Trampská osada Minessota

Stránky neortodoxních trampů


Bez sněhuGermany France United Kingdom

Výlet na Padrť

Cesta od obce Buková
Velikonoce jsou pro mnohé svátkem. Někteří je slaví s nadšením, někteří z principu, jiní kvůli dětem. Já na ně dlabu úplně, podobné aktivity skutečně rád nemám. Vajíčka jako potravinu na jídelníčku mám na předním místě, nicméně je mi úplně jedno jak vypadá skořápka vajíčka dříve, než jeho obsah proženu svým trávícím traktem. A dělat někde šaška s kusem klacku v ruce, vyfasovat od místního něžného pohlaví pár zbarvenejch bílkovinovejch bomb, kvůli kterejm si slepice někde v drůbežárně musely strhnout prdele a který se navíc topily v bůhví jakejch sračkách, aby měly barvu radioaktivního odpadu, na to fakt nejsem stavěnej. A tak jsem se o víkendu věnoval trochu hodnotnějším činnostem, tedy alespoň z mého pohledu.

Vandr ?? Bejt s kým, nebylo by co řešit. Ovšem co podniknout s osadou, ve které se jeden stal kovaným otcem, druhej motorkářem, další chalupářem, jinej feťákem, jeden z řady zabřednul k chlastu a zbytek mančaftu je mrtvej. V takový sestavě lze jen těžko sebrat bandu na čundr Smile

No a vyrazit samotnej je o ničem Smile

Nicméně i mě vylákalo krásné počasí na toulky po vlastech českých. Neděli jsem si spojil s geocachingem. Ovšem hned na prvních dvou keškách neúspěch, nebyl jsem sám kdo se motal po okolí Prahy a vyzvednutí schránek nebylo myslitelné kvůli kolemjdoucím davům. Zatoužil jsem po relativně klidnějším místě. A tak se mi blejsknul v hlavě plán, který už v ní váznul dlouho.

Padrťské rybníky.

Rychlý pohled to turistické GPSky, zmapování okolního terénu a brzy mě už automobilová navigace hnala požadovaným směrem. Tedy alespoň jsem si to myslel. Rekognoskace terénu v mapě se ukázala jako nedostatečná. Jako nejbližší přístupový bod k rybníkům jsem si zvolil obec Buková nedaleko Rožmitálu pod Třemšínem. Zadávám to TomTomu, ovšem vesnic s názvem Buková se tam objevilo nezřízené množství, navíc s nic neříkajícími zkratkami za názvem. Pohled do mapy, hned vedle je Nepomuk. Navigace ho našla okamžitě. Vzdálenost mě nikak nezaskočila, stejně jako směr, krerým mě ta malá elektronická potvora hnala. Gabo (jak nazývám tomtomovu 930ku, jíž jsem vlastníkem) mě hnal ještě kus za Plzeň, pak kamsi směrem na Písek. Dosud jsem neprotestoval, neb můj Focus je na dálnicích ve svým živlu. Ovšem cesta se zhoršila a já se začal zajímat.

Nepomuk opravdu není jen jeden. A mě to samozřejmě hnalo na ten špatnej. A tak jsem si hodil takovejch 40 kiláčků zajížďku. No, obyvatelé přilehlých vesnic vedle mé trasy můžou bejt nasraný, že jim jedno auto navíc zbytečně trochu zhoršilo životní prostředí, zato stát může bejt spokojenej, neb zase o něco víc vydělal na dani z ropnejch produktů.

Láz. Vesnice s tak blbým názvem může být opravdu jen jedna. A nachází se hned vedle Nepomuku, toho správného. A tak jsem konečně našel správnou trasu, následně i Bukovou.

Zanechal jsem autíčko na kraji vsi a vydal se do hvozdů. Ruční navigace ukazovala utěšenejch 6 kiláků k hrázi spodního Padrťského rybníka. Do kopce, ale ne tak strašnýho. Kolem oběda tu byl svatej klid. Po cestě jsem našel pár pomníků partyzánům i ruským vojákům, zaniklé důlní dílo ze kterého vyvěral velmi silný pramen. Během cesty k hrázi jsem potkal jedno auto s místními myslivci a jednu nákladní Tatru vezoucí materiál kamsi do vojenského újezdu.

Groula mě kdysi varoval nad množstvím cyklistů v okolí, já jeho rad ale nedbal.

Dnes mu dávám za pravdu.

Po poledni je v krásném počasí na Pardtích jak na Václaváku. Kolo na kole. Cyklista má velkej akční rádius, tudíž i vzdálený destinace jsou pro něj lehce přístupný. A musím říci že toho patřičně využívaj. Takže místo pokřikování nějakejch vzácnejch opeřenejch dinosaurů, který se podle Čundrboye vyskytují jen tady, člověk slyší jen pokřikování cyklistů. A nestačí jim uhýbat z cesty. Pohled na pardťské pláně mi trochu vzdáleně připomíná pohled na fotbalovou tribunu, taky jedna pestrobarevná tečka vedle druhý. A je jich tam jak nasráno !!

Skalní cyklisti asi taky brečej, kam až dospěl jejich oblíbenej sport v posledních pár letech.

Nedaleká chata Václavka bude v letních měsících pro tuto oblast svým názvem asi synonymem Smile

Prozkoumat zbytky zaniklých obcí Padrť a Zaběhlá, spolu s několika nepříliš vzdálenými vojenskými objekty si nechám na horší počasí, kdy tu doufám bude trochu klid.

Návrat k autu po trochu jiných cestách a výsledné bilancování. Krajina krásná, rybníky padádní, počasí skvělý. Vojenský újezd Brdy je nádherný, přesto trochu ponurý. Množství pomníků a panující zvěsti dávají tušit, že se tu za války pěkně tvrdě bojovalo. Němec se holt nedal zadarmo.

Nachodil jsem skoro 14 kiláků. Během té cesty jsem potkal dva pěšáky, jedno osobní auto, jedno nákladní a více jak stovku cyklistů. A pak že motorkáři nebo čtyřkolkáři jsou pro českou krajinu zboubou ....
Místní cyklostezky Pomník kapitánu Rudé armády Kamenolom pod kopcem Praha Staré důlní dílo Klabava, ještě potok .... Padrťské pláně Dolní padrťský rybník Hráz dolního rybníka Pomník místnímu partyzánovi Pozorovatelna
Nezařazené  |  Autor: Jan Vála   12.4.2009  |  Přečteno: 66x  | Mail Printer

Ohodnoťte článek jako ve škole: 1  2  3  4  5  
Hlasováno: 4x | Průměrná známka: 1.0

 Komentáře: 11

Lahvic   23.4.09 - 18:24:58

Cyklisti bejvaj dost radikální, jen co je pravda. Tu svojí oblíbenou činnost dokážou neohroženě prezentovat kde se dá, když je od něj někdo ruší, jsou nasraný jak nádražní záchody. A valná většina cyklistů bude svoje splašený trubky obhajovat před motorkáři. Najdou se i agresivní jedinci.

Nemyslím si že osamělej motorkář je v lese nějakej zásadní problém. Sice je slyšet, ale velmi rychle zase zmizí. A je jich jako šafránu. Jako mnohem větší problém mi přijde banda stovky cyklistů, pokřikujících, kličkujících po lesích a snažících se co nejméně splynout s okolím. Svým množstvím to okolí prostě utlučou.

Rádi tě do svých záškodnických řad přijmeme

groula   23.4.09 - 12:30:27

Hehe do toho jdu taky, jenom aby se mi to potom někdy, až vjedu do lesa na motorce, krutě nevymstilo

Lahvic   17.4.09 - 17:45:54

Beru Dobrovolně se hlásím do diverzní skupiny, do první linie. Když se má škodit cyklistům, to já rád . U toho nemůžu chybět

Nabízím : flexibilitu, tvůrčí nápady, 100% nasazení, nadšený přístup, vlastní zdroje a ochotu škodit, podrážet, hanobit a dopouštět se křivého a úskočného jednání ve dne i v noci

Odteď pracuji pod krycím jménem Jidáš

Konečně mohu aplikovat povahový rys, který je mi blízký

Mia   17.4.09 - 00:54:51

Se tu tlemím...zas po dlouhý době...hele a co kluci ty kolisty nějak předběhnoput a vymyslet hnusnej a zkurvenej protiúder??? Jak říká Vašula...Šamanský úder. Toť název jeho knihy a značí úder pěstí mezi oči, aby se blbům rozsvítilo...funguje to. Prostě šokovat.... Nějakou záškodnickou činnost by to chtělo..Známe trasy výskytu, známe zvyky a vůbec....kurňa to by v tom byl čert několika kusům znepříjemnit pohodičkový šlapání našima lesama...mi na těch Brdech a nejen tam fakt berou nerva...a že ho v poslední době už nějak nemám nazbyt a potrácím....Jdem do toho???? Já teda jo...a klidně i sama...

Lahvic   16.4.09 - 20:25:45

Nepoučitelnej, nepoužitelnej, nekouřitelnej ....
Takže vlastně úplně k hovnu

Pravda, říkali jste mi to. Ale na druhou stranu, s cyklistama jsem si užil svý a proto jsem si mohl závěr článku trochu okořenit a kolistům tak zase trochu nazvednout mandle . Na Padrtě plánuju vyrazit znova, ovšem doporučení budu dbát a s důkladnou přípravou nad mapou vyrazím mimo cesty

Bludi   16.4.09 - 19:56:42

Jé já si té chyby všimnul až teďka Ono by to taky mohlo bejt nekouřitelnej. Tak jak to tedy je? Lávo co teda vlastně jsi??
Věta Já jsem ti to říkal, je mi taky dobře známá a to nejsem ženská... Já jsem to říkal..

Mia   16.4.09 - 16:52:37

Groula...chtěls napsat NEPOUŽITELNEJ...a nějak se ti to vymklo, že? To o těch babách na konci jsem raději přehlédla.....

groula   16.4.09 - 10:50:01

Seš nepouřitelnej. Na Padrtě máš chodit lesem a nikoli po cestě ale aspoň můžu bejt jako ženská a říct ti:"Já sem ti to říkal "

Bludi   14.4.09 - 08:09:48

Nó tak vidiš!! jo jasně, kterýkoliv víkend, platí kterákoliv z mnou nabízených variant. Tj. víkendové putování v Kersku po stopách Hrabala, geocachingový výstup na Semický vrch, či po stopách Indiana Jonese. Jo a zapoměl jsem zmínit novou multi v Milovickém prostoru, ta dle listingu vypadá jako parádní ,,detektivní´´ multi. Atd..Atd..Atd..

Lahvic   13.4.09 - 22:14:49

Blamáž to nebyla, jen takový postesknutí. Nenarážel jsem jen na ten víkend, ale na celkovou situaci. Od začátku roku se vlastně povedl vandr na celej víkend jen jednou. V pátek jsem si navíc vyslechl ortel, že se vandry asi nepovedou ani v průběhu dalšího měsíce.

Tenhle rok je na vandry prostě mrtvej ....

Pravda, sypu si popel na hlavu. Skutečně ta nabídka Svijanskýho posezení od tebe zazněla. Zabral jsem se do sběru informací pro POI natolik, že jsem to prostě už nedotáhl. Ono těch 14 kiláků po Brdech v tom vedru mi dalo co proto, byl jsem vorvanej jak samice a padnul jsem do pelechu. Ještě při cestě domů jsem tak trochu s návštěvou Ostrý počítal, sotva jsem doma nasál trochu chlazenýho sifonu, už jsem se nikam neodhodlal.

Ovšem trvá-li nabídka, můžeme to o nějakým víkendu realizovat.

Bludi   13.4.09 - 21:24:22

Jaj ty kokso. Nebudeš mi to věřit, ale už dlouho jsem si řikal, že už dlouho tady ta ohraná písnička o osadě z tvých úst nepadla. No jo, ale tak nějak si v tom výčtu fotrů, motorkářů, chalupářů, opilců a mrtvejch zapomněl zaškatulkovat sebe...Ono je to krásně snadný z nastalé situace nařknout ostatní a u sebe si zachovat to dekórum, že jí za to nemůžu, já sem v tom nevině...
Jenomže já tentokrát mlčet nebudu, pádž, jsem se dnes stavil na Marvánku na nějakej ten škopíček..
Takže píču v kostce, plán na akci na víkend tady byl. Zcela jasně, jsem říkal, že v sobotu večer, ještě lépe celá neděle až do pondělí je zde možnost stavit se za mnou na Ostrý, kde se krom ,,chalupaření´´ u stánku se Svijanskym pivem mohli najít minimálně 2-3 další varianty čundrovní...Již několikrát mnou navrhované a vždy do ztracena zahrané putování Kerskem(pro zapomětlivé se zelim...šípkovou) a nebo ještě lépe průzkum Milovic a přilehlého vojenského prostoru, kde i přes tuny airsofťáku lze v pohodě najít plno zajímavých míst lákajících k průzkumu. Od Milovic až po Boleslav je plno zapomenutých vojenských objektů, které lze navštívit. I geocachingem se šlo vyžít, je tam stále moc lákací Indiana Jones nebo Semická húra. Obě dvě velmi vysoce hodnotné multi s příběhem, které rozhodně nejsou na ,,hodinku´´, ale nejlépe na celý den...
Takže možná bych k výčtu : ,,Proč ostatní nemohli..´´ doplnil vysvětlení: ,,Proč jsem si zcela dobrovolně zvolil svůj program, když jiné možnosti i vandrovní byli a teď tu plivu po ostatních´´....

Na závěr snad jen, to byli varianty, které jsem navrhoval já jako chalupář, věřím, že i u ostatních by se něco našlo....

Nejradši bych za ten slint v článku vysekl hodnocení 5, ale článek za to nemůže...

A pokud to byla nějaká velikonoční blamáž, tak se omlouvám, ale nepochopil jsem....

Diskuzní forum

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Opravdu skvěle napsáno, úplně tam poznávám lidi Možná ... [více]

16.3.2024 | Kahuna (Franke) z Tábora

Chybí tam ještě Němec - německý army hadry z 2. světový ... [více]

3.3.2024 | Had

Dneska už Březák moc útulně nevypadá. ... [více]


Menu

Odkazy

Počet návštěv


Celkově přístupů : 1507395
Přístupů dnes : 282
Max za den : 1713
a to : 26.5.2017
Online : 4

Kalendář

Dnes je:

Úterý, 19.3.2024

<<03 / 2024>>
PoÚtStČtSoNe
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Žádná plánovaná akce !

Přejít do kalendáře

Propagace

Ikona webu
QR

Naše osada

Láva Grepa Medelák Karlik Bludi Kóža Voříšek Píba
In memoriam Unkas Jarda Pictus

Přihlášení

Uživatelské jméno:
Uživatelské jméno
Heslo:
Uživatelské heslo

Rubriky

Anketa

Kde nejraději nocujete?

širákGraf 705
srubGraf 317
převisGraf 343
stanGraf 359
škarpaGraf 293
domaGraf 319
jindeGraf 351

Hlasů: 2695

Více anket

Databáze míst

Poslední vložené:
Jez Roztoky u Křivoklátu
Hospoda U jezzu
Restaurace Ludmila
Restaurace U Přívozu
Restaurace Višňová-Hájek

Zpěvník

Odběr novinek


Přihlásit se k odběru
novinek e-mailem:

Info

Kontakt


lahvic@seznam.cz
ICQ: 198552144

Copyright © 2001–2024 T.O.Minessota   Lahvic | ICQ: 198-552-144