysi část této myšlenky konzultovali, teď jsem jí ale rozšířil.

Jde o databázi ....
  • Restaurací, hospod, kiosků, náleven apod.
  • Pramenů, studánek a jiných zdrojů pitné vody
  • Turisticky zajímavých míst - skalní útvary, památné stromy, vyhlídky a rozhledny ...
Databáze by obsahovala popis míst, otvírací doby, GPS souřadnice, fotografie a v budoucnu i dynamicky generovanou mapu těchto záznamů. Součástí by bylo hlasování o kvalitě místa. U hospod by to byla navíc karma, s nižším hodnocením by se hospoda propadala v navigaci stránek až na poslední místa (třeba taková restaurace v Zakšíně by si zasloužila karmu tak mínus sto). Dalším prvkem by bylo generování souboru s příponou Gdb, tudíž ihned volně stažitelné všechny záznamy do GPS.

Vše by probíhalo podle následujícího plánu. Vložit údaj by mohl jakýkoliv neregistrovaný návštěvník stránek. Aby jsme zamezili kravinám, tak jsou dvě možnosti ukádání do databáze. Uživatel vloží záznam do databáze, ten se ihned uloží a objeví na stránkách. Zároveň by byli informováni administrátoři (v současnosti 3) a ti by záznam zkontrolovali a popř. upravili nebo smazali. Druhá varianta by byla, že by uživatel záznam odeslal a ten by se zařadil do fronty ke schválení. To by zase dělali administrátoři, kteří by jej zkontrolovali a "vystrčili" na stránky. Tak by nedošlo k vložení nežádoucích údajů, např. trampské kempy apod. Autor záznamu by pak dostal kód, pomocí kterého by záznam mohl kdykoliv editovat (pro registrované uživatele je to samozřejmost i bez kódu).

Databázi mám rozpracovanou a jsem schopen jí posadit na net tak do 30-ti dnů.

A vás se ptám.
  • Má to smysl ??
  • Budete vkládat údaje ??
  • Budete administrovat databázi ??
  • Budete hlasovat o kvalitě a tvořit "karmu" ??
  • Zajímaly by vás tyto údaje a využívali by jste jich ??
Jde mi totiž o to, aby to nedopadlo jako u Rozcestníku. Tam totiž vkládám odkazy akorát já, Džarda a nějakej jeden spamer.

Tak co si myslíte ?? Jde mi o to, abych se s tím nedřel jako vůl a pak to vyšlo vniveč. Přeci jen je to práce jak na kostele .....
Autor: Lahvic || Vloženo: 12.6.2008 - 14:07:17
První příspěvek už se mi sešel, Džarda dodal do společný kasičky 10 € . To znamená že při současným kurzu vůči CZK to vychází na cca. 247 korun Smile Smile Smile . Celková cena je vč. domény 1114 CZK Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 11.6.2008 - 19:09:48
Výše je podle toho, kolik se nás sejde. Zatím jsme dva. Ty nejsi rád že máme docela čtený stránky ?? Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 11.6.2008 - 18:11:06
300 UID -- jak říká Medelák, tato informace má pro mne cenu zlata....

Tak jo, tak do nějakýho příspěvku bych šel, je tam nějaká výše? A co třeba 2 láhve RUMu? Bylo by to OK? Jen se teda obávám toho termínu, mám to teďka narvaný. Pak dovolená na Ostrý, takže termín žádný neslibuji..
Autor: Lahvic || Vloženo: 11.6.2008 - 17:42:10
No právě, teď jsem tu neomezeným vládcem. To by se v případě účasti dalších plátců změnilo Smile

Beru czk a € Smile . Přijímám penízky na ruku, popřípadě i jiné naturálie (například RUM) Smile . Platba by měla proběhnout maximálně do konce června, protože jsem v tomto termínu mimo dosah, tak raději dřív.

Bonusy ?? Co třeba dobrej pocit z toho, že provozujeme stránky s průměrem 300 UID denně Smile Smile Smile .
Autor: Bludi || Vloženo: 11.6.2008 - 17:33:04
A můžeě nám tedy říci, čím si tady teď?
Cituji: ,, V souvislosti možností editace diskuze jsem zároveň odebral oprávnění admin všem uživatelům, kteří jej dosud měli. Toto právo si ponechávám prozatím sám."

Jináč je sice hezký, že vyhlasšuješ sbírku, bys taky ale moh hodit nějaký podrobnosti...V jaké měně přijímáš platbu, nebo si to snad chceš vybrat v naturáliích... Kam máme platbu směrovat, termín do kdy. Jaké bonusy z toho budeme mít a tak dál...
Autor: Lahvic || Vloženo: 11.6.2008 - 17:03:41
Blíží se nám platba na další roční provoz našich stránek. Platba by měla proběhnout do 10.července. Za doménu a webhosting to bude 1070 czk.

Takže chcete se někdo zúčastnit veřejný sbírky ?? Když nic nevyberu, financnu to sám. Pak tu budu ale zcela neomezeným pánem Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 11.6.2008 - 16:57:48
Od 24. do 29. června předávám štafetu ve vedení stránek, budu se pohybovat mimo republiku a nebudu se týden připojovat na net. Taky by to byla z Rajchu, Francie nebo Anglie finanční sebevražda. Prosím tedy administrátory aby dohlédli na provoz. Kdyby se tu objevily nějaký nevhodný komentáře, mázněte to prosím. Rasistický výroky jsou tolerovány Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 6.5.2008 - 13:35:29
Přesně tak, sekce rubriky. Odkoukal jsem to z jednoho toho odkazu co jsi sem vložil, je to dobře vymyšlený. Člověk má tak všechny typy článků hned při ruce.
Ještě budu dodělávat sekci SOUVISEJÍCÍ - když už budeš nějaký článek číst, nahoře ti to nabídne možnost si přečíst podobný.
Autor: Dž. || Vloženo: 6.5.2008 - 11:42:36
Koukám že jsou nějaký nový vychytávky ...Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 14.4.2008 - 21:04:53
Tak jsem uložil svůj jubilejní stý článek Smile . A ještě jich pár v plánu mám .... Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 30.3.2008 - 20:02:57
Jen tak pro zajímavost uvádím několik údajů o našich stránkách, které nejsou pro veřejnost běžně přístupné. Jde o velikost. Stránky komplet mají v současnosti 634MB, plus 2MB databáze. Ta databáze vypadá proti zbytku směšně, ale dvou megová databáze je hodně slušná, to jsou ale přibližně dvě miliardy znaků včetně mezer a interpunkčních znamínek. To znamená ...... pište pište, ať máme brzo deset miliard znaků Smile Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 27.3.2008 - 21:30:51
Já nesehnal jinou ikonku Smile Smile Smile . Klidně po nějaký jukni a já jí hned předělám. Ta značka by byla ideální Smile
Autor: Bludi || Vloženo: 27.3.2008 - 21:28:13
Jo a ještě jeden trapnej dotaz, proč má příkaz blokovat adresu ikonku poštovní obálky? Smile Navrhoval bych ,,zákaz stání´´
Autor: Bludi || Vloženo: 27.3.2008 - 21:26:34
Teď jsem na to ještě koukal, ona ta fotka na vejšku se fakt v náhledu třeba u článku ukáže celá. Jen když si dáš prohlížení tak s tím už si asi prohlížeč neporadí (nelze náhodou nastavit velikost prohlížecího okna).
No kvůli té velikosti mi to právě nešlo nahrát... Vždycky se to tvářilo, že nahrává, a pak už jen bílí okno a dole hláška dokončeno... Schválně zkus si vložit třeba hned tu první fotku s těma křížema v původní velikosti, jakou sem ti poslal....
Autor: Lahvic || Vloženo: 27.3.2008 - 21:18:46
Juknu na to. Omezení 900kb jsem nastavil já v PHPčku, tam je to daný. Ten rozměr fotky je pro mě novinka, že by nějaký failure prohlížeče ?? Protože v PHPčku jsem na rozměr fotky omezení nedal. Ta se totiž automaticky vykreslí v určité velikosti.
Fotky na vejšku taky nejsou oříznutý, jen špatně vykreslený. To je specialitka Exploreru, pro něj je Javascript velikou neznámou Smile . No vidíš, mám co na práci. Asi to budu muset předělat, vynechat javu a vymyslet jiný řešení. To bych viděl v novém okně prohlížeče, nuceně otevřeným podle danných parametrů. To jsem pořešil zatím ve všech prohlížečích, hádej ale kterej zase hapruje Smile

Já teda z provozních důvodů ty fotky na vejšku stáhnu (nenechám je vykreslit), v databázi ale zůstanou. Až ten problém vyřeším, tak je zase vystrčím.
Autor: Bludi || Vloženo: 27.3.2008 - 21:05:53
Tohle asi patří spíše sem..
Při uploadu fotek je jasné omezení do 900 kb. OK. Ale ono je i omezení co se rozměru týká Nevím kde je ten limit ale fotka 3000x2000 se nedá vložit, musí se zmenšit např na 1200x1000. Navíc fotky, který jsou na stojačku např. ten kostel v Ostravě, tak tam dojde automaticky k oříznutí.. Zkus teda zjisti jaké je to rozměrové omezení a přidat to k těm kb..
Autor: Lahvic || Vloženo: 25.3.2008 - 15:20:34
Rozhodl jsem se že uvolním na stránkách mravy a popustím uzdu fantazii. V praxi to znamená že budeme moci psát v podstatě o čemkoliv co neodporuje zákonům republiky. Je možnost psát o tom co nás baví, co máme rádi, politické názory, recenze atd. Džarda třeba připravuje recenzi některých filmů, já píšu o válečném odboji atd. atd. Zdálnivě to s tématem trampské osady nesouvisí, opak je ale pravdou. Vždyť jde jen o prezentaci našich názorů a postojů.
Autor: Lahvic || Vloženo: 5.3.2008 - 13:28:43
Takže započal jsem s přestavbou stránek a aplikuji některé změny. Tou první je odebrání možnosti tvorby zvadla v článcích. Tyto zvadla již nebudou zvýhodňovány před ostatními články, odpadá i možnost časového omezení článku. Dále jsem odstranil některé nedostatky v zobrazování, opravil jsem možnost editací jednotlivých příspevků v diskuzním fóru. Zároveň jsem zprovoznil zamykání jednotlivých vláken v diskuzi, pracuji na zneviditelnění neaktivních diskuzních skupin. V souvislosti možností editace diskuze jsem zároveň odebral oprávnění admin všem uživatelům, kteří jej dosud měli. Toto právo si ponechávám prozatím sám. A na závěr, v dohledné době se pokusím o změnu prezentace těchto stránek, a to jak graficky, tak obsahově.
Autor: Lahvic || Vloženo: 1.1.2008 - 15:05:35
Od nového roku je možnost ukládat k jednotlivým anketám až 10 odpovědí. Původně jich bylo pouze 7, v některých případech to bylo ale málo. Počet všech anket na stránkách je omezen na 100.
Autor: Lahvic || Vloženo: 24.12.2007 - 12:01:07
Tak kde jsou ty stohy slibovaných receptů ??? Smile Zatím se činí jenom Džarda, nebýt jeho tak sekce "recepty a jídla" by byla skoro prázdná ....
Autor: Dž. || Vloženo: 13.12.2007 - 11:29:55
Tak to je luxus … Smile
Autor: Lahvic || Vloženo: 12.12.2007 - 22:53:59
Všechny příspěvky na hlavní straně fora se řadí podle data uložení ...

Po určitou dobu nebudou dostupné starší komentáře k článkům. Převádím totiž data z jedné databázové tabulky do druhé a to chvíli trvá. V dohledné době se ale všechny objeví ...
Autor: Lahvic || Vloženo: 12.12.2007 - 22:51:08
Takže nová verze diskuze je na světě. Toto je zatím beta-verze, tudíž může mít ještě nějaký mušky. Budu zkoumat funkce v ostrém provozu.

Co je nového ?? Především vlákna. Původní diskuze nevyužívala vláken a mlelo se tam páté přes deváté. Systém cirací a RE mi přijde k ničemu, to moc diskuzi mezpřehlední. Jsou tu tedy vlákna. Když budete chtít diskutovat o některé konkrétní věci a očekáváte více odpovědí, neváhejte založit téma, tedy vlákno. Vyhledávejte prosím předem zda-li se o vašem tématu už někde nediskutovalo.
Dále jsem napojil komentáře k článkům se samotnou diskuzí. Když tedy napíšete komentář pod článek, v diskuzi (pokud už není založeno) se uloží nové vlákno s názvem článku. Zároveň se vedle názvu objeví odkaz na ten konkrétní článek. Odpovídat k tomu článku lze tedy přímo od něj, nebo z diskuzního fora. Je to kvůli zpřehlednění, protože pro návštěvníka kterému nechodí informační emaily je velmi těžké zaregistrovat komentář který byl uložen k některému článku staršího data založení ...

Odpovědí: 181 | Autor vlákna: Lahvic | 12.12.2007

Diskuzní forum

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Opravdu skvěle napsáno, úplně tam poznávám lidi Možná ... [více]

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Chybí tam ještě Němec - německý army hadry z 2. světový ... [více]

3.3.2024 | Had

Dneska už Březák moc útulně nevypadá. ... [více]


Menu

Odkazy

Počet návštěv


Celkově přístupů : 1542514
Přístupů dnes : 265
Max za den : 1713
a to : 26.5.2017
Online : 13

Kalendář

Dnes je:

Středa, 15.5.2024

<<05 / 2024>>
PoÚtStČtSoNe
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Žádná plánovaná akce !

Přejít do kalendáře

Propagace

Ikona webu
QR

Naše osada

Láva Grepa Medelák Karlik Bludi Kóža Voříšek Píba
In memoriam Unkas Jarda Pictus

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Uživatelské jméno
Heslo:
Uživatelské heslo

Rubriky

Anketa

Jaký bágl vozíte nejčastěji na vandry?

usárnuGraf 345
teleGraf 196
US "alici"Graf 206
krosnuGraf 247
kletrGraf 181
batoh hadrákGraf 217
jiný civilní báglGraf 228
jiný armádní báglGraf 219
igelitku z TescaGraf 193
jezdím bez bágluGraf 201

Hlasů: 2233

Více anket

Databáze míst

Poslední vložené:
Jez Roztoky u Křivoklátu
Hospoda U jezzu
Restaurace Ludmila
Restaurace U Přívozu
Restaurace Višňová-Hájek

Zpěvník

Odběr novinek


Přihlásit se k odběru
novinek e-mailem:

Info

Kontakt


lahvic@seznam.cz
ICQ: 198552144

Copyright © 2001–2024 T.O.Minessota   Lahvic | ICQ: 198-552-144