Trampská osada Minessota

Stránky neortodoxních trampů


Bez sněhuGermany France United Kingdom

Cyklisti jsou zpátky !!

Tak první letošní sobotu s jarním počasím máme za sebou. Samozřejmě z toho má většina lidí radost, i já k nim patřím. Bohužel svoje nadšení začala projevovat i určitá skupina obyvatelstva, kterou nijak zvlášť nemiluju, cyklisté.

Cyklistika v posledních letech prožívá svůj velký boom, stává se modním hitem postihujícím lidi od nejmladších po nejstarší. Tisíce pestrobarevně oděných "cyklistů" dráždících svoje lakované duralové trubky zaplavují silnice, chodníky, lesní cesty a cyklostezky. Je jich každým rokem více, je to doslova záplava. Osobně nemám nic proti skalním cyklistům, provozujícím svého koníčka celoročně. Je to jejich životní styl, se svým kolem doslova žijí. A podle toho se také chovají. Umí v tom chodit, na silnici o nich skoro ani nevíte, jezdí úplně na krajnici, jezdí rychle a svižně. Bohužel jich je ale drasticky málo v poměru s těmi svátečními. Sváteční cyklisté s prvními teplejšími slunečními paprsky začnou kličkovat po silnicích, obtěžovat svým hlukem a přítomností zvířata v lese, proplétají se na chodnících, jsou prostě všude kam se podíváte. Nemají zábrany a není na ně bič. Když jsem jezdil v sobotu celý den linku na okraji Prahy, užíval jsem si doslova slalomu na silnici mezi davy těchto svátečňáků. Předjedete jednoho, obratem dojedete druhého. Horší je situace na úzkých silničkách s 12-ti tunovou krávou v podobě autobusu, to jsou doslova lázně. Oni totiž nejezdí předpisově při krajnici, vždyť tam jsou přece kamínky a hrozí smeknutí kola při brzdění. Proto jezdí metr a více od kraje vozovky, bez ohledu na okolní provoz. Zaberou šířku vozovky pomalu stejnou jako osobní automobil, jejich předjíždění je ale ještě horší, neboť okolo autobusu vzniká tlaková vlna která by je mohla sundat v tom lepším případě do příkopu. Takže je mnohdy opravdu problém je předjet. Nezřídka je potkáte dva vedle sebe, vesele diskutujících o krásném počasí a o tom, jak provozují zdravý a klidný sport. Navíc jsem celý den jezdil okolo hospody, kde tito hovada (toho termínu se opravdu nebojím použít) vysedávali na zahrádce, chlapi tlačili do hlavy pivo a ženský víno. Nezřídka tam byli i s dětmi. A jediná možná cesta od hospody vede po silnici !! To prostě udělá akorát idiot, že vezme manželku s dětmi na cyklovýlet, sednou do hospody, loupnou tam trochu alkoholu a opět se jdou motat do provozu. Policajti si jich nevšímají. Ve filmu Slavnosti sněženek se návratu opilců na kolech smějeme, ve skutečnosti je to v současnosti ale velký problém. Zatápejte v paměti a vzpomeňte si kolikrát v létě vidíte kola opřená ve stojáncích okolo hospody a jejich majitele uvnitř vesele camrajících pivo. Bohužel osobně znám pár lidí kteří nejdou pro takto pojatý výlet daleko, dokonce i s dětmi. A pak se ještě chlubí že ujeli za den 50 kilometrů, zmákli 5 a více piv, nějaký víno a jak se jim po tom skvěle šlapalo !!

Chtěl bych cyklisty seznámit s tím, co je může potkat. Jede-li cyklista pod vlivem alkoholu, lze uložit pokutu do 10 000 Kč a zákaz činnosti do jednoho roku. Jestliže se cyklista odmítne podrobit dechové zkoušce, nebo lékařskému vyšetření, zda není ovlivněn alkoholem v případě pozitivní dechové zkoušky, lze uložit pokutu do 15 000 Kč a zákaz činnosti do dvou let. Záleží na zhodnocení nebezpečnosti cyklistova jednání správním orgánem, který přestupek bude projednávat. Jsem přesvědčen, že mnoho cyklistů ani netuší, že jízda na kole se mu může takto prodražit. Jsou to většinou ti, kteří nemají řidičský průkaz a o existenci nějakého zákona nemají ani potuchy. Zarážející je však skutečnost, že mnohý takto posilněný cyklista je držitelem řidičského průkazu, nebo se dokonce řízením motorového vozidla živí a uvedený zákon by měl znát.

Neříkám že každý cyklista je automaticky blbec, ale jak už Rusové za druhé světové války prokázali, v množství je síla. V každém kolektivu je v úměrném množství počet blbců, a to v takovém množství lidí na kolech znamená, že blbců na silnicích úměrně přibývá. A tím se zvyšuje šance takového vola potkat. K tomu množství uvedu ještě jeden příklad. Obecně se tvrdí že řidiči bavoráků jsou agresivní, hloupí a nebezpeční lidé. Je jich ale na silnicích poměrně málo a tak vám hrozí mnohem větší nebezpečí v podobě Fabie, kterých české silnice brázdí obrovské množství. Takže jakou šanci máte že vás na křižovatce sundá bavorák oproti Fabii ?? Takže to převedu na cyklisty, je jich moc a tak hrozí mnohem větší možnost, že provedou nějaký průser.

A na závěr, koukněte na názory některých !!! LINK . To by ho člověk kopnul do prdele !!!

A ještě trochu diskuze : LINK
Nezařazené  |  Autor: Jan Vála   16.3.2008  |  Přečteno: 68x  | Mail Printer

Ohodnoťte článek jako ve škole: 1  2  3  4  5  
Hlasováno: 5x | Průměrná známka: 1.0

 Komentáře: 7

Lahvic   30.3.08 - 19:45:12

No to bude problém až se objeví jako nejbližší od home-coo. Pak nezbývá než oslovit Bludi-BIKE-kamarády aby jí udělali za mě, neb si v dohledné době kolo nepořídím . A ke kešce napíšu log typu T4TC a TNLN . Popřípadě si do té doby pořídím Premium-member a dám si jí na Ignore-list.

Tak to si cením, beru to tedy zpět a nebudu tě házet do jednoho pytle s ostatními. Mě nesere jen pár cyklistů, mě lezou krkem jako celek, protože i kdyby jich bylo 80% poctivejch a nekonfliktních, pořád vzhledem k jejich množství zbývá mezi nimi dost volů dost na to, aby tě nasrali. Vem si že jich v tomhle státě jezdí už mega a půl, to je kurva dost !! Protože se v tomto státě nosí kolektivní vina, i já jí aplikuji na toto odvětví , přestože vím, že všichni volové nejsou. Je to stejný jako když řekneš něco proti cikánům, automaticky tě označej za nácka.

Bludi   30.3.08 - 19:27:59

Hm, tak teď už je mi to všechno úplně jasný Prostě tě pár cyklistů nasralo a házíš všechny do jednoho pytle To je DISKREDITACE TOTOK

Hm, no ale vážněji, nejsem žádnej zarytej cyklista, to vůbec, spíš to beru tak, že co se nedá dát drive-in a na chození je to daleko, tak pokud je to sjízdné na kole, tak proč se namáhat. Po nějaký hlavnější silnici jsem jel minimálně, ta navíc nebyla úzká, takže sem nikomu nepřekážel. Vlastně z důvodu vysoké dopravy, se hlavním tahům snažím vyhnout.Což se mi na železniční 8 myslím docela povedlo....

A teď zase nevážně:

Sem zvědavej, jak ty anti-cyklistická Lampo odlovíš LINK teda zatím asi ne, ale až třeba jednoho krásného dne, ti skočí na první stranu nejbližších od homecoo ..Se třeba najdou kamarádi, kteří ti ochotně kolo zapůjčí...

Lahvic   30.3.08 - 19:14:23

To je pravda. Tak abych nezůstal nic dlužen, tak i motorkářů je teď na silnicích plná prdel . Ale jak už jsem psal, v množství je síla a cyklisti tě množstvím utlučou. A motorkáři mi zase tolik nevaděj, ty jsou většinou v háji dřív než se stihneš rozkoukat. A silnice nepatří jen autům, například jsou i vozíčkáři, volský potahy, chodci, osoby tlačící ruční vozík . Ti mi taky nevaděj.

No to nejni dobrá zpráva. Tak to budu zejtra trnout hrůzou jestli se Medelák v půl sedmý v práci ukáže

Bludi   30.3.08 - 19:06:27

Já vím, jinak bych to nepsal a nerozjížděl zbytečně nový vlákno Ale to stou zimou a teplem nemáš pravdu. Holt jsou aktivity, které se provozují v létě a aktivity, které se provozují v zimě. Jen bych doporučil zmínit, že krom cyklistů, se začínaj množit i motorkáři, který taky v zimě nejezdili. Zrovínka včera jsem viděl Medeláka u pumpy jak tankuje benzín do jak ty řikáš ,,splašených´´trubek. Tak doufám, že až ho uvidíš v práci, že ho nezapomeneš seřvat jak si to dovoluje, vyjíždět s něčím takovým na silnice, který patří patrně jen MHD a autům

Lahvic   30.3.08 - 19:02:40

Vlastně už ti chybí jenom ....

  • V létě na kole
  • V zimě na lyže
  • Squash
  • Fitness centrum
  • Mít fotku na líbimseti.cz
  • A pravidelně kouřit trávu

A budeš IN !!!

Lahvic   30.3.08 - 18:51:22

A taky mě s tím pěkně sereš !! Apropo, vymyslím jak propojit jednotlivý vlákna ve fóru, páč teď by se zrovna hodilo dát tenhle příspěvek do vlákna, kde řešíme ty teplomilný lidi (tzv.letňáky). Je to jak s vandrama, jen co vykoukne sluníčko, tak jste hrdinové !! Ale jen co foukne větříček, hned jste zase doma u kamen .

Ale zároveň oceňuju že alespoň za řidítkama nechlastáš.

Bludi   30.3.08 - 18:44:02

Jo, přesně tak. CYKLISTI jsou zpátky. V dnešním parádně jarním počasí jsem odzimoval kolo a vyrazil na první jarní BIKE-IN cache... A jen co sem se vrátil domu, vdechnul jsem 2 lahváče. No, paráda.... Těším se na další cyklozážitky

Diskuzní forum

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Opravdu skvěle napsáno, úplně tam poznávám lidi Možná ... [více]

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Chybí tam ještě Němec - německý army hadry z 2. světový ... [více]

3.3.2024 | Had

Dneska už Březák moc útulně nevypadá. ... [více]


Menu

Odkazy

Počet návštěv


Celkově přístupů : 1507377
Přístupů dnes : 264
Max za den : 1713
a to : 26.5.2017
Online : 9

Kalendář

Dnes je:

Úterý, 19.3.2024

<<03 / 2024>>
PoÚtStČtSoNe
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Žádná plánovaná akce !

Přejít do kalendáře

Propagace

Ikona webu
QR

Naše osada

Láva Grepa Medelák Karlik Bludi Kóža Voříšek Píba
In memoriam Unkas Jarda Pictus

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Uživatelské jméno
Heslo:
Uživatelské heslo

Rubriky

Anketa

Jak se vám líbí stránky?

Super !Graf 869
Pěkné Graf 437
PrůměrGraf 476
Nic mocGraf 366
HroznéGraf 441

Hlasů: 2593

Více anket

Databáze míst

Poslední vložené:
Jez Roztoky u Křivoklátu
Hospoda U jezzu
Restaurace Ludmila
Restaurace U Přívozu
Restaurace Višňová-Hájek

Zpěvník

Odběr novinek


Přihlásit se k odběru
novinek e-mailem:

Info

Kontakt


lahvic@seznam.cz
ICQ: 198552144

Copyright © 2001–2024 T.O.Minessota   Lahvic | ICQ: 198-552-144