Trampská osada Minessota

Stránky neortodoxních trampů


Bez sněhuGermany France United Kingdom

Rajčatový salát

Rajčatový salát
Chápu že naší masožravé části osady se při čtení následujících řádek budou asi kroutit i prsty na nohou, přesto jsem se však rozhodl sepsat notoricky známý zeleninový výrobek. Rajčatový salát je využíván především jako příloha k hlavnímu jídlu, při dostatečném množství se dá však použít i jako jídlo hlavní. Když na něj dostanu chuť, neváhám zakoupit tak dva kilogramy rajčat, citrón a ostatní přísady a salátu mám pak celou mísu. A to je potom mňamka. Takové množství jsem schopen "zbourat" na posezení. Recept je triviálně jednoduchý a jistě jej každý zná. Liší se pouze v některých detailech. Někdo používá do nálevu ocet a trochu větší množství cukru, já mám raději citrón. Abych dal zadost trendu moderní doby tak doplním, že je to salát pravděpodobně lehký a zřejmě ne moc kalorický. Nicméně pro žlučníkové, slinivkové nebo cukrovkové dietáře to asi nebude to pravé, především díky cukru, oleji, cibuli a agresivnímu citrónu. Samozřejmě že existují i způsoby jak tento salát "odlehčit" a udělat jej stravitelným i pro dietáře, ten způsob ale neznám, tak se jím ani nebudu zabývat. Tak tedy k samotné přípravě této pochutiny ....

Rajčata opláchneme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Oloupeme, nakrájíme a vložíme cibuli. Rozřízneme a odšťavíme citrón. Vzniklou šťávu nalejeme do mísy, promícháme a necháme chvíli odstát. Poté přidáme trochu vody a nálev lehce osladíme, posolíme a trochu popepříme. Přilejeme trochu stolního oleje, ne víc než náprstek. Nálev by neměl být moc kyselý, v opačném případě dodáme ještě trochu cukru. Salát je poživatelný okamžitě, lepší chuti docílíme ale jeho odležením. Proto ho na dvě hodinky vložíme do lednice. No a je hotovo.
    Složení :
  • Rajčata (množství dle libosti)
  • 1 nebo 2 citróny
  • Cibule
  • Cukr
  • Sůl
  • Pepř
  • Voda
  • Stolní olej

Když píšu tyhle řádky, tak jsem na ten salát dostal příšernou chuť. V lednici rajčata nějaké mám, jak tedy odešlu tenhle článek na web, jdu se do něj pustit .... Smile
Recepty  |  Autor: Jan Vála   4.6.2008  |  Přečteno: 97x  | Mail Printer

Ohodnoťte článek jako ve škole: 1  2  3  4  5  
Hlasováno: 6x | Průměrná známka: 1.0

 Komentáře: 0

Diskuzní forum

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Opravdu skvěle napsáno, úplně tam poznávám lidi Možná ... [více]

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Chybí tam ještě Němec - německý army hadry z 2. světový ... [více]

3.3.2024 | Had

Dneska už Březák moc útulně nevypadá. ... [více]


Menu

Odkazy

Počet návštěv


Celkově přístupů : 1529164
Přístupů dnes : 601
Max za den : 1713
a to : 26.5.2017
Online : 12

Kalendář

Dnes je:

Středa, 24.4.2024

<<04 / 2024>>
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Žádná plánovaná akce !

Přejít do kalendáře

Propagace

Ikona webu
QR

Naše osada

Láva Grepa Medelák Karlik Bludi Kóža Voříšek Píba
In memoriam Unkas Jarda Pictus

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Uživatelské jméno
Heslo:
Uživatelské heslo

Rubriky

Anketa

Co je to fagula ???

Nápoj s 5 druhů chlastuGraf 730
Přístřešek proti deštiGraf 483
Louče z přírodního materiáluGraf 620

Děkujeme za váš hlas !

Hlasů: 1834

Více anket

Databáze míst

Poslední vložené:
Jez Roztoky u Křivoklátu
Hospoda U jezzu
Restaurace Ludmila
Restaurace U Přívozu
Restaurace Višňová-Hájek

Zpěvník

Odběr novinek


Přihlásit se k odběru
novinek e-mailem:

Info

Kontakt


lahvic@seznam.cz
ICQ: 198552144

Copyright © 2001–2024 T.O.Minessota   Lahvic | ICQ: 198-552-144